Sähkölaitoksen miehet magnesiumsuihkeesta: ”Kyllä jeesaa!”

Sähköasentaja Juha Heino ja mittausmies Tuomo Haavisto ovat kovia urheilumiehiä, ja urheilija ei tervettä päivää näe. Onneksi kaverukset ovat löytäneet avun lihas- ja nivelkremppoihinsa.

Juha Heino, 50, on työskennellyt Tampereen sähkölaitoksella sähköasentajana koko työikänsä eli kohta 30 vuotta. Hänen nykyinen työnantajansa on Tampereen Vera, joka on yksi sähkölaitoksen tytäryhtiöistä.

Juha on ollut ikänsä innokas urheilun ystävä. Hänen lajinsa ovat jääkiekko ja jalkapallo, joista tamperelaisittain kiakko on ollut ehkä hiukan läheisempi. Vuosien saatossa Juha on saanut pelin tiimellyksessä myös kunnon tärskyjä, ja niinpä hänen polviaan on leikattu yhteensä seitsemän kertaa.

– Mestaruussarjassa en ole pelannut. Mä oon vissiin kämmännyt sen verran hyvin, etten ole päässyt sinne saakka. Mutta divaria ja puulaakihöntsyä. Molemmissa polvissa on kulumia ja niitä on paikkailtu. Sieltä on ollut ristisiteitä poikki ja kierukat on leikattu kummastakin. Olkapäissä on ollut vikaa ja selästä on välilevyt menneet pari kertaa huonoon kuntoon, hän luettelee.

– Alaselän vaivoja on tullut myös töitten takia, kun joskus työasennot on aika paskamaisia. Joudutaan kiipeilemään pylväissä ja rehuamaan metsässä. Mulle on syötetty näihin kremppohin kaiken maailman särkylääkkeitä, mutta niistä menee vaan maha ja pää sekaisin.

Säryt ja vaivat pois

Puolitoista vuotta sitten Juha kuuli eräältä työkaveriltaan BetterYou Kipu-Joint -magnesiumsuihkeista ja päätti itsekin kokeilla.

– Se helpottaa kyllä, jos töissäkin joutuu konttaileen ja oleen hangessa polvillaan. Jos alkaa vihloon niin sitä kun vetelee runsaasti jalkoihin niin kyllä jeesaa. Pistän sitä aina ihan oireitten mukaan eli sitten kun jotain paikkaa alkaa särkeä.

Nyt kaikki vaivat ovat oireettomat.

– Eikä ole tarvinnut enää sen jälkeen vetää buranoita. Särkylääkkeet on jääneet kokonaan pois. Se auttoi myös penikkatautiin. Jos kävelylenkkejä teki, niin välillä piti huilata, kun sääret oli ihan juntturassa. Se vei senkin vaivan kokonaan pois.

Juha Heinon työkaveri, mittausmies Tuomo Haavisto, 46, on samoilla linjoilla. Juuri Juhalta hän ensimmäisen kerran kuulikin BetterYou Kipu-Joint magnesiumsuihkeesta. Tuomon vaivat ovat peräisin lentopallosta.

– Sitä tulee harrastettua kerran viikossa höntsypohjalta. Vedetään perjantaiehtoona puolitoista tuntia  sen verran, että saadaan ensin pieni hiki ja sen jälkeen kunnon jano, hän viisastelee.

Pelkkää lihasta?

Tuomolla on ”107 kiloa päällä”.

– Vaikka mä olen olevinani laihiksella, paino ei vaan putoa, joten varmaan se sitten on pelkkää lihasta. Kun tään kokoinen äijä tonkin verran pomppii kerran viikossa, niin paikat siinä tärisee, ja alaselkä on ruvennut kipeytymään. Muija siihen on sitten aina hieronu magnesiumsuihketta, kun mä oon tullu perjantai-iltana kotio paikallisesta.

Jos selkä on vielä ollut kipeä lauantaiaamuna, sitä on jatkettu.

– Mä olen käyttänyt sitä nyt nelisen kuukautta ja siitä on kyllä ollut apua. Kyllä se lievittää. Mulla vihloi jossakin vaiheessa myös oikeeta olkapäätä, vaikken mä nyt niin kauhean kovaa iske. Kun sitä kotona runttas etukäteen jokusen suihkaisun ja vielä hieroi sitä, niin homma alkoi toimia. Olen kokeillut joitakin muitakin samankaltaisia aineita, mutta tää on kyllä paras.

Magnesium on muutenkin ihmiselle hyvin tärkeä aine, Tuomo tietää.

– Toisinaan tulee harrastettua myös pyöräilyä ja muutaman kerran viikossa mä kävelen töistä kotiin tommoiset viisi ja puoli kilsaa. Kun BetterYou-magnesiumsuihketta runttaa pikkaisen varmuuden vuoksi pohkeisiin ja reisiin, niin hyvä tulee. Hommasin pari purkkia vanhalle, melkein 90-vuotiaalle isäukollenikin, ja sekin on ollut tyytyväinen. Sanoi, että alaselkä tuntui sen jälkeen jotenkin kevyemmältä.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Jyri Pitkänen

Terveys-Hymy 4-12

Teksti:Terveyssiskot
Avainsanat: nivel, särky, magnesium, lihas

Kommentit

Oma kommentti