Sinikka putosi hevosen selästä: ”Kipuun löytyi sopiva tuote”

Mainos

Sinikka Sepponen kokeili kipua lievittääkseen Back on Trackin nilkkasuojusta – ja ihme tapahtui.

Pieksämäellä asuva yrittäjä Sinikka Sepponen, 59, on luontaistuotepiirien hyvin tuntema vaikuttajahahmo. Hän on monessa mukana.

– Olen kolmen yrityksen yrittäjä, hän aloittaa.
– Minulla on Pieksämäellä Putiikki Sepponen -niminen terveyskauppa, sitten on terveystuotteiden tukkukauppa ja hoidan myös perheen kiinteistöä kaupungin keskustassa. Pieksämäellä on ihana asua, yrittää ja harrastaa!
Sinikan touhuista kiinnostuneet voivat vierailla hänen www.hca.fi -nettisivuillaan.
Niin kuin terveyspuolen asiantuntijalle sopii, Sinikka on erittäin perusterve ja aktiivinen nainen, joka harrastaa kaksivuotiaan parsonrusselinterrierinsä Nessin kanssa ulkoilua ja lenkkeilyä. Sinikan rakkain harrastus on islanninhevosten kanssa touhuaminen, ja hänellä itselläänkin oli niitä aina näihin päiviin saakka. Tällä hetkellä hänellä on vielä ylläpidossa Emppu-poni, jolla hän käy ratsastamassa neljä, viisi kertaa viikossa.
Ihan ilman terveyshuolia Sinikka ei silti ole välttynyt. Hän joutuu syömään kilpirauhasen vajaatoiminnan vuoksi reseptillä olevaa tyroksiinilääkettä.
– Kilppari on ollut kovilla jo vuosikaudet, vaikka vajaatoiminta puhkesi vasta 2013. Oli hirveää väsymystä ja kovia kipuja. Tämän takia elämä ei ole ollut ihan helppoa eikä tie ole ollut suora. Hoidan kilpparia omilla konsteilla, lisäksi otan luontaista tyroksiinia ja jodia.

”Oli kymmenkunta omaa hevosta”

Vielä vuonna 2010 Sinikalla oli oma talli ja kymmenkunta islanninhevosta.

– Minua oli auttamassa erittäin hyvä ystäväni Tuula Suomalainen, joka antoi meille lahjaksi Back on Track -yrityksen keraamiset pohjalliset. Se oli ensimmäinen kosketus tämän firman tuotteisiin, ja tykästyin heti. Minua on aina paleltanut tavallista helpommin varmaan juuri kilpirauhasvaivan takia, ja pohjalliset osoittautuivat tosi tehokkaiksi.
– Sen jälkeen me hankimme hiljalleen hevosille saman firman loimia, mutta kaikkein käänteentekevin juttu sattui, kun osallistuin islanninhevosvaellukselle. Olin ihan omissa ajatuksissani, kun yhtäkkiä huomasin pudonneeni hevosen kyydistä ojaan.
Sinikan nilkkaan sattui ilkeästi, kun jalka taittui.
– Minun piti seuraavana päivänä lähteä Tukholmaan erääseen palaveriin, mutta en saanutkaan korkokenkiä jalkaan. Back on Trackin pomo Krista Virtanen oli sattumalta lähettänyt minulle nilkkasuojuksen testattavaksi. Nilkka oli kipeytynyt jo ennestään pyörällä ajosta, joten laitoin suojuksen kipeään jalkaan.
– Ihme tapahtui, sillä pystyin jo seuraavana päivänä ihan muina miehinä lähtemään korkkarit jalassa Tukholmaan. Turvotus oli laskenut eikä kivuista ollut enää tietoakaan.
Sinikka on siitä lähtien ollut Back on Trackin tuotteiden vannoutunut käyttäjä.
– Liikun paljon, jolloin tulee helposti rasitusvammoja. Olen saanut huomata, että tuotteet auttavat heti paikalla kaikenlaisiin kipuongelmiin. Minulla on käytössä nilkkasuojan lisäksi myös kyynärsuoja, polvisuoja sekä selkävyö, jota fysioterapeuttini suosittelee käytettäväksi ratsastaessa. Se tukee silloin vatsalihaksia.
Lista ei lopu vielä tähän.
– Itselläni, ystävilläni ja monilla tuttavillani on firman alusvaatteita. Hevosilla on keraamiset loimet ja koiralla takki. Tälläkin hetkellä minulla on kaulassa yrityksen huivi, sillä se pitää lämmön ja estää niskojen menemistä jumiin, sillä teen paljon näyttöpäätetyötä. Uusin tuote on ryhtiremmi, joka pitää ryhtini suorassa, jotten näyttäisi niin kyyryyn painuneelta. Minulla on käytössä myös Back on Trackin toppatakit.
Sinikka innostui firman tuotevalikoimasta niin perusteellisesti, että otti ne myös oman putiikkinsa myyntiin. Ja kauppa on käynyt hyvin. Sana on levinnyt, kun ihmiset ovat saaneet tuotesarjasta avun.
– Idea on siinä, että ne palauttavat ja heijastavat oman ruumiinlämmön takaisin infrapuna-aaltoina, mikä vaikuttaa lihasjännitystä vähentävästi ja nopeuttaa palautumista. Tämän olen huomannut, ja allekirjoitan!

 

Artikkeli on julkaistu Terveys-Hymyn numerossa 4/2021.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Sinikka Sepposen albumi
Avainsanat: kipu, Back on Track, Sinikka Sepponen

Kommentit

Oma kommentti