Soija vähentää rintasyöpäkuolleisuutta

Rintasyöpä on suomalaisnaisten yleisin syöpä. Noin joka kymmenes sairastuu siihen jossakin elämänsä vaiheessa. Riski sairastua rintasyöpään kasvaa 40 ikävuoden jälkeen.

Uuden amerikkalaistutkimuksen mukaan rintasyöpäkuolleisuus ja taudin uusiutumisriski ovat pienempiä niillä rintasyöpään sairastuneilla naisilla, jotka käyttävät runsaasti soijatuotteita. Yli 5 000 tutkimuspotilaan joukossa kuolleisuus oli 29 prosenttia pienempi ja taudin uusiutuminen 32 prosenttia vähäisempi niiden potilaiden joukossa, jotka käyttivät eniten soijatuotteita.
Tutkimuksen suosittaman 11 grammaa soijaproteiinia saa esimerkiksi kahdesta lasillisesta soijajuomaa.

Teksti: Hymy
Avainsanat: rintasyöpä, soija

Kommentit

Oma kommentti