Tarja luottaa lihastenrentouttajaan

Tarja Tenhunen on jo seitsemän, kahdeksan vuoden ajan käyttänyt kotimaista kasvi- ja yrttipohjaista hierontavoidetta, josta hän kokee saaneensa suurta apua lihassärkyihinsä.


Viime keväänä eläkkeelle jäänyt Tarja Tenhunen on hyvin, hyvin alkuperäinen nurmijärveläinen. Edellisiä sukupolvia on paljon, onpa joku joskus maininnut lukumääräksi jopa 13, mutta Tarja ei voi kuitenkaan sanoa tätä varmaksi. Joka tapauksessa suku on tallannut Nurmijärven maisemia jo pitkään.

Tarja toimi työelämässä liike-elämän palveluksessa ja toimistotehtävissä suurimman ajan. Hän on ollut asiakaspalveluhenkinen jo pikkutytöstä asti.

– Isoisäni kertoi myöhemmin, että olin jo viisivuotiaana perustamassa kauppaa puuvajaan ja milloin minnekin, ja sama oli mielessä vielä 13–14-vuotiaanakin. Sitten lähdin kansalaiskouluun ja pääsin liikelinjalle. Palveluala on kiinnostanut, ja olen sen lisäksi toiminut jo yli 50 vuotta lähimmäisteni auttajana ja lähes 10 vuotta myös eri tehtävissä seurakunnan vapaaehtoistyössä. Se on kovasti sydäntäni lähellä.

Tarja asuu tätä nykyä yksin, mutta hänellä on aikuinen poika. Terveydentila on pysynyt hyvänä eikä mitään vakavampaa sairautta ole koskaan ollut, mitä nyt ikään kuuluvia kremppoja ja jonkin verran myös allergioita. Erityisen pahoja oireita aiheuttaa koivu, ja viime kevät oli tästä syystä hyvin hankala.

Aina tarvittaessa

Tarja on koko ikänsä harrastanut liikuntaa, ja liikkuessa tahtovat paikat joskus kipeytyä. Hän on myös harrastanut käsitöitä ja muunkinlaisia käden töitä. Nekin voivat kipeyttää lihaksia.

– Tutustuin Relaxant-hierontavoiteeseen jo seitsemän, kahdeksan vuotta sitten, hän muistelee.

– Alkuun kokeilin sitä jalkoihini ja täytyy sanoa, että siitä saa yllättävän nopean avun, olipa kyseessä sitten niska-hartiaseutu tai nilkan nyrjähdys. Totta kai kipeytyneet paikat vaativat myös lepoa. Yhtenä kesänä oli juhlat tulossa. Oli vain viikko aikaa, kun satuin astumaan jotenkin huonosti ja nilkka nyrjähti. Laitoin Relaxantia kipeään nilkkaani monta kertaa päivässä, pidin idealsidettä ja kyllä ne juhlat kuitenkin juhlittiin. Relaxant on oivallinen keino myös mustelmiin.

Tarja sanoo käyttävänsä Relaxantia aina tarvittaessa.

– Jos joskus sattuu tekemään yhtäjaksoisesti samaa liikettä ja paikat kipeytyvät, apu kyllä tulee, kunhan muistaa sivellä Relaxantia heti perään. Ainakin minua se on auttanut kovasti.

Luontaishoitojen ystävä

Tarja on muutenkin luontaisten hoitojen ystävä. Hänen läheisensä joutui parikymmentä vuotta sitten vaikeaan onnettomuuteen, jolloin Tarja alkoi tutustua luontaistuotteisiin ja -hoitoihin. Niistä on ollutkin hänelle runsaasti apua.

– Olen saanut Life-liikkeistä oikein hyvän palvelun ja paljon tärkeää tietoa. Olen edelleenkin  kiinnostunut luontaistuotealan uusista jutuista ja kehityksestä. Otan säännöllisesti ubikinonia, kalkkia, karnosiinia, sinkkiä, C-vitamiinia, D-vitamiinia, karoteeneja, magnesiumia ja kromia. Liikun edelleen hyvin paljon, sillä se hyvä tapa jäi jo lapsuudestani.

Tarja suosittelee kaikkia lihas- ja nivelkipuja potevia ainakin kokeilemaan Relaxantia.

– Sitä voi hieroa jo aamulla ihan ensimmäiseksi ja saman voi toistaa useita kertoja päivässä. Jos taloudessa on toinen ihminen, häntä voi pyytää sivelemään voidetta etenkin silloin, jos säryt ovat hankalassa paikassa. Minä ainakin olen tämän asian puolestapuhuja, sillä itse olen saanut vaivoihini tätä kautta valtavan suurta apua.
Yksi kysymys Tarjalla on sekä Detrian valmistajalle että sitä myyville kauppiaille.

– En ole löytänyt sitä tarjouksessa. En sitten tiedä, onko se kiinni valmistajasta vai kauppiaista. Olisi kiva, jos löytäisin joskus!

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 10-12

Teksti: Hymy
Avainsanat: hierontavoide, lihassärky, lihastenrentouttaja

Kommentit

Oma kommentti