Terveyttä ympäri maailman

HealthyFoodHabits_thRuokavalio on etusijalla terveydessä, oltiinpa missä päin maailmaa tahansa. Vieressä olevasta kartasta näet hyvinvointia tavoittelevien kuluttajien suosituimmat vaihtoehdot Tiendeon globaalin tutkimuksen mukaan.

Etelä-Afrikka – Fruit and Veg City

Eteläafrikkalaiset mitä ilmeisimmin rakastavat hedelmiä ja vihanneksia, sillä Fruit & Veg City, joka tunnetaan myös nimellä Foodloversmarket, on yksi eniten katsotuimmista myymälöistä Etelä-Afrikassa.

Yhdysvallat – Walgreens

Terveys ja hyvinvointi ovat selvästi tärkeitä amerikkalaisille, sillä tämän lääkealan jättiläisen viikoittain ilmestyvä kuvasto on yksi Yhdysvaltojen etsityimpiä.

IsoBritannia – Oliiviöljy

Vaikka brittien ruokailutrendit vaihtelevat jatkuvasti, näyttää siltä, että tämä Välimeren alueen ruokavalion perusta pysyttelee suosiossa ainakin sillä on Britanniassa paljon kysyntää.

Intia – Kuivatut hedelmät

Kuivatut hedelmät ovat suosittu ainesosa monissa intialaisen ruoan resepteissä, mikä näkyy myös tuotteiden hakumäärissä intialaisten keskuudessa.

Kanada – Mary’s Gone Crackers

Luomu, gluteeniton, ei-geenimanipuloitu, täysjyvä, vegaani ja kosher! On helppo ymmärtää, miksi kanadalaiset ovat erittäin kiinnostuneita siitä, missä Mary’s Gone Crackersin terveellisiä leivonnaisia on myynnissä.

Australia – Woolworthsin “Fresh” lehti

Näyttää siltä, että aussit rakastavat kokkailla uusia, terveellisiä aterioita, sillä Woolworthsin kuukausittain ilmestyvä ”Fresh” -lehti, täynnä reseptejä sekä terveellisiä ruokailuideoita, on erittäin suosittua luettavaa.

Uusi Seelanti – FreshChoice

Paikallinen tuotanto on kuuma sana Uudessa-Seelannissa, sillä paikallisessa omistuksessa olevan ja paikallisin voimin pyöritetyn FreshChoicen viikoittainen kuvasto, täynnä tuoreita paikallisia tuotteita, on kaikkien haluamaa luettavaa.

Malesia – Soijaöljy

Soijaöljy, yksi terveellisimmistä ruokaöljyistä, on kolesteroliton ja sisältää vain vähän tyydyttyneitä rasvoja. Ei ihme, että malesialaiset rakastavat käyttää sitä ruoanlaitossa.

Japani – Yunkel

Terveysjuomat ovat todella suosittuja Japanissa, ja näistä kaikkein suosituin on nimeltään Yunkel. Terveysjuoman nauttiminen aamulla ennen töihin menoa on osa japanilaisen työntekijän arkirutiinia.

Smerilevät_th_kuvaryhmä_mirva_kakkoaksa – Merilevä

Olisitko uskonut, että saksalaiset kuluttajat himoavat merilevän perään? Kun ottaa huomioon sen korkean proteiinipitoisuuden ja sen, että merilevä sisältää enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini, on kuitenkin helppo nähdä miksi.

Portugali – Vitaminas

Portugalilaiset pysyvät terveinä vitamiinien voimalla. Vähittäismyymälä Vitaminas on yksi Portugalin etsityimmistä kaupoista.

Itävalta – Kookosöljy

Kookosöljy on yksi niistä harvoista tuotteista, joita voidaan kutsua aidoiksi superfoodeiksi. Itävaltalaiset Tiendeon käyttäjät sen ilmeisesti jo tietävätkin, sillä kookosöljy on yleisesti haettu tuote kuvastoista.

lohi_th_by_om-arkisto_jorma_marstioRanska – Lohi

Meren antimet ovat kovasti etsittyjä ranskalaisten Tiendeon käyttäjien keskuudessa. Lohi on tuotteista etsityin, mutta meriruoka yleensä seuraa hyvänä kakkosena perässä.

Alankomaat – Agrimarkt

Hollantilainen vähittäiskauppias Agrimarkt on maanviljelijöiden yhdistyksen ylpeä jäsen ja haluaa myydä paikallisia tuotteita. Tämä sitoutuminen terveelliseen ruokavalioon on ilmeisen tärkeää Tiendeon hollantilaisille käyttäjille, myymälän kuvaston korkeasta lukijamäärästä päätellen.

Singapore – Salaattipinaatti

Tiesitkö, että kupillisessa salaattipinaattia ei ole rasvaa eikä kolesterolia ja se sisältää vain 10 kaloria? Tämä korkean vitamiinipitoisuuden omaava vihannes on etsityin hyvinvoivien singaporelaisten keskuudessa.

Ruotsi – Punajuurimehu

Se estää ikääntymisen merkkejä, auttaa ehkäisemään syöpää, edistää hiusten kasvua ja alentaa verenpainetta. On ymmärrettävää, että ruotsalaiset tykkäävät etsiä kuvastoista juuri punajuurimehua.

ruisleipä_th_by_kuvaryhmä_jorma_marstioTanska – Ruisleipä

Tanskalaiset kuluttajat etsivät kuvastoista säännöllisesti Smørrebrødiä eli ruisleipää.

Tanskalaiset ovat hyvin perillä sen terveellisyydestä sekä siitä, kuinka paljon nautinnollisempaa kunnon ruisleipä on höttöiseen vehnäleipään verrattuna.

Norja – Kala

Norjalaisia on ohjeistettu syömään enemmän kalaa tasapainoisemman ruokavalion saavuttamiseksi, ja tämä näkyy norjalaisten kiinnostuksessa kuvastoihin, joissa myydään tuoretta kalaa.

Italia – Ekstra- neitsytoliiviöljy

Ei varmaan tule yllätyksenä kenellekään, että Italian etsityin terveellinen ruokatuote on ekstraneitsytoliiviöljy. Se on täynnä antioksidantteja sekä hyviä rasvahappoja ja italialaiset käyttävät sitä ihan kaikkeen.

Brasilia – Peg Pese

Hedelmä- ja vihannesliike Peg Pese on myymälä, jossa brasilialaiset tekevät ostoksensa pysyäkseen terveinä.

Espanja – Veritas

Veritas on yksi markkinoiden voittajista Espanjassa. Katalonialaisen luomusupermarketin kuvastoja on luettu 60 % enemmän viimeisen kuuden kuukauden aikana.

Venäjä – Faberlic

Viljatuotteet ovat jo pitkään kuuluneet suosituimpien tuotteiden joukkoon Venäjällä. Faberlic, terveelliseen elämäntyyliin keskittyvä ketju, julkaisee luetteloja, joissa on yleensä mukana viljatuotteisiin perustuvia reseptejä sekä terveellisiä keitto- ja puuroreseptejä.

Latinalainen Amerikka

Liha kuuluu olennaisesti latinalaisen Amerikan maiden ruokavalioon. Alueen kuluttajat kohdistavat hakunsa kanatarjouksien etsimiseen. Kanan matala kolesterolisisältö tekee siitä ihanteellisen sydänterveellisen ravintoaineen. Myös maito vetää puoleensa maanosan kuluttajia. Lasissa rasvatonta maitoa on kolmannes päivän kalsiumintarpeesta, tehden siitä tärkeän ravintoaineen osteoporoosin estämisessä ilman huolta kolesterolista.

Terveys-Hymy 7-2016

Teksti:Hymy
Avainsanat: ruokavalio

Kommentit

Jep, kun muissa maissa terveyttä haetaan ruuasta, niin jenkeissä tukeudutaan lääkejätin tarjoomisiin.?

Jep,kun muissa maissa haetaan terveyttä ruuasta, niin jenkit tukeutuu lääkejättiin?

Oma kommentti