Susa sai lisää virtaa

Susa VilènKirkkonummelainen Susa Vilén valmistautui rankkaan syksyyn nauttimalla ravintolisää – ja sai elämäänsä reippaasti lisää energiaa.

Susa Vilén, 44, työskentelee finanssialalla esimiestehtävissä ja käy päivittäin Kirkkonummelta Helsingissä töissä. Hänellä on neljä lasta, joista vanhin on 19-vuotias ja nuorimmainen syksyllä koulunsa aloittanut ekaluokkalainen – aviopuoliso on yksityisyrittäjä. Perheen arkeen kuuluvat vielä ratsu, ponin puolikas ja saksanpaimenkoira Lilli, joten päivään mahtuu monenlaista vipinää.

– Kaikki aina kysyvät, onko meillä ponin etu- vai takapää, Susa nauraa. Kahdeksanvuotias tyttäreni ratsastaa ponilla, mutta minä itse 12-vuotiaalla friisiläistammalla.

Susa on syntynyt Mikkelissä, mutta opiskelut ja työ toivat hänet pääkaupunkiseudulle 24 vuotta sitten. Koulutukseltaan hän on HSO-sihteeri.

Susa on perusterve ihminen, jolla ei ole mitään sairauksia. Yhden pahan tapaturman hän on kokenut, sillä kymmenisen vuotta sitten hän kaatui viedessään lastaan päiväkotiin. Seurauksena oli vaikea välilevyn pullistuma niskassa, joka huonolla tuurilla olisi voinut halvaannuttaa hänet.

– Minut leikattiin kiireellisenä ja laitettiin lisää jämäkkyyttä niskaan. Tilanne oli hyvin vakava, mutta kaikki korjaantui kuitenkin entiselleen. Isännän mielestä olin tosin uppiniskainen jo ennen operaatiotakin.

Susa syö hyvin ja monipuolisesti ja pyrkii liikkumaan ja nukkumaan riittävästi, mikä ei tietysti aina onnistu.

– Olen normaalipainoinen ja ihan hyvässä kunnossa muutenkin. Olen sitä mieltä, että terveellinen ja hyvä ruokavalio riittää, enkä ole ravintolisien kannalla. Olen toki silloin tällöin syönyt jotakin vitamiinivalmistetta, mutta millekään kuurille en ole ryhtynyt. Nyt sitten kuitenkin kävi toisin, kun ystävättäreni suositteli Énaxin-nimistä ravintolisää, josta hän oli itse saanut runsaasti energiaa ja pirteyttä. Hän oli tuonut sitä Ruotsista ja vakuutti, että kyseessä on oikeasti hyvä tuote. Hän tuntee minut ja tietää, etten helposti hurahda mutta kun hän sitkeästi yllytti minuakin kokeilemaan, päätin testata tuotteen.

– Elämäntilanteeni oli lomien jälkeen sellainen, että tiesin tulossa olevan kohtalaisen rankan syksyn. Töissä oli vipinää ja kotona nuorimmainen lähti kouluun, joten haasteita riitti. Käyn neljä kertaa viikossa ratsastamassa, joten paikallaan ei paljon ehdi olla. Tuumasin, että ehkä nyt voisi yrittää hankkia lisäpotkua tämän Énaxinin avulla. Rupesin ottamaan sitä elokuun puolivälissä yhden tabletin päivässä ohjeen mukaan.

Susa on tyytyväinen ratkaisuunsa ja vakuuttaa, että hän jaksaa nykyään paljon paremmin kuin ennen. Virtaa riittää.

– Ovelinta tässä valmisteessa on se, ettei se ole samanlainen kuin joku nopeatehoinen virkeysjuoma, jonka ansiosta ensin tulee voimakas nousukiito, joka kestää hetken aikaa ja sitten tulee heti laskuvaihe päälle. Nyt ei viretila tuntunut epätodelliselta tai keinotekoiselta. Jännä juttu tässä oli se, että yhtäkkiä vain huomasin jaksavani paremmin kuin ennen. Tuotteen vaikutus tuntui luonnolliselta ja pysyvältä. Silti kuitenkin illalla tulee terve väsymys – tämä valmiste ei riko omaa luontaista rytmiä.

Tablettivaiheen jälkeen Susa on ruvennut joka aamu käymään Enaxin-pullolla. Tuotetta on myös nestemuotoisena.

– Kun ottaa hörpyn niin jaksaa paremmin, hän nauraa. – Olen ihan varma, ettei kyse ole mistään plasebosta, sillä tämä tuote tipahti alkujaan hyvin skeptisen ihmisen käteen. Kotiväki on myös huomannut, että olen jaksavampi kuin ennen. Energiaa on selkeästi tullut lisää.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Jorma Marstio

Teveys-Hymy 11-08

Teksti:Mezina
Avainsanat: kunnon kohennus, sairauksien ennaltaehkäisy, väsyminen

Kommentit

Oma kommentti