Seijan kasvaimet katosivat

Seija Jukes ehti kärsiä vuosikaudet hankalista naisten vaivoista. Hänellä oli kohdussa myoomia ja munasarjoissa kystia. Kivut olivat niin ankarat, ettei hän pystynyt harrastamaan liikuntaa.

Jyväskyläläisellä Seija Jukesilla, 51, on kaksi tytärtä, 30- ja 18-vuotiaat, joista vanhempi on ehtinyt tehdä Seijasta jo isoäidinkin. Viisivuotias Elia-poika on mimmunsa silmäterä.

Seija on peruskoulutukseltaan lastentarhanopettaja, mutta hän on jo peräti 18 vuoden ajan pyörittänyt omaa kielikouluaan, joka on tarkoitettu sekä lapsille että aikuisille. Kielikoulussa on tällä hetkellä kuusi työntekijää ja sen pääkielenä on englanti. Seija on ollut töissä Englannin ohella myös Espanjassa ja Portugalissa ja sanoo tuntevansa itsensä lähinnä eurooppalaiseksi. Jyväskylässä hän kertoo asuvansa ja vaikuttavansa säännöllisen epäsäännöllisesti.

Omituisia ohjeita

Ikävät gynekologiset vaivat ovat kuitenkin jo monen vuoden ajan hidastaneet menevän naisen vauhtia.

– Minulla oli kohdussa myoomia ja munasarjoissa kystia, ja ne olivat todella kivuliaita, Seija kertoo.

– Ravasin naisten polilla neljän vuoden ajan ja käytännössä ihan turhaan, koska en saanut sieltä apua. Oma gynikseni ehdotteli jo kohdun poistoa, jota ei kuitenkaan tehty. Olen aina ollut innokas liikkuja ja kunnostani hyvää huolta pitävä nainen, mutta en voinut hirveiden alavatsan kipujen takia enää käydä missään.

Jo pelkkä kävely tuotti ylivoimaisia tuskia. Niinpä paino alkoi nousta.

– Lääkäreiltä sain omituisia vastauksia vaivoihini. Väitettiin, että urheilin liikaa ja kehotettiin syömään Buranaa. Minä pistelin menemään Burana kuuttasataa ja ajattelin samalla, ettei tässä nyt kaikki ollut kohdallaan.

– Onneksi tuolloin hyvä ystävättäreni kysyi kerran, olinko koskaan kuullut serrapeptaasista. En todellakaan ollut kuullut siitä, mutta olin halukas kokeilemaan, koska hän kehui sitä. Tästä on nyt aikaa vajaat kaksi vuotta. Rupesin ottamaan yhden kapselin aamuisin niin sanottua mustaa serrapeptaasia, jossa on 200 000 yksikköä.

Painokin putosi

Seijan olo alkoi parantua hyvin nopeasti. Tätä nykyä hän pystyy taas urheilemaan täysillä ja jopa juoksemaan. Eikä satu minnekään.

– Kun olin viimeksi vuositarkastuksessa gynekologin luona, kohtu oli pienentynyt normaalikokoiseksi eikä siellä ollut enää mitään kasvannaisia. Kaikki olivat kadonneet. Kun nyt olen päässyt taas liikkumaan, painoni on lyhyessä ajassa pudonnut 18 kiloa. Minulle on kerrottu, että kehoni tuottaa syystä tai toisesta fibriinikasvannaisia, jotka palaavat, jos lopetan niiden vasta-aineita tuottavan serrapeptaasin käytön.

Seija sanoo vakaasti, ettei hän löydä muuta syytä parantumiseensa kuin serrapeptaasin. Mitään muutosta hänen elämässään ei ole tapahtunut. Kuusi, seitsemän vuotta sitten todettu kohonnut verenpainekin on koko ajan pysynyt aisoissa lääkityksen avulla.

– Gynekologi totesi tilanteeni hyväksi ja että kaikki vaivat ovat parantuneet. Hän oli puolestani oikein iloinen, mutta kun kerroin hänelle, mitä olin syönyt, hän hämmästeli ja kysyi, että aijaa, mitä se serrapeptaasi on?

Seija toteaa, että meillä suhtaudutaan vielä aika nihkeästi täydentäviin tai vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin, jotka esimerkiksi Englannissa kulkevat käsi kädessä koululääketieteen kanssa.

– Olen itse näihin hoitoihin perehtynyt ja teen reiki-hoitoja. Englannissa reikiä käytetään jo joka ikisessä sairaalassa.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Petteri Kivimäki

Terveys-Hymy 3-14

Teksti: Hymy
Avainsanat: kohtu, kysta, verenpaine, serrapeptaasi, myooma, munasarja

Kommentit

Oma kommentti