Sirpa sai helpotuksen nivelrikkoon luontaistuotteella

Sirpa Niemisen oikea polvi alkoi kenkkuilla. Polvi ei turvonnut, mutta se tuli koko ajan entistä kipeämmäksi. Vaiva paljastui lopulta nivelrikoksi, jota yritettiin hoitaa kortisonipiikein ja kipulääkkein.


Elettiin heinäkuuta 2011, kun karkkilalainen Sirpa Nieminen, 55, alkoi tuntea oikessa polvessaan omituista kipua. Erityistä tilannetta, missä hän olisi voinut loukata jalkaansa, hän ei muistanut. Niinpä hän ajatteli vaivan menevän ajan kanssa ohi.

Vaan ei mennyt. Särky muuttui koko ajan pahemmaksi. Lopulta Sirpa hakeutui terveyskeskuslääkärin puheille syyskuussa. Polvesta otettiin röntgenkuvat, mutta niiden mukaan mitään vikaa ei ollut. Lääkäri määräsi särkylääkettä, mutta niitä Sirpa ei pystynyt syömään pitkään, koska ne tekivät vatsan kipeäksi.

Seuraavaksi Sirpa hakeutui yksityiselle ortopedille, joka katsoi kuvat ja totesi heti, että kyseessä on nivelrikko. Sirpa sai kaksi kortisonipiikkiä ja lähetteen fysioterapiaan. Fysioterapeutti opetti Sirpalle polven lihaksia vahvistavia liikkeitä, joita hän tekikin jonkin aikaa, mutta se hanke jäi kuitenkin pian silleen. Polvi oli aina vain kipeä.

– Menin sitten saman yksityisen lääkäriaseman toiselle ortopedille ja sain taas kortisonipiikit. Ortopedi sanoi, ettei polvea kannata toistaiseksi tähystää, mutta joskus kuusikymppisenä edessä olisi tekonivelen asentaminen. Kauhistuin aika lailla: pitikö minun odotella kuusi vuotta, että saisin tekonivelen. Olin sitä mieltä, ettei tässä vielä mitään varaosia tarvita.

Paras niveltuote

Sitten Sirpa alkoi selailla nettiä. Hän löysi ulkomaisesta nettikaupasta nivelvaivoihin tarkoitetun tuotteen, jonka kolmen kuukauden annos maksoi yli satasen. Sirpan mielestä se auttoi hetken, mutta häntä kuitenkin arvelutti valmisteen koostumus, koska se ei ollut kotimainen.

– Kokeilin myös paria kotimaista nivelvalmistetta, mutta ne eivät toimineet ollenkaan. Särkylääkkeitä kului aika reippaasti. Sitten löysin Facebookista nivelasioista perillä olevan henkilön, joka varoitteli ulkomaisista nettituotteista ja suositteli kotimaista Via Naturalen Nokkos-Kalkki-Inkivääri+vihersimpukka -nimistä valmistetta.

Sirpa rupesi toukokuussa ottamaan kaksi tablettia päivässä, ja se alkoi toimia aika nopeasti. Jo muutaman viikon käytön jälkeen hän huomasi tarvitsevansa särkylääkkeitä selvästi vähemmän kuin ennen, ja noin kahden kolmen kuukauden kuluttua tuotteen vaikutukset olivat jo aivan selvästi näkyvissä.

– Nykyään en tarvitse särkylääkkeitä enää juuri lainkaan. Tuotteesta on ollut selvää apua. Välillä vielä on aamuisin pientä särkyä, mutta se menee yleensä ohi. Meillä on mieheni kanssa vanhan omakotitalon remontti, ja olen tehnyt hommia tosi paljon. Käsissäkin on ollut pientä särkyä, koska olen maalannut ja tapetoinut, mutta nämä tuntemukset vaihtelevat päivittäin. Myös selkänikamat ovat olleet aiemmin kipeitä, mutta valmiste on auttanut niihinkin vaivoihin.

– Olen saanut tästä tuotteesta ihan selvää apua. Se on paras niveltuote, mitä olen kokeillut ja käyttänyt.

Koira tuli taloon

Sirpa on muutenkin luontaistuotteiden ystävä, sillä repertuaariin kuuluvat myös ubikinoni, kalkkivalmiste, kalaöljy, D-vitamiini, B-vitamiinit, C-vitamiini ja monivitamiinitabletti. Flunssat ovatkin kiertäneet Sirpan viime vuosina kaukaa.

Kun Sirpan jalka kipeytyi, hän joutui luopumaan kääpiöpinsneristään. Hän ei kerta kaikkiaan pystynyt enää ulkoiluttamaan sitä.

– Se tuli minulle kaksivuotiaana ja oli koko ajan kauhean vihainen. Lopulta se ei enää päästänyt miestäni samaan sänkyyn nukkumaan, joten koira muutti Tampereelle, Sirpa nauraa.

– Sen jälkeen olin vankasti sitä mieltä, etten enää ikinä pysty ottamaan koiraa, kun polvi on varsinkin aamuisin hyvin kipeä. Aamulenkki koiran kanssa ei onnistuisi.
Mutta sitten Sirpan polvi alkoi tulla Nokkos-Kalkki-Inkivääri + vihersimpukan ansiosta parempaan kuntoon – ja taloon ilmestyi uusi koira.

– Eräällä torikauppiaalla oli mukanaan Espanjassa syntynyt andalusianrottatterrieri, joka oli vasta viiden kuukauden ikäinen. Torikauppias oli halukas myymään koiran, nimeltään Ira, koska se olisi joutunut olemaan kaiket kesät hänen autossaan sillä välin kun hän itse toimisi torikauppiaana. Silloin totesin itsekseni, että tottahan minä nyt sen verran jaksan sitä lenkittää ja hoitaa. Niinpä ostin koiran. Se on lyhytkarvainen ja aika siro.

Nykyään Sirpa ja Ira tekevät päivittäin jopa kolmekin kävelylenkkiä.

– Välillä pitempää ja välillä lyhempää, ihan ilmoista riippuen. Se ei oikein tykkää vesisateesta, Andalusiasta kun on kotoisin. Se on tosi nätti koira ja ihmiset ovat sen nähdessään ihan innoissaan.

Teksti: Reijo ikävalko

Kuvat: Kimmo Aartomaa

Terveys-Hymy 12-12

Teksti: Hymy
Avainsanat: nivelrikko, nivel

Kommentit

Oma kommentti