Särky loppui olkapäästä

tero koivuTero Koivu loukkasi vasemman olkapäänsä penkkipunnerruksessa ja siitä lähtien säryt ja kivut ovat olleet hänen riesanaan. Urheiluharrastus on kärsinyt ja yölläkin on ollut kipujen takia hankala nukkua.

Tero Koivu, 43, on paljasjalkainen jyväskyläläinen. Nykäsen Matti on Terolle tuttu mies, sillä Matti kulutti koulun penkkiä rinnakkaisluokalla kolmannella ja neljännellä. Vaikka pojat olivat tuolloin 10-12-vuotiaita, Tero muistaa Matin jo tuolloin olleen kova urheilumies.

Urheilu on myös Teron sydäntä lähellä. Hän touhusi voimailulajeissa aivan kotimaisen huipun tuntumassa, vaikka hän itse nimittääkin harrastustaan puuhasteluksi. Kun käsi petti, Tero olisi ollut omassa sarjassaan eli yli 120-kiloisissa SM-tasolla pronssilla. Mutta kun käsi petti, mitalit jäivät saamatta.

– Penkkipunnerruksessa se meni, Tero huokaa. – Ja jo 15 vuotta sitten! Kävin heti alussa lääkärin luona ja sain olkaani kortisonia, mutta ei siitä ollut apua kuin hetkeksi. Käsi kiusasi nukkuessakin, ja urheilua se tietysti haittasi kovasti. Meni tosiaankin turhan pitkään, ennen kuin rupesin hoitamaan sitä.

Tero työskentelee Jyväskylän Sokoksella vartijana, mitä työtä hän on tehnyt kymmenkunta vuotta. Sitä ennen hän ehti vaikuttaa viitisentoista vuotta leipomoalalla, kunnes jauhoallergia pakotti hänet vaihtamaan hommia. Teron vaimo Maarit työskentelee myös Sokoksella, konsulenttina meikkipuolella. Pariskunnan tytär on 17-vuotias.

– Kuulin toukokuussa, että monet ovat saaneet vastaaviin vaivoihinsa helpotusta Bioteekin Hainrusto + Vihersimpukka -nimisestä valmisteesta, ja minäkin päätin kokeilla. Rupesin samaan aikaan syömään myös omega 3-valmisteita. Olen ottanut neljä kappaletta Hainrusto + Vihersimpukka -kapseleita joka aamu, ja jo kuukauden kuurin jälkeen aloin huomata, että vaivat ovat vähentyneet.

– Pystyin vähitellen lisäämään painoja ja koventamaan treenejä, sillä käyn edelleen viisi kertaa viikossa salilla. Nyt käsi on jo hirveän hyvä, sillä mitään särkyjä ei ole. Hiukan se on vielä jäykkä, mutta sen kanssa pystyy jo treenaamaan ihan täysillä. Voin taas tehdä semmoisia nostoja, joita en ole pystynyt tekemään moneen vuoteen. Pidän tätä ihan ihme juttuna. Olkapää ei enää vaivaa yhtään, vaikka entistä suuremmilla painoilla tehtyjen toistojen määrä on lisääntynyt selvästi.

Tilanteen näin radikaali parantuminen on ollut Terolle urheilumiehenä iso asia. Hän myöntää avoimesti, ettei hänellä tätä ennen ollut juurikaan kokemuksia luontaistuotteista eikä hän suoraan sanottuna edes uskonut niihin, mutta nyt on ollut pakko tarkistaa kantaa. Hainrustosta ja vihersimpukasta on ollut hänelle selvää apua.

– Nyt tiedän monia muitakin, jotka käyttävät samaa valmistetta omiin vaivoihinsa, Tero kertoo. – Myös voimailulajeja harrastava veljeni on potenut oikeaa olkapäätään, johon lääkärit suosittelivat jo leikkausta, mutta hän päätti kokeilla vielä sitä ennen Hainrusto + Vihersimpukka -kapseleita, ja nyt hän sanoo, ettei hän voi kerta kaikkiaan olla syömättä niitä. Kuulemma heti, kun hän lopettaa niiden ottamisen, olkapäätä alkaa pakottaa.

– Minulla itselläni ovat polvetkin joskus reistailleet, mutta nyt myös ne vaivat ovat poissa. Luultavasti tämä valmiste on auttanut siihenkin ongelmaan.

– Pystyn taas treenaamaan täysillä, eikä olkapäähäni satu, jyväskyläläinen Tero Koivu iloitsee.

Kuva: Ilkka Pietarinen
Teksti: Reijo Ikävalko

Terveys-Hymy 11-2006

Teksti:Bioteekki
Avainsanat: Hainrusto + Vihersimpukka, kivut, nivelvaivat, omega-3, säryt

Kommentit

Oma kommentti