Tarjalle löytyi apu omasta kaupasta

Mainos

Vanhojen viisauksien mukaan suutarin lapsilla ei ole kenkiä eikä kuormasta saisi syödä, mutta Lieksassa omaa luontaistuotekauppaa pitävä Tarja Martiskainen ei näistä puheista välitä.
– Olen käyttänyt magnesiumia sisältävää voidetta siitä lähtien, kun
se alkuvuodesta tuli markkinoille. Siitä on ollut todella paljon apua.

Tarja Martiskainen, 59, on kotoisin Nurmeksesta ja asuu siellä, mutta omaa Life-ketjuun kuuluvaa luontaistuotekauppaansa hän pyörittää runsaan 50 kilometrin päässä Lieksassa. Tarja on työskennellyt liikkeessä viitisentoista vuotta, joista kauppiaana seitsemän vuotta. Työmatkaa kertyy siis päivittäin toistasataa kilometriä.
Alun perin Tarja on koulutukseltaan markkinointimerkonomi ja hän työskentelikin Säästöpankissa pankkitoimihenkilönä kymmenen vuotta, kunnes vaihtoi radikaalisti alaa. Alanvaihdos ei kuitenkaan tullut siinä mielessä yllätyksenä, koska Tarjan viisihenkisestä sisarusparvesta peräti neljä on luontaistuotealalla.
– Siskolta tämän liikkeenkin ostin, hän nauraa.
– Vatsa- ja suolistotuotteet sekä nivelvalmisteet menevät tällä hetkellä parhaiten kaupaksi. Yhden naisen yritys tämä tietysti näissä maisemissa on.

Istumista ja seisomista

Tarjan avomies on toiminut yrittäjänä rakennusalalla, mutta hän on jo eläkkeellä. Tarjan kolmesta lapsesta kaksi toimii yrittäjänä, mutta nuorimmainen on päätynyt äitinsä tavoin luontaistuotealalle. Seuraavaa polvea eli lapsenlapsia on neljä, yksi poika ja kolme tyttöä.
Kun työmatkat ovat päivittäin toistasataa kilometriä, kunnossa on oltava. Autossa istumisen lisäksi edessä on koko työpäivän mittainen rupeama seisomatyössä. Tarja kertoo kuitenkin olevansa perusterve nainen eikä hänellä ole minkäänlaista lääkitystä.
Pientä terveysapua kohta kuusikymppinen nainen silti tarvitsee.
– Olin jo pitkään hakenut sopivaa relaksoivaa tuotetta, koska istun kesät talvet työmatkani autossa ja seison päivittäin tuntikausia töissä. Kun otin alkuvuodesta myyntiin Detrian uutta Relaxant Magnesium -voidetta, päätin ruveta kokeilemaan sitä. Huomasin ilokseni, ettei se tuoksu eikä haise miltään, ja siitä tykkäsi myös metsästystä harrastava mieheni. Tämä tuote ei karkoita hajullaan metsän eläimiä.
– Olen alusta asti käyttänyt sitä lähes päivittäin aamuin illoin. Voitelen itseni varpaista polviin ja laitan sitä myös niskaan, hartioihin ja selkään. Huomasin sen todella auttavan, ja teho alkoi tuntua jo ensimmäisten käyttökertojen jälkeen. Olen antanut tätä voidetta myös yhdeksänvuotiaalle pojanpojalleni, joka harrastaa jalkapalloilua. Jo aiemmin käytin Detrian Relaxant lihastenrentouttajaa, mutta nyt kun siihen lisättiin magnesium, olen kokonaan siirtynyt siihen. Sana tuotteen tehosta on kiirinyt myös asiakkaille, ja ihmiset ostavat sitä runsaasti.

Yksinkertainen neuvo

Itsensä työllistävällä yrittäjällä ei yleensä ole paljon vapaa-aikaa, mutta Tarja on tyytyväinen siihen, että hän on löytänyt paikkakunnalta hyvän tuuraajan vapaapäivien ja lomien ajaksi. Niinpä Tarja ja hänen puolisonsa reissaavat kesäisin pitkin ja poikin maata. Syksyisin he samoavat metsässä seuranaan kaksi norjanharmaahirvikoiraa. Toisella niistä on ikää 10 vuotta, toisella vasta kolme.
– Sen kummempia niksejä uusille kokeilijoille Relaxant Magnesiumin suhteen ei ole, Tarja toteaa.
– Ei muuta kuin levittää voidetta sinne missä sitä tarvitaan!

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Juha-Tapio Tuomela

Kommentit

Oma kommentti