Terri on kuin uusi koira

Sinikka Heimonen ja TerriTerri on pikkuinen, energinen ja leikkisä parsonrussellinterrieri Pieksämäeltä. Se on parissa kuukaudessa kokenut melkoisen muodonmuutoksen.

Vielä muutama kuukausi sitten se oli kutiseva, hilseilevä ja vaisu olento, Terrin emäntä, pieksämäkeläisen luontaistuoteyrityksen Vitacom Pharman toimitusjohtaja  Sinikka Heimonen kertoo.

– Sain sen 11-viikkoisena, mutta se on ollut alusta lähtien hyvin huonoruokainen. Se ei tykkää oikein mistään. Keitetty kana ja jauheliha ovat sentään kelvanneet, mutta eihän se vielä riitä. Olen antanut sille koirien vitamiineja ja olisin tarjonnut vaikka Mivitotalia, mutta kun se ei syö, ei edes koirille tarkoitettuja nappuloita. Kokeilin myös kaiken maailman öljyt, rypsit, rapsit ja auringonkukat, mutta niistäkään ei ollut sen suurempaa apua.

– Seurauksena oli tietysti, että sen turkki muuttui huonoksi ja karva alkoi irtoilla. Imuria sai käyttää päivittäin. Tummat vaatteet oli huono valinta töihin lähtiessä, sillä valkoinen karva tuntui leijailevan ilmassakin.

Sinikka otti asian esille koiran kasvattajan Tarja Kirin kanssa, ja Tarja suositteli antamaan Terrille aivan uutta, koirille tarkoitettua Nutrolin-ravintoöljyä. Sinikka teki työtä käskettyä ja hämmästyi.

– Rupesin syöttämään sille Nutrolinia pari teelusikallista päivässä. Laitoin sitä kanan päälle tai jauhelihan sekaan, ja johan alkoi tapahtua. Terri on ollut aina hyvin leikkisä, mutta nyt siitä tuli entistäkin leikkisämpi. Sen lihakset alkoivat kasvaa, karva rupesi kiiltämään eikä se enää irtoillut, ja kaiken lisäksi koiran kuivat anturat katosivat ja muuttuivat kimmoisiksi. Se koki sanalla sanoen täydellisen muodonmuutoksen.

– Terri on nykyään hyvin tasapainoinen ja kiltti, leikkisä ja iloinen. Se on myös kova uimaan, ja jos hevoset menevät sitä ennen veteen, se hyppää perään ja yrittää pelastaa niitä. On se vaan semmoinen pikku sairaanhoitaja, että enää ei puutu kuin hilkka päästä, Sinikka nauraa.

Sinikka Heimonen sai lisävahvistusta Nutrolinin tehosta, kun hän törmäsi Terriä ulkoiluttaessaan ajokoira Raikuun ja sen isäntään. Myös Raikulla oli pahoja ongelmia.

– En tiedä edes Raikun isännän nimeä, mutta aina silloin tällöin tämä kaksikko tulee meitä lenkillä vastaan. Raikunkin karva oli huono ja se hilseili hirveästi. Sen syömäongelmista en tiedä, kun ei ole koskaan tullut puheeksi, mutta tulin kerran suositelleeksi Raikun isännälle Nutrolinia. Hän tilasi sitä netistä. Näimme seuraavan kerran noin kuukauden päästä, ja Raikulle oli tapahtunut samanlainen muutos kuin Terrille: Raikulla ei enää ollut kutittavaa hilsettä ja nyt sen turkki suorastaan sädehti aamuauringossa. Raikun isäntä viisastelikin, että nyt Raiku kiiltää kuin vaimon minkkiturkki. Myös sen polkuanturat olivat muuttuneet halkeilevista koppuroista sileiksi ja kimmoisiksi, joten nyt se on valmis vaikka jänisjahtiin.

– Raikun isäntä kertoi minulle kuulleensa eläinlääkäriltä selityksen, miksi niin monilla koirilla esiintyy turkki- ja tassuongelmia. Eläinlääkäri oli kertonut, että nappuloihin lisätyt rasvahapot hapettuvat valon ja ilman vaikutuksesta hyvin nopeasti tehottomiksi. Nutrolin-öljy toi Raikulle avun jo parissa viikossa.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Mervi Sarenius

 

Teksti: Hymy
Avainsanat: lemmikki, rasvahappovalmiste, ruokahaluttomuus

Kommentit

Oma kommentti