Sari laihtui kahdessa viikossa 13,7 kiloa!

Sari Mustajoki kahden viikon kuurin jälkeen.Sari Mustajoki on tehnyt kahdessa viikossa niin mahtavan muodonmuutoksen, että hän voisi päästä vaikka Guinnesin ennätysten kirjaan.

Läyliäsisissä asuva terveys- ja urheiluravinneneuvoja Sari Mustajoki, 43, kertoo elopainonsa kohonneen vuosien mittaan tasaista tahtia. Erityisesti se alkoi nousta lasten syntymän jälkeen, mutta siitäkin on jo aikaa, sillä nuorempi poika on 16-vuotias ja vanhempi jo kotoa opiskelemaan lähtenyt 21-vuotias aikamies.

Sarin aviomies Juha ansaitsee leipänsä talonrakennuksesta. Perheeseen kuuluu myös viisivuotias Piki-Kissa.

–  Paino nousi ihan vain syömällä ja juomalla liikaa, vaikka periaatteessa olen koko ajan syönyt ihan terveellisesti. Olen ihan kaikkiruokainen, Sari kertoo.

Sari Mustajoki laihdutuskuurille lähtiessä.Sari työskentelee Riihimäen Prismakeskuksessa Life-terveyskaupassa myymälänhoitajana ja luontaistuoteneuvojana. Päivät ovat sen verran kiireisiä, ettei hän ehdi harrastaa liikuntaa niin paljon kuin pitäisi. Siinä yksi painon nousemisen syistä.

– Sen voin kuitenkin tunnustaa, että kaikkein suurin lihomisen syistä on ollut liiallinen sokerin saanti. Myös hiilihydraatteja on tullut liikaa, ja kesällä kiloja on kertynyt myös yleisen herkuttelun ja grilliruokien myötä. Oluttakin on joskus tullut juotua.

Kisa henkilökunnalle

Sarin asiakkaat ovat viime aikoina ostaneet innolla Leaderin Easy Diet -laihdutusvalmisteita, ja kun firma järjesti vielä terveyskauppojen henkilökunnalle leikkimielisen kahden viikon painonpudotuskisan, Sarikin päätti kokeilla.

– Ihmiset ovat olleet tosi tyytyväisiä sen antamiin tuloksiin. Kyseessä on vähähiilihydraattinen ja ketoosiin perustuva dieetti, joka hävittää nälän tunnetta ja nostaa energiatasoja.

Koska Sari on oman alueensa asiantuntija, hän terästi laihdutustaan vielä parilla lisäelementillä.

– Halusin tehdä siitä vielä tehokkaamman. Söin Easy Diet -tuotteiden ohella myös emäsvoittoisia kivennäisjauheita, lisäsin kuitujen osuutta ja otin päivittäin 1000 mg kalaöljyä. Lisäksi otin kookosöljyä ja pidin yleensäkin huolta hyvien rasvahappojen riittävästä saannista. Ne toivat suolistoon liukkautta ja saivat aineenvaihdunnan toimimaan paremmin.

Sarin ruokavalio meni kahden viikon ajaksi täysin uusiksi. Hän aloitti aamunsa yleensä suklaamoussella, johon hän lisäsi vähän kuituja. Joskus hän herkutteli tuolloin myös vähäkalorisella kermavaahdolla. Lounaaksi ja illalliseksi hän söi Easy Dietin keittoja.

– Siellä oli suoranaisia herkkuja. Söin muun muassa juusto-, parsa- ja kanakeittoja, eikä niissä missään ollut keinotekoisia aspartaameja, joista en tykkää yhtään.

Hämmästyttävä pudotus

Ihan kivuttomasti dieetin perinpohjainen mullistus ei sujunut. Kolme ensimmäistä päivää olivat vaikeita. Ilmeni monenlaisia mielitekoja.

– Kolmen vuorokauden jälkeen putosin kuitenkin jo ketoosiin, ja sen jälkeen kaikki oli suorastaan yllättävän helppoa. Tuli tosi energinen ja hyvä olo. Ja uskallan väittää, etten ollut kolmen eka päivän aikana edes kärttyisä.

Kun kaksi viikkoa oli kulunut, Sarin muoto oli muuttunut vallan radikaalisti: painoa oli pudonnut hämmästyttävät 13,7 kiloa! Hän itse arvelee sen johtuvan siitä, että hän sai aineenvaihdunnan toimimaan tavallista nopeammin. Vessareissuja kertyi hiukan tavallista enemmän, mutta ei mitenkään häiritsevästi.

– Alkuun poistui tietysti nestettä, mutta sen jälkeen ketoosivaiheessa alkoi rasva palaa. Nyt joku voi siunailla, että raju painonpudotus näin lyhyessä ajassa on epäterveellistä, mutta minä tiesin, mitä tein. Totta kai nesteet tulevat takaisin, kun kuurin lopettaa, mutta toisaalta tämä jää päälle ja koukuttaa. Ei enää ole nälkä samalla tavalla kuin ennen.

Kaiken lisäksi Sari on laihtunut vielä lisää, sillä hänen painonsa pyörii nykyään 58–61 kilon tienoilla. Hän syö edelleen silloin tällöin Easy Dietin keittoja, mutta on jo palannut entisen ruokavalionsa suuntaan.

– Olen lisännyt ruokavaliooni proteiineja kuten kananmunaa ja rahkaa. Hiilareita saan marjoista. Leipää olen syönyt palan päivässä, ja perunaa, tummaa riisiä ja pastaakin joskus, mutta perunakaan ei enää oikein maistu.

Mies on mielissään

Kun naisihminen muuttaa kahdessa viikossa noin rajusti muotoaan, seurauksena on tietysti koko joukko kommentteja. Parhaimmasta päästä on aviomiehen arvelu, että Sari on tainnut kutistua pesussa.

– Mielissään se on, Sari nauraa.

– Kilot ovat kuulemma lähteneet oikeista paikoista. Huomaan  muutoksen kunnossani, sillä energiaa on tullut rutkasti enemmän. Kyllä toistakymmentä kiloa jo tuntuu. Vaatekaappi ei ihan vielä ole mennyt uusiksi, olen vain vetänyt vyötä kireämmälle. Katsotaan nyt ensiksi, mikä on lopputulos.

Kahden viikon kova kuuri ei vaikuttanut edes yöuniin.

– Sain nukuttua oikein hyvin ja näin unia paljon enemmän kuin ennen. Ruoka on jäänyt jotenkin toissijaiseksi asiaksi, vaikka aikaisemmin mietin tuon tuostakin, mitä tänään söisin ja mitä laittaisin perheelle. Totta kai edelleenkin joskus herkuttelen syömällä juustoja, mutta paljon kuluu myös kasviksia ja vihanneksia.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Kimmo Aartomaa ja Sari Mustajoen kotialbumi

Terveys-Hymy 11-11

Teksti: Hymy
Avainsanat: laihdutus, ruokavalio, painonpudotus

Kommentit

Kaikille epäilijöille että kyllä tuo vaan toimii.. päivä 4 alkoi tänään ja paino on nyt tippunut 3,5 kiloa!!! 🙂 Jopa yksi suosikki maku noista litkuista on jo löytynyt 🙂 Eli kai tämän kaksi viikkoa sitten jaksaa 🙂

Mahtavaa lukea että tuo oikeesti toimii! Mun tuttu tiputti kans tolla dietillä 2 viikossa 12 kiloa, ja sain siitä motivaattorin kokeilla itsekkin.. vielä en oo ketoosivaiheessa ja noi keitot maistuu ihan järkyttäville, mutta olen päättänyt onnistua! anteeks nyt ku lynkkaan noiden tuotteiden maun, mutta kyllä toi dietti ihan oikeesti sit kuitenkin toimii. Tsemppiä kaikille muillekkin jotka easy dietteilee 🙂 Katsellaan mikä mulla on lopputulos sit ens viikon loppupuolella 🙂

Taisi olla tuo 13,7 kiloa pelkkää nestettä. Läski ei nimittäin liikahda, jos ei edes harrasta raskasta liikuntaa.

Selvää tuotemainontaa niinkuin koko Terveyshymy. Samoja tuotteita ihastellaan kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Jos nämä olisivat ihmisille oikeasti hyväksi näiä jaettaisiin ilmaiseksi terveykeskuksessa.

Hienoa! Muutkin suominaiset voisivat skarpata ja ottaa mallia 😉

Oma kommentti