Tangokuningattaresta kuoriutui rokkimimmi

Mira Sunnarille on käynyt niin kuin elämässä pitääkin käydä: ensin prinsessaksi, sitten kuningattareksi. Jokin aika sitten hän koki myös sisäisen puhdistumisen!


Torniossa nykyään asuva Mira Sunnari, 36, on alun perin syntyjään Keminmaalta, joten sieltä näyttää tulevan muitakin kuin väyrysiä. Miralla ei ole aavistustakaan, mitä hänen erikoinen sukunimensä merkitsee, mutta välikö hällä. Pääasia, että kulkee lujaa.

Ei kuitenkaan ihan niin lujaa kuin Mira pikkutyttönä suunnitteli. Hän nimittäin päätti isona ruveta joko astronautiksi tai laulajaksi. Niin kuin tiedetään, molempien ammattiryhmien edustajilla on usein jalat tukevasti ilmassa, joten vaihtoehdot eivät olleet aivan vastakkaisia. Jossakin vaiheessa astronautin ura kuitenkin jäi ja Mira keskittyi laulamiseen.

– Meillä on musiikki suvussa vahvasti mukana, Mira toteaa.

– Pappa oli kova laulamaan ja äitini kanssa lauleskelimme usein yhdessä. Musiikki ja laulaminen alkoi kiinnostaa hyvin varhaisessa vaiheessa, samoin omien laulujen teko. Saatoin vain istua ja katsella ympärilleni ja keksiä kaikenlaista siitä, mitä itse näin ja ajattelin. Kolmannella menin sitten musiikkiluokalle, mikä edesauttoi uravalintaa.

Mira asuu yhdessä Ivalosta kotoisin olevan yrittäjämiehensä kanssa, joka ammatikseen joutuu liikkumaan paljon – aivan kuten Mirakin. Miralla on edellisestä liitostaan 10-vuotias poika, josta kuulemma ei ole tulossa laulajaa. Poika on enemminkin erä- metsä- ja kalamiehiä.

Dannyn taustalle

Miran musiikintekovietti oli jo aikoinaan niin voimakas, että hän teki nuorena tyttönä omakustannussinglen, jolla oli kaksi hänen omaa lauluaan. Kun se alkoi soida radiossa, keikkoja alkoi puskea ja häneen otettiin yhteyksiä.

– Outi Heikkilä soitti ja pyysi mukaan Show must go on -nimiselle kurssille, missä valmennettiin tulevia artisteja. Olin silloin 18-vuotias. Luennoitsijoina olivat muun muassa Danny ja Bianca Morales ja monia muitakin musiikkialan tekijöitä. Tätä kautta minut pestattiin Dannyn taustalaulajaksi, ja kiertelin hänen kanssaan jonkin aikaa, kunnes tein päätöksen lähteä soolouralle.

Päätös osoittautui enemmän kuin oikeaksi, sillä Mira valittiin Ikaalisissa Suomen Iskelmän Mestariksi vuonna 1997. Eikä tässä vielä kaikki: hänestä leivottiin kahta vuotta myöhemmin Seinäjoen Tangomarkkinoilla Tangoprinsessa ja vuonna 2001 hänen kutreilleen laskettiin Tangokuningattaren kruunu.

Saman vuoden Syksyn Sävelessä Mira esitti laulun Tuli mies, joka vei, mutta hän ilmoittaa iloisesti nauraen, ettei hänellä tuolloin ollut minkään valtakunnan miestä, joka olisi vienyt yhtään mihinkään.

– Se oli siis puhdasta palturia, Mira nauraa.

– Mutta siitä tuli tähän mennessä suurin hittini, joka soi aika lailla.

Tangoista rokkiin

Sittemmin Mira on nakannut Tangokuningattaren viitan kokonaan naftaliiniin. Hän sanoo, että 15–16 vuotta tanssimusiikkia riitti.

– Olen pohjimmiltani rokki-ihminen. Tuli semmoinen palo, että nyt on syytä palata juurilleen. Olin jo pitemmän aikaa halunnut ruveta tekemään omaa musiikkiani, ja niin aloin tehdä enemmän myös rokkikeikkoja ja jätin tangon vähemmälle.

Tätä nykyä Mira kiertelee paljon paikallisten muusikkojen kanssa ja tekee erilaisia projekteja.

– Kemissä järjestetään joka vuosi Juicerokki-niminen tapahtuma, ja olen tehnyt aika paljon keikkaa Juicen musiikin tiimoilta. Hänellä on hirveän hienoja biisejä. Toimin myös kuoronjohtajana ja annan laulutunteja.

Mira ei taida edes muistaa, koska on viimeksi laulanut tangoa. Argentiinalaisia tangoja hän sentään voisi vielä joskus harkita esittävänsä. Tällä hetkellä hän kuitenkin levyttää pitkäsoittoa, joka sisältää pääosin hänen omia kappaleitaan, mutta mukana on muidenkin tekemiä lauluja. Radiossa on viime aikoina soinut ahkeraan Miran esittämä laulu, jonka nimi on yllättäen Laulu.

– Tulevaisuudestahan ei kukaan tiedä, mutta nyt tuntuu vahvasti siltä, että se on vahvasti rokkipitoinen, Mira toteaa.

Helpompi liidellä!

Mira on kokenut viime aikoina myös toisenlaisen sisäisen puhdistumisen, vaikka hän alkuun suhtautui tähän projektiin hyvin ennakkoluuloisesti. Miran elämänkumppani ehdotti hänelle Polar Pharman uutta Renew Life -puhdistuskuuria.

– Ajattelin kuitenkin, että kokeillaan sitten, ei se ota jos ei annakaan. Alkuun en huomannut minkäänlaisia vaikutuksia. Sitten alkoi kuitenkin tapahtua, ja reitti vessaan piti olla koko ajan kirkkaana mielessä. Onneksi starttasin niin sanotulla aloituspaketilla.

Jostakin syystä Miran vatsa ei aina ole toiminut, mikä varmaan osittain johtuu myös stressistä.

– Vatsan turvotus laski ja tuli kaikin puolin entistä kevyempi olo. Se alkoi näkyä peilissä ja vaatteissa ja täytyy tunnustaa, että olin aika yllättynyt tuotteen tehosta.
Miran kokemukset ovat niin hyviä, että hän ottaa seuraavaksi käyttöön vahvemman version.

– Vatsa meni löysäksi, muttei liikaa. Yhdessä vaiheessa vatsassa oli lievää ärtymystä, mutta se meni nopeasti ohi.

Uusille kokeilijoille Mira sanoo, että on hyvä koko ajan juoda runsaasti vettä.

– En ollut tätä ennen kokeillut mitään puhdistuskuuria, mutta tämä sopii varmaan vaikka astronauteille. Pääsee helpommin liitelemään!

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Anne Anttila

Terveys-Hymy 2-13

Teksti: Hymy
Avainsanat: Puhdistus, puhdistuskuuri

Kommentit

Oma kommentti