Sopii äidille, tyttärelle – ja koirille

– Asiakas ei ole koskaan purrut, nauraa koirahieroja Helena Sarkola-Cordeiro.

Vihdin Otalammella asuvan Helena Sarkola-Cordeiron, 48, eksoottinen sukunimi selittyy hänen brasilialaisen ex-aviomiehensä kautta. Pariskunta on eronnut ja heillä on 17-vuotias tytär Matilda.

Helsingistä kotoisin oleva Helena vaikuttaa tällä hetkellä asiakaspalvelutyössä. Aiemmin hän on ollut taloushallinnon palveluksessa.

– Nykyisenä harrastuksenani ja kakkostyönä teen koirahierontaa. Otan asiakkaita vastaan kuitenkin vain kerran viikossa, ja silloin pystyn hieromaan neljä koiraa. Hieron koiraa aina kerralla 40 minuuttia, joten kyseessä on aika kova urakka. Hieron kaiken kokoisia koiria aina saksanpaimenkoirista kettuterriereihin eikä ole olemassa rotua, joka pitäisi hieronnasta muita enemmän.

Joku voi nyt ihmetellä, miksi koiria hierotaan. Helenalla on heti vastaus valmiina.

– Koiria hierotaan ihan niin kuin ihmisiäkin ja ihan samoista syistä. Joko ennaltaehkäisevästi tai sitten lihasten kireystiloihin. Monet koirat harrastavat nykyään erilaisia lajeja kuten agilityä tai tottelevaisuuskoulutusta, jolloin lihakset voivat kipeytyä. Iän myötä koirille tulee myös nivelrikkoa ja kulumia, jotka hankaloittavat liikkumista. Silloin niiden oloa voidaan helpottaa hieronnalla.

Koirakin jännittää

Helena on nyt tehnyt koirahierontaa kolme vuotta. Haukut ovat olleet hyvin vastaanottavaisia eikä yksikään asiakas ole purrut.

– Koko aikana on ollut vain kaksi koiraa, jotka ovat jännittäneet niin paljon, etteivät ne ole voineet käydä makuuasentoon. Yleensä kun hieronta aloitetaan, koira istuu, mutta hieronnan kuluessa se valuu pikkuhiljaa kylkiasentoon, jolloin koko koiran pystyy hieromaan oikein hyvin. Useimmiten kireydet aukeavat jo parilla käsittelykerralla.

Helena kertoo olleensa koko ikänsä tekemisissä eläinten kanssa ja koiria hänellä on ollut aina. Hän on ollut myös töissä eläintarvikekaupassa.

– Mutta sitten minulta meni selkä rikki, joten ne hommat jäivät. Olen silti ollut koko ajan koirien kanssa tekemisissä. Kun hieron koiria, ne osoittavat olevansa tyytyväisiä laittamalla silmänsä kiinni. Ne rauhoittuvat hengitystä myöten ja muuttuvat hyvin rennoiksi, mutta jos jossakin tuntuu, ne aukaisevat silmät, rupeavat katselemaan ja osoittavat kyllä käytöksellään oman asiansa.

Kolme suihketta neljästä

Helenan omatkin paikat joutuvat hieronnassa hyvin koville, mutta onneksi hän on löytänyt tilanteeseen hyvän ratkaisun eli BetterYou-magnesiumsuihkeet.

– Käytän sinistä kipusuihketta aina hieronnan jälkeen käsivarsiini ja selkään. Koiriin suihkutan Magnesium original vahvaa magnesiumsuihketta, sillä sen avulla autetaan niiden lihasten palautumista ja pystyn myös hieromaan niitä paremmin.

– Kaiken kaikkiaan käytän sarjaan kuuluvista neljästä magnesiumsuihkeesta kolmea.

Magnesiumsuihkeen avulla Helenan käsivarren lihakset palautuvat nopeammin ja paremmin.

– Selän alueen rappeutumiin ja niiden aiheuttamiin särkyihin se toimii myös tosi hyvin. Veri kiertää sen ansiosta paremmin.

Äidiltä tyttärelle

Magnesiumsuihkeista on ollut apua myös Helenan 17-vuotiaalle Matilda-tyttärelle, joka parastaikaa käy lukion toista luokkaa. Matilda on innokas urheilijaneitonen, jonka laji on käsipallo ja seura Grankullan IFK Kauniaisissa. A-tytöissä pelaava Matilda harjoittelee neljä kertaa viikossa ja päälle tulevat vielä ottelut. Tyttö on siis tosissaan.

– Matilda kävi kokeilemassa käsipalloa ja innostui heti. Sali on lähellä kotia ja porukka on mukavaa. Hän käyttää aina treenien jälkeen punaista BetterYou-magnesiumsuihketta. Jos treeniohjelma on vaihtunut, se voi merkitä lihasten kipeytymistä, ja silloin hän voi käyttää sitä ennaltaehkäisevästi myös ennen harjoituksia.
Useimmiten Matilda kuitenkin suihkuttaa treenien jälkeen, kun venytykset on tehty ja etenkin silloin, jos treenit ovat olleet tavallista rankemmat.

– Tällä hetkellä hän kuitenkin keskittyy koulunkäyntiin, mutta käsipalloa hän varmaan haluaa pelata vielä koulun jälkeenkin useita vuosia, äiti-Helena toteaa.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Miguel Vera

Terveys-Hymy 10-13

 

Teksti: Hymy
Avainsanat: koirahieroja, lihas, lihasjännitys, magnesiumsuihke, palautuminen

Kommentit

Oma kommentti