Suomalaisia syöpälukuja

Joka vuosi noin 27 000 suomalaista sairastuu syöpään. Syöpää sairastavia suomalaisia on noin 100 000. Puhutaan siis suurista luvuista. Vain puolet syöpään sairastuneista paranee, joskin eri maiden välillä on suuria eroja. Sytostaateilla hoidettujen potilaiden viiden vuoden eloonjäämisluvut ovat pysyneet käytännössä samoina vuosikymmenien ajan. Vain muutama prosentti kaikista syövistä antaa vasteen kemoterapiaan. Kaivataan siis uusia keinoja taistelussa syöpää vastaan, sillä syöpäsoluilla on havaittu pakotaktiikka, joka auttaa niitä selviämään kemoterapiasta. Syöpäsolut ovat siis lääkäreitä viisaampia!

Ei siis ihme, että moni syöpäpotilas hakee apua vakiohoitojen lisäksi täydentävistä hoidoista. Viime aikoina niitä on alettu tutkia vakavasti muun muassa USA:n terveysviraston alaisissa laitoksissa, Syöväntutkimuslaitoksessa ja Täydentävän lääketieteen laitoksessa. Yhdysvaltain Syöväntutkimuslaitoksen nettisivuilla kirjoitetaan jo myönteisesti ubikinonin käytöstä syövän tukihoitona.

Teksti: Hymy
Avainsanat: syöpä, ubikinoni

Kommentit

Syövän täydentävä hoito kiinnostaa suuresti sekä potilaita että tutkijoita. Ravitsemushoitoa onkin tutkittu viime vuosina valtavasti ja sen ansiosta on saatu paljon rohkaisevaa uutta tietoa. Tutkimusten mukaan luonnosta on löytynyt useita yhdisteitä, jotka voivat parantaa potilaan ennustetta. Tällaisia aineita ovat muun muassa berberiini, karnosiini, ubikinoni, C- ja D-vitamiinit, maitohappobakteerit sekä kalaöljyn omega-3-rasvahapot. Niitä voidaan käyttää turvallisesti vakiohoitojen rinnalla. Lue lisää tästä linkistä:
http://20.fi/5270

Oma kommentti