Sä oot laihtunut! Mitä sä oot tehnyt?

Sirpa HuikariSirpa Huikari on malliesimerkki ihmisestä, joka osaa tiukan paikan tullen kääntää 180 astetta elämänsä suuntaa ja löytää itselleen uusia töitä. Siinä sivussa painokin on pudonnut reilut kymmenen kiloa.

Pihtiputaalainen Sirpa Huikari on pitänyt luontaistuotekauppaa ja Putaan Kunto-SiTi -hoitolaa jo 19 vuotta, mutta se ei hänelle riittänyt, vaan hän lähti kouluttamaan itseään. Niinpä hänellä on tätä nykyä koulutetun hierojan, diplomilymfaterapeutin ja Kalevalaisen jäsenkorjaajan paperit. Lisäksi hän tulkitsee MDD:n laboratoriotuloksia ja toimii yhtenä tämän firman linkkinä.

– Teen hoitoja aamulla ja illalla, kun taas luontaistuotekauppa on auki klo 11-17. Yöllä nähdään miehen kanssa. Työpäivät tahtovat venyä 10-12-tuntisiksi, Sirpa kertoo.

– Pidän edelleen ammattitaitoani yllä funktionaalisen lääketieteen kursseilla, missä otetaan huomioon myös ravitsemustekijät ihmisen kokonaisvaltaisessa hoitamisessa perustuen hyvin pitkälti MDD:n laboratorioanalyysimenetelmiin.

Sirpalla ja hänen miehellään on kolme poikaa, joista yksikään ei ole lähtenyt äidin alalle. Vanhimmalla pojalla on jo perheenlisäystäkin, joten Sirpa on yksi Pihtiputaan mummoista, ei kuitenkaan se kuuluisa Pihtiputaan mummo.

Huikareilla on ollut omassa elämässään aikamoisia vastoinkäymisiä, jotka ovat innostaneet tutustumaan  sairauksien torjuntaan. Perheen porakaivosta löytyi yli kaksinkertainen määrä syöpäluokkaan yksi kuuluvaa arseenia, mikä Sirpan mukaan selitti sen, miksi perheenjäsenet olivat koko ajan jollakin lailla kipeinä. Sirpalla on todettu lisäksi myös kilpirauhasen vajaatoiminta.

Kaiken lisäksi perhe on asunut hometalossa, ja heille rakennetaan tällä hetkellä uutta omakotitaloa. Omalla kustannuksella tietysti.

Sirpa kertoo olleensa lapsena hyvin sairaalloinen. Hän oli aina flunssainen ja usein oli poskiontelovaivoja. Nykyisin hän on kuitenkin ylläpitänyt terveyttään hyvällä ravitsemuksella ja ravintolisillä, joihin hän uskoo, koska hänen mielestään tämän päivän ruokavalio ei ole riittävän täysipainoista. Hän sanoo suoraan, ettei ravintoainetiheys ole sitä luokkaa, mitä se oli ennen. Nykyistä sapuskaa hän nimittää aika höttöiseksi.

Sirpan oma terveys on pitänyt ensimmäiset 58 vuotta suhteellisen hyvin – kaikesta huolimatta. Uuden ammatin myötä hän on alkanut ymmärtää ravitsemuksen tärkeyden elämässään. Hyötyliikuntaa hän on myös harrastanut aina. Hänellä on kovaa reseptilääkitystä vain kilpirauhasen vajaatoimintaan.

Painoonsa hän ei tietenkään aitonaiselliseen tapaan ole ollut tyytyväinen ja hän sanookin, että kiloja oli liikaa viitisentoista. Vaan ei ole enää.

– En ole koskaan käyttänyt ainoatakaan laihdutusvalmistetta. Olen kaksi kertaa vuodessa tehnyt suolistonpuhdistusohjelman, jolla en kuitenkaan ole laihtunut. Koska joudun käymään kilpirauhasvaivojeni takia säännöllisesti lääkärissä, hän totesi taannoin, että minun pitäisi laihtua. Vastasin siihen, että sen keinon kun keksit, niin heti toteutan, mutta hän totesi vain siihen, että kaikki johtuu siitä, mitä suuhunsa pistää. Siihen oli pakko vastata, että minulla se ei toimi, sillä meillä on koko ajan syöty hyvin terveellisesti.

 – Sattumalta Vitacom Pharman laihdutusvalmiste Thin400 tuli juuri tuolloin markkinoille. Olen hyvin kriittinen enkä myy turhaa tuotetta ihmiselle, jos hän ei sitä tarvitse, vaan autan oikean tuotteen valinnassa kysymällä, neuvomalla ja opastamalla pitkän kokemukseni tuomalla tiedolla ja taidolla.

– Niinpä kaivoin tietoa tästäkin uutuusvalmisteesta ja huomasin, että hetkinen, tämä voisi olla sittenkin minun juttuni. Löysin vuodelta 2006 www.poliklinikka.fi -sivuilta artikkelin, jossa kerrottiin ruskolevästä olevan apua laihdutukseen. Koska tämä sivusto ei varmasti kirjoita huuhaajutuista, päätin kokeilla Thin400 -valmistetta. Se vaikutti myös hyvin turvalliselta.

Sirpa alkoi ottaa aterioiden yhteydessä yhden kapselin aamulla, yhden päivällä ja yhden illalla. Yhden paketin jälkeen hän on ottanut yhden aamulla ja kaksi illalla. Ruokailutottumukset eivät juurikaan muuttuneet: hän jätti pois kaksi päivittäistä ruisleipäpalaa ja aamupuuron.

Sirpan ruokavalio oli jo pitkään ollut hyvin kasvisvoittoinen eikä hän ole vuosikausiin syönyt esimerkiksi perunaa. Kalaa, lihaa, kanaa, salaatteja ja höyrytettyjä kasviksia on kulunut runsaasti. Ainoa paheeksi luokiteltava on ollut kahvin juonti, mutta sekään ei lihota.

– Paino alkoi pudota aivan upeasti, Sirpa kertoo. – Jo kahden viikon kuluttua olin laihtunut kuusi kiloa, vaikka tietysti valtaosa tästä oli nestettä. Sitten painon pudotus hidastui, ja ihan normaalia onkin, että siihen tulee katkoja ja kaikki tuntuu jauhavan paikallaan. Elimistö tavallaan ihmettelee, mistä olikaan kysymys, jonka jälkeen laihtuminen jatkuu taas vauhdikkaasti. Minulta on eniten kiloja lähtenyt reisistä ja vatsasta. Yläosakin on hiukan pienentynyt, mutta siellä se ei näy niin selvästi, koska teen raskasta fyysistä työtä.

Koska Sirpa on neljässä kuukaudessa laihtunut peräti 10,5 kiloa, vaatekaappi on mennyt uusiksi. Rouvan muodonmuutos on herättänyt myös lähipiirissä ansaittua huomiota.

– Kurssikaverit ovat kyselleet, mitä minulle on tapahtunut. Itse olen vasta sitten tyytyväinen, kun olen saanut vielä viisi kiloa katoamaan. Kaiken kaikkiaan tämä on ollut ihan ihme juttu, joka ainakin minulla on toiminut aivan loistavasti. En osaa sanoa, toimiiko tämä kaikilla, mutta ainakin minulla se pelaa. En ole lisännyt tänä aikana edes liikuntaa..

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Kari Jalkanen

Terveys-Hymy 1-10

Teksti:Vitacom Pharma
Avainsanat: laihdutus, ruskolevä

Kommentit

Oma kommentti