Vihreä tee turvallista?

vihreä_tee_th_by_Heli_Hirvelä_kuvaryhmäTuore katsaus korostaa vihreän teen yleistä turvallisuutta, vaikka vihreään teehen on joskus maailmalla yhdistetty maksahaittoja.

Vihreää teetä on käytetty tuhansia vuosia juomana ja se on yksi tutkituimpia luonnon aineita. Tuore katsaus vahvistaa vihreän teen yleisen turvallisuuden.

Japanin Life Sciences Institute seuloi läpi yli 500 tutkimusta, joissa oli mainittu vihreä tee. Useimmat näistä oli vihreän teen tehoon liittyviä tutkimuksia, mutta mukana oli myös joitakin nimenomaan turvallisuuteen liittyvää tutkimusta. Suurimmassa osassa ei mainittu maksaan liittyviä haittavaikutuksia. Muutamassa havaittiin lieviä haittoja.

Minnesotan yliopiston professori Rick Kingston toteaa, että selvitys on vahva osoitus siitä, että vihreä tee on suhteellisen turvallista, sillä vain neljässä tutkimuksessa oli raportoitu vihreän teen maksavaikutuksia. Itse asiassa näyttöä on siitä, että vihreällä teellä voi olla maksaa suojeleva vaikutus.

Yleistesti Kingston toteaa, että ravintolisistä tulee harvoin haittavaikutuksia, kun huomioidaan, että niitä käytetään maailmalla paljon. Vihreän teen turvallisuuskatsaus julkaistiin tunnetussa Journal of Clinical Nutrition -tiedelehdessä.

Teksti:Hymy
Kuvat:Om-arkisto
Avainsanat: vihreä tee, tee

Kommentit

NYT IHAN OIKEASTI. HYMY JA TOIMITUKSENNE (1-2H), TEHKÄÄ SIELLÄ TÖITÄ, JOTTA NETTIHYMY EDES JOSKUS KEKSII JOTAIN SÄVÄYTTÄVÄÄ. SÄÄLITTÄVÄÄ.

Oma kommentti