Sanna löysi sopivan laihdutusvalmisteen

Markkinointipäällikkö Sanna Salovuori on tyytyväinen, että löysi itselleen sopivan laihdutusvalmisteen. Se hillitsee ruokahalua ja tasaa verensokeria.


Helsinkilläinen Sanna Salovuori, 38, aloitti Sportia-urheiluvälineketjun markkinointipäällikkönä viime maaliskuussa. Sitä ennen hän vaikutti vastaavanlaisissa työtehtävissä Suomen Messuilla Helsingin Messukeskuksessa, missä hänen toimenkuvaansa kuuluivat markkinointi ja viestintä. Mutta ei tässä vielä läheskään kaikki. Sannan koulutus on sanalla sanoen laaja.

– Ihan ensimmäiseltä koulutukseltani olen muusikko, ja olen opiskelun ohella tehnyt laulukeikkaa tanssibändin kanssa aikanaan viisi vuotta. Seuraava tutkinto oli matkailupuolelta eli restonomi. Minulla on myös tiedottajan tutkinto, sillä luin viestintää työni ohessa. Olen hiukan kärsimätön luonne ja moni asia kiinnostaa, joten vähän kaikkea pitää kokeilla.

Eikä tässäkään vielä kaikki. Sanna on ehtinyt perustaa myös perheen. Aviomies on koulutukseltaan insinööri ja työskentelee it-alalla. Lapsia on kolme: kymmenvuotias poika, yhdeksänvuotias tytär ja kolmevuotias poika.

Sanna nauraakin olevansa tyypillinen ruuhkavuosi-ihminen, eli kaikkea tapahtuu ja paljon. Hän myöntää nauttivansa tilanteesta, mutta toteaa kuitenkin, että välillä pitää olla tarkkana, ettei lähde menemään liian lujaa. Toisinaan on pysähdyttävä hetkeksi miettimään, kuka vie, minä vai joku muu.

Liikunnallinen perhe

Koko perhe on hyvin urheilullinen. Salovuoret harrastavat vapaa-aikanaan purjehdusta, ja mies osallistuu myös purjehduskisoihin. Sanna vetää pari kertaa viikossa jumppaa, zumba ja lihaskuntotunnit kuuluvat hänen repertuaariinsa.

– Jumppatunnit ovat kiireisen perheenäidin henkireikä, hän toteaa.

– Jos en olisi vetämässä pari kertaa viikossa kahta tuntia jumppaa, en itse koskaan pääsisi sinne. Nyt on pakko, mutta toisaalta se myös antaa hirveästi. Saan liikuntaa itsekin ja tykkään ihmisten parissa toimimisesta. Se on vähän erilaista kuin toimistotyö.

Koska Sanna on vasta 38-vuotias, hänellä ei ole ollut suurempia terveysmurheita. Vain herkästi kipeytyvä alaselkä, sukurasite kuulemma, on aika ajoin kiukutellut, mutta senkin hän on saanut pidettyä kurissa liikunnalla, tanssilla ja jumpalla.

Jotain pientä murhetta pitää kuitenkin aina olla. Sannalla on paino tupannut heittelemään.

– Kai tässä on ollut viime vuosina pikkuisen kiire, hän huokaa.

– On tullut kolme lasta ja niin edelleen, jolloin paino on hiukan heitellyt vähän fiiliksen mukaan. Vaikka liikun paljon, rakastan myös hyvää ruokaa, ja se taas saa aikaan sen, että välillä saatan painaa viisi kiloa enemmän kuin normaalisti. Nuorempana viiden kilon laihduttaminen ei ollut homma eikä mikään, mutta nyt tilanne on ihan toinen, kun ikä alkaa lähennellä neljääkymmentä. Nyt paino ei enää putoa samalla tavalla kuin nuorempana vaan se on tosi tiukassa.

Pienillä annoksilla

Sanna oli jo pitkään etsiskellyt sopivaa valmistetta, joka täyttäisi vatsan ja pitäisi ruokahalun kurissa. Mitä kiireempi on ja mitä enemmän on tungosta elämässä, sitä helpommin tulee syöneeksi epäterveellisesti.

– Toisaalta sitten haluaa palkita itsensä viikonloppuna jollakin hyvällä, koska tuntee ansainneensa jotakin ekstraa. Kuulin sitten useammalta taholta Mezinan Konjak-nimisestä tuotteesta. Se tuntui sopivan juuri minun tarpeisiini.

– Konjak saa aikaan sen, ettei minun tarvitse syödä kuin hyvin pieniä annoksia. Samalla pystyn tekemään valintoja: syön vain ruisleipää enkä kauhean paljon perunaa. Pastasta ja riisistä valitsen tummemman vaihtoehdon, mutta en silti ole mikään karppaaja. Vältän kuitenkin rasvaa ja pikkuisen myös hiilareita. Verensokerini on heitellyt aina, ja jos en saa kolmen tunnin välein ruokaa, minusta tulee pahantuulinen ja kireä.

Konjak on auttanut pitämään myös verensokerin tasaisempana, jolloin Sannan on helpompi hillitä ja kontrolloida syömistään.

– Olen kokeillut Konjakia vasta muutaman viikon, mutta jo nyt voin sanoa, että putoamaan on lähtenyt kilo per viikko. Uusille kokeilijoille lähettäisin sellaisen viestin, että tässä pitää tietyllä tavalla sitoutua säännölliseen aikatauluun, jotta pystyy ottamaan puristeet aina puoli tuntia ennen aterioita. On pystyttävä pitämään tietystä ruokailurytmistä kiinni.

Ravintolisät ja luontaistuotteet olivat Sannalle jo ennestään tuttuja, mutta hän vakuuttaa, ettei hän ole mikään vaihtoehtohörhö.

– Koska urheilen paljon, joudun aika ajoin syömään tiettyjä ravintolisiä, jotka paikkaavat lihasten hävittämää hivenainepuolta. Siis rautaa, magnesiumia ja sinkkiä, ehkä myös jotain monivitamiinitablettia. Ihan siis perusjuttuja. En lähde joka hömpötykseen, mutta toistaalta mielelläni kokeilen uusia asioita. Kuten esimerkiksi Konjakia.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 1-03

Teksti: Hymy
Avainsanat: laihdutus, verensokeri, kuntoilu, painonpudotus, ruokahalu

Kommentit

Oma kommentti