Suonenvedot loppuivat kokonaan

Vesa LukkarilaKerroimme turkulaisen Vesa Lukkarilan veriarvojen noususta joulukuussa 2007. Nyt Vesku on saanut myös suonenvetonsa hallintaan.

Vaikka Vesa Lukkarila, 48, on joutunut sairauksiensa takia jäämään eläkkeelle jo ajat sitten, hän ei ole menettänyt iloista ja positiivista suhtautumistaan. Hän sanookin, etteivät sairaudet suremalla mihinkään katoa. Veskun tautilista on vaikuttava, sillä hänellä on ensinnäkin erittäin harvinainen ja vaarallinen keuhkoverenpainetauti, joka vaikeuttaa elämää suuresti. Hän ei pysty kävelemään pysähtymättä kuin parisataa metriä, sillä happi tuntuu loppuvan kesken. Onneksi lääkitys pitää tilanteen vakaana, mutta hänellä on elämässään monenlaisia rajoituksia.

Myös Veskun sydän on havaittu normaalista poikkeavaksi, ja muutama vuosi sitten riesaksi tuli kihti. Eikä tässä vielä kaikki, sillä kihdin puhkeamisen aikoihin hänelle ilmaantui myös diabetes. Se pysyy kurissa insuliinipiikeillä. Ja ikään kuin kruunuksi kaiken päälle Veskulle pamahtivat myös ”korttelin suurimmat” peräpukamat. Kun tätä juttua tehtiin, hän oli menossa leikattavaksi oikeaan poskeen pesiytyneen sylkirauhasen tulehduksen vuoksi. Tämä taas on diabeteksen mukanaan tuomia kylkiäisiä.

Vesku sai vajaat pari vuotta sitten hemoglobiiniarvonsa kuntoon Bioteekin TehoRauta + B -nimisellä valmisteella, jota hän nimittelee rautakangeksi. Veriarvot ovat edelleen sen ansiosta oikein hyvät.

– Jotta elämästä ei tulisi liian yksitoikkoista, minua ovat alkaneet vaivata myös ankarat suonenvedot, hän toteaa. – Kramppeja alkoi tulla reisiin, jalkoihin, jalkapohjiin ja varpaisiinkin. Niitä alkoi ilmetä paitsi kotioloissa myös kävelylenkkien jälkeen ja etenkin silloin, jos en muistanut juoda tarpeeksi. Eikä nyt puhuta olutseuran aineista vaan ihan tavallisesta vedestä.

Vesku löysi Bioteekin valikoimasta avun myös suonenvetoihinsa. Sen nimi on Mg plus.

– Heti kun rupesin käyttämään tätä tuotetta, kaikki suonenvedot katosivat. Otan sitä 1-2 tablettia päivittäin, mutta ajastuksessa täytyy olla tarkkana. Se pitää sovittaa kihtilääkkeen ja verenohennuslääkkeen väliin eli käytännössä nappaan sen yhden maissa iltapäivällä. Myös vaimoni on ruvennut syömään Mg plussaa ja hänkin on tyytyväinen sen tehoon.

Erityisesti diabeetikot tarvitsevat lisämagnesiumia, koska magnesiumpitoisuudet diabeetikkojen veressä ovat usein pienemmät kuin terveillä. Tämä taas johtuu lisääntyneestä magnesiumin erityksestä virtsan mukana. Magnesiumilla on hyödyllisiä vaikutuksia myös sydämen, verenkiertoelimistön, aivojen ja hermoston toimintaan. Magnesiumin käyttö saattaa vähentää insuliinin tarvetta, joten annostelun on syytä tapahtua lääkärin valvonnassa.

– Myös eräs ystäväni pääsi migreenikohtauksestaan eroon Mg plussan avulla, Vesku kertoo. ­ – Olimme viime kesänä tulossa Tshekeistä, kun migreeni iski bussissa. Annoin hänelle pari tablettia, ja kun puoli tuntia oli kulunut, kohtaus oli mennyt ohi. Suomeen palattuaan hän osti oman Mg plus -purkin eikä kuulemma migreeni ole enää vaivannut. Hänkin oli kokeillut muita magnesiumvalmisteita jo vuosien ajan, koska migreenikohtauksia oli ilmaantunut kiusallisen usein jo monen vuoden ajan. Muut valmisteet eivät auttaneet häntä, mutta Mg plus auttoi.               

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Reino Kaivola

Terveys-Hymy 5-09

Teksti: Hymy
Avainsanat: magnesium, suonenveto

Kommentit

Oma kommentti