Stanley Cupin voitto D-vitamiinin avulla

Chicago Black Hawks, jonka maalivahtina on suomalainen Antti Niemi, voitti viimeksi NHL:n arvostetun jääkiekon Stanley Cupin. Mutta kuinka moni tietää, että Antin joukkue taitaa olla kaikkien aikojen ensimmäinen porukka ammattiurheilussa, joka nauttii säännöllisesti D-vitamiinia?

Joukkueen lääkärit tutkivat kiekkoilijoiden D-vitamiinitasot vajaat pari vuotta sitten, ja kun huolestuttavan matalia arvoja löytyi, lääkärit päättivät määrätä jokaiselle pelaajalle 125 mikrogrammaa päivittäin. Suomessa aikuisväestölle suositellaan 7,5 mikrogrammaa eli lähes 17 kertaa vähemmän.

Tulokset puhuvat nyt puolestaan. Joukkue on kärsinyt myös huomattavasti harvemmin flunssapöpöistä kuin aikaisemmin. Myös rasitusvammoja ja loukkaantumisia on vähemmän kuin ennen. On jo tätä ennen osoitettu, että D-vitamiinin avulla urheilijoiden reaktioajat nopeutuvat, lihasvoima kasvaa ja kestävyys paranee. Juttu on ollut muidenkin kuin amerikkalaisten tiedossa, sillä jo vuosikymmeniä sitten venäläisille ja DDR:n urheilijoille annettiin suuria määriä UVB-säteitä, jotka tuottavat iholla luontaista D-vitamiinia.

Teksti: Hymy
Avainsanat: jääkiekko, urheilu, D-vitamiini

Kommentit

Oma kommentti