Spirulina on vuoden 2015 rohdoskasvi

Spirulina on mikroskooppisen pieni vieterimäinen makean veden levä, jota viljellään monipuolisena ravinto- ja rohdoskasvina. Se sisältää runsaasti proteiinia, vitamiineja, mineraaleja karotenoideja ja antioksidantteja.

Jopa Maailman Terveysjärjestö (WHO) ja Yhdistyneet Kansakunnat (YK) toteavat spirulinan ravitsemukselliset edut ja suosittavat spirulina-levää nälän ja aliravitsemuksen torjumiseen kehitysmaissa. NASA ja Euroopan avaruusjärjestö ovat ehdottaneet spirulinaa ensisijaiseksi viljelykasviksi pitkäaikaisille avaruuslennoille.

Spirulina on siis todellista superruokaa, jota käytetään monin tavoin elintarvike-, ravintolisä-, farmasia- ja kosmetiikkateollisuudessa. Pitkän käyttöhistoriansa ja monipuolisten ominaisuuksiensa sekä tieteellisen näytön perusteella spirulina on ansainnut Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton vuoden 2015 rohdoskasvin arvon. Valinnalla halutaan nostaa arvostusta perinteisten luonnonlääkkeiden käyttöä kohtaan sekä muistuttaa kasvilääkinnän laajasta käytöstä läpi ihmiskunnan historian.

Teksti: Hymy
Avainsanat: spirulina

Kommentit

Oma kommentti