Suklaanhimoa on tutkittu

Suklaaholisteja on Suomessakin paljon. Brittiprofessori Peter Rogers on erikoistunut tutkimaan suklaan syönnin psykologista puolta ja sitä, mikä saa ihmiset hotkimaan suklaata niin paljon.

Rogers on tullut siihen tulokseen, ettei kyseessä luultavimmin ole mikään suklaan erityinen ainesosa vaan yleinen asenteemme suklaaseen synnyttää tarpeen pistää suklaata suuhun ja tuntea siitä mielihyvää.
Suklaan sisältämät flavonoidit ja muut aineosat ovat tuttuja monista muistakin ruoka-aineista, mutta niiden nauttiminen ei aiheuta suklaaseen verrattavaa mielihyvää. Professori Rogersin mukaan me yritämme taistella suklaariippuvuutta vastaan, mutta luovutamme taistelun sen takia, koska alitajuntamme valehtelee suklaan olevan terveellistä.

Teksti: Hymy
Avainsanat: suklaa

Kommentit

Oma kommentti