Suomalaiset syövät yhä terveellisemmin

Suomalainen pisteli viime vuonna liharuokia poskeensa runsaat 76 kiloa, mikä on 2,6 kg enemmän kuin edellisvuonna. Eniten kasvoi siipikarjanlihan kulutus, joka nousi melkein kaksi kiloa ja prosenteissa 12. Eniten suomalaiset syövät possua, jota uppoaa lähes 35 kiloa per kansalainen. Naudanlihan osuus oli lähes 19 kg ja siipikarjan 17,5 kg.

Vihanneksia ja hedelmiä kului myös edellisvuotta runsaammin, sillä vihanneksia syötiin kuutisen prosenttia ja hedelmiä seitsemän prosenttia enemmän kuin vuonna 2006. Sama suuntaus koskee myös tuoreita hedelmiä, sillä sitrushedelmiä syötiin kiloa enemmän kuin edellisvuonna – nyt 14 kiloa.

Maitotuotteista jugurtin voittokulku jatkui jo viidettä vuotta peräkkäin. Sitä putosi nieluihin viime vuonna 21,6 litraa henkeä kohti eli 7,5 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Viljatuotteissa erot olivat sen sijaan vähäiset, vain rukiin kulutus nousi vajaalla puolella kilolla. Muutokset olivat loivia myös margariinien ja rasvaseosten osastolla, mutta rasvattoman maidon suosion kasvu jatkui. Maitoa juotiin runsaasti, sillä laskelmien mukaan vuonna 2007 jokainen suomalainen kittasi sitä 137 litraa. Rasvattoman maidon osuus tästä oli reilu kolmannes. Pikku piimäsuitakin riittää yhä, sillä piimää juotiin henkeä kohti viime vuonna 13 litraa.

Teksti: Hymy
Avainsanat: ruokavalio

Kommentit

Oma kommentti