Susanna Tanni löysi oikean valmisteen: Stressi poistui

Mainos

Susanna Tanni on siinä onnellisessa asemassa, että luontaistuotefirmat lähettävät hänelle uutuustuotteitaan testattavaksi. Eräs valmiste poisti Susannan stressin ja hän löysi jälleen oman iloisen itsensä.

Kyllä, kyseessä on sama Susanna Tanni, 45, joka nelisen vuotta sitten hätkähdytti todella kauniilla ja seksikkäillä alastonkuvillaan. Se oli aikamoinen temppu viiden lapsen äidiltä ja herätti ansaittua ihailua – ja varmaan myös kateutta – kautta koko maan. Susanna kun näytti kuvissa huomattavasti ikäänsä nuoremmalta.
Nyt vuodet ovat vierineet ja Susanna sanoo, ettei palautetta ole viime aikoina tullut enää nimeksikään.
– Se oli sitä aikaa, kun kärsin viisaudenhampaan jälkeisestä kolmoishermosärystä enkä pystynyt tekemään omaa työtäni, hän selvittää.
– Nakukuviin lähteminen oli oma prosessinsa ja olihan siinä mietittävää. Olen saanut ihmisiltä hyvin harvoin negatiivista palautetta, ja etenkin naisilta saamani palaute on ollut valtaosin positiivista, sillä he ovat ymmärtäneet, miksi menin niihin kuviin. En mennyt sen takia, että halusin nakukuviin vaan se oli tietynlainen kannanotto naiseuteen ja siihen liittyviin aika tiukkoihin raameihin. Ne olivat silloin minulle aika tärkeitä asioita.
Toisaalta Susanna halusi näyttää myös käytännössä, kuinka hehkeä nelikymppinen nainen voi vielä olla, kunhan elää ja syö terveellisesti. Hän toimi tavallaan omien terveys- ja luontaisalan bisnestensä loistavana mallinukkena.
– Sehän tässä oli jutun idea, että tällä alalla sellainen on mahdollista, hän toteaa.
Nelikymppinen näytti kuvissa ei nyt ihan parikymppiseltä, mutta ei paljon puuttunut.

Neljän ällän ylioppilas

Susanna on kotoisin Tampereelta, mutta kun tätä juttua tehtiin, hän oli perheensä kanssa muuttamassa Pirkkalan sisällä paikasta toiseen. Tavoitteena on saada saman katon alle sekä Susannan omat että hänen aviomiehensä Jarnon, 35, lapset. Susannalla on jo kolme aikuista poikaa, mutta kaksi tyttöä on vielä ala-asteella. Jarnon kaksi lasta ovat puolestaan
peruskouluikäisiä.
Jarno on siis Susannaa peräti 10 vuotta nuorempi, mutta puntit menevät tasan, kun Susannaa luullaan 25-vuotiaaksi. Susanna kertookin, että usein häntä luullaan aviomiestään nuoremmaksi! Pariskunta on ollut naimisissa vuodesta 2014. Jarno on mukana Susannan luontaisalan yrityksissä, mutta hän tekee varsinaisen leipätyönsä paperikoneen käyttäjänä. Hänellä on rankka kolmivuorotyö.
Oletteko muuten tienneet, että Susanna on peräti neljän laudaturin ylioppilas? Vai ei kauneus ja järki mahdu samaan päähän?
– Minusta piti tulla asianajaja, mutta perustin perheen heti lukion jälkeen, ja niin lapset menivät edelle. Olen kyllä sittemmin opiskellut yhtä ja toista, esimerkiksi vuonna 2005 valmistuin laitepilatesopettajaksi. Kyseessä ei ollut suomalainen koulutus, ja se perustui puhtaasti terveelliseen ravintoon. Sain tuolloin niin sanotusti herätyksen tälle alalle. Näin kiinnostuin asioista todella isosti. Menin eteenpäin kolmekymppiseksi ihan suomalaisella perusruokavaliolla, ja sain sen myötä vaikka mitkä perustulehdustilat ja sairaudet, mutta jo hiukan yli kolmekymppisenä löysin uuden ja puhtaamman ravinnon.
– Löysin mehustamisen ja raakaravinnon. Minusta on tullut amerikkalaisten oppien mukaan holistinen terveysvalmentaja nimen omaan ravinnon puolelta. Syksyllä aloitan vielä Helsingin yliopistossa fytonomin opinnot, jolloin valmistun ihan virallisestikin luontaisalan asiantuntijaksi.
Susanna ylläpitää tällä hetkellä näistä asioista kiinnostunutta Facebook-yhteisöä. Hän perusti puolisen vuotta sitten myös verkkokaupan. Susanna toimii luontaisalalla erilaisten tuotteiden testaajana ja suosittelijana. Myös ruokavaliovalmennus kuuluu hänen repertuaariinsa ja hän kertoo juuri saaneensa valmiiksi ketogeenisen ruokavaliovalmennuspaketin.
Susannan verkkokauppa on www.freetox.fi ja Facebook-yhteisö on ilmainen neuvontaryhmä nimeltään freetoxaajat, johon kuuluu jo noin 35 000 kansalaista. Se on siis hyvin suosittu.

Kolmoishermosärky pysäytti

Vuonna 2014 Susannalta poistettiin viisaudenhammas, mutta operaatio meni pieleen ja jätti jälkeensä piinaavan kolmoishermosäryn kasvoihin. Se vei Susannan pariksi vuodeksi työkyvyttömäksi, mutta kun hän sai hiukan työkykyään takaisin, seurauksena oli burn out. Sekin oli todella iso asia, jolla oli merkittävät seuraukset.
– Särky oli niin iso juttu, etten pystynyt tekemään töitä ja koko elämä meni uusiksi. Olin juuri perustanut jooga– ja pilatesstudion ja salaattibaarin, mutta ne oli pakko lopettaa, kun en kerta kaikkiaan pystynyt töihin. Se oli rankkaa aikaa, ja seurauksena oli ihan järkyttävä talouskatastrofi.
Burn out oli vuoden 2016 lopussa ja se aiheutti monenlaista hankaluutta.
– Minulla on aina ollut tosi helppoa ja luontaista oman painoni hallinta ja tarvittaessa myös painon pudottaminen, mutta nyt en enää kyennyt siihen, ei enää ollut mitään luontaista hallintaa kroppaani. Hormonit olivat sekaisin ja painoa oli tullut 10 kiloa lisää. Olen aina ollut yltiöposiitivinen, elämää syleilevä ja iloinen ihminen, mutta burn out vaikuttaa myös mieleen. Olin pari vuotta niin väsynytkin, että aina kun lähdin tekemään jotakin, väsymys oli ihan suunnaton. Kaikki burn outin kokeneet tietävät, että siitä toipuminen vie tosi pitkän ajan.
Sitten aurinko kuitenkin alkoi vähitellen paistaa risu-
kasaan.
– Sain someyhteisön kautta lopulta voimia aloittaa uudestaan ja ihan uudella tavalla. Pystyin tekemään taas kumpaakin ammattiani eli ravintoasioita ja pilatesta.

Apu löytyi Intiasta

Susannan toimenkuvaan kuuluu uusiin luontaistuotteisiin tutustuminen ja testaaminen – ja jos jokin hyväksi havaitaan, myös niiden suositteleminen. Viime vuoden lopulla hänen työpöydälleen ilmestyi Harmonia Lifen maahantuoma intialainen Harmonia KSM66-valmiste.
– En aluksi uskonut siihen yhtään, sillä sen tehoaine on intialainen ashawagandha-kasvi, joka oli minulle ennestään hyvin tuttu eikä siitä ole ollut minulle koskaan mitään hyötyä. Rupesin kuitenkin testaamaan sitä ja kumma kyllä, ei kulunut kuin viikko, kun rupesin ihmettelemään, mistä on kysymys. Otin kaksi kapselia aamulla ja kaksi illalla.
Susanna alkoi syödä Harmonia KSM66-kapseleita viime joulukuussa ja huomasi hyvin pian, että ensimmäisen viikon jälkeenkin tapahtui kaikenlaista.
– Oli pakko myöntää, että se palautti minulle elämänuskon. Ihan ensimmäiseksi huomasin inspiraation ja innostumisen palautumisen, mikä oli todella hienoa. Sain valot päälle takaisin! Kahden viikon päästä olin jo kuin lentoon lähdössä. Sitten se alkoi ihan selvästi vaikuttaa myös hormonitoimintoihin ja ylimääräinen rasva lähti itsestään, mikä oli minulle tietysti tosi iso juttu.
Susanna päätti viime keväänä pärjätä ilman tätä tuotetta ja oli kaksi viikkoa ilman. Hän palasi kuitenkin hyvin nopeasti niin sanotusti ruotuun.
– Tein testin ihan tarkoituksella enkä tee sitä enää ikinä uudestaan. Siitä nimittäin seurasi ärtymys! Valot päällä inspirointi tarkoittaa omaa iloista itseäni, jota olen ollut koko aikuisiän, mutta ihan selvästi kortisolituotanto ei vielä keväällä ollut tasapainossa, jolloin ärtymys alkoi palata. Sain lopulta emotionaalisen eli tunnepuolen rauhan, mikä on ollut monelle naiselle tosi merkittävä asia.
– Otan sitä edelleen kaksi kapselia aamulla ja kaksi illalla. Olen puhunut tästä tuotteesta kaikille ja se on ollut meidän yhteisössämme tosi iso menestys. Moni on saanut siitä apua ja olen saanut todella hyvää palautetta nimen omaan naisilta. Valmisteella on ollut vaikutusta vaihdevuosioireisiin, yleiseen mielialaan ja nukkumiseen. Miehet ovat raportoineet lähinnä seksuaalisten halujen palautumisesta ja normalisoitumisesta. Vuorotyötä paperitehtaalla tekevä mieheni on kertonut valmisteella olevan äärettömän suuri merkitys yövuorosta palautumiseen hänen kaltaisilleen kolmivuorotyöläisille.

Suosittelen, jos stressi vaivaa

Susanna Tanni yllyttää kaikkia stressiä potevia edes kokeilemaan Harmonia KSM66-
valmistetta.
– Toiset voivat kokea ihan aluksi stressioireiden muuttuneen entistä pahemmiksi, mutta se menee ohi. On tarkoituskin, että vaikutus tuntuu ja että prosessi käynnistyisi. Minäkin tulin aluksi tietoisemmaksi itsestäni. Kyseessä on hyvin vahva tuote, ja hyvin harvasta valmisteesta voi sanoa, että sen tuntee olossansa.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Mika Kanerva
Avainsanat: Harmonia KSM66, Harmonia Life, Susanna Tanni

Kommentit

Oma kommentti