Tiinan atopia pysyy kurissa

Tiina SainioTiina Sainio on kärsinyt hyvin vaikeasta atopiasta jo lapsuudesta lähtien. Hänen ihonsa on erittäin herkkä ja hän on myös allergikko. – Kaula oli välillä niin auki, että veri lensi, kun päätä käänsi, ja kun laitoin silmät kiinni, silmäluomi aukesi.

Atooppinen ja kuiva iho on kiusannut nurmijärveläistä luontaistuotekauppias Tiina Sainiota, 46, pikkutytöstä asti. Alkuun kyseessä oli taiveihottuma, mutta se levisi hetken päästä koko kehoon. Tiinaa kuljetettiin ihotautilääkäreiden luona, mutta apua ei tullut.

– Minulle tarjottiin jo hyvin nuorena masennuslääkkeitä ja totta kai nukuin runsaasti, kun söin niitä. Ajatuksena oli varmaan se, että kun söisin rauhoittavia, olisin pitkän aikaa paikallani, jolloin iho paranisi, mutta ei se konsti tepsinyt. Jossakin vaiheessa olin apteekin perusvoiteellekin allerginen.

Allergioita esiintyi myös muuten. Tiina on yliherkkä heinälle, huonepölylle ja eläimille, erityisesti kissalle. Huonepöly on allergioitten pahemmasta päästä. Ruoka-aineallergioita ei ole koskaan selvitetty, mutta Tiina tietää kokemuksesta, että eräät mausteet aiheuttavat yliherkkyysoireita.

Tiinalla on ollut Nurmijärvellä kaksi ja puoli vuotta oma luontaistuotekauppa Terveys Tiina. Sekä hänen omat lapsensa että miehen lapset ovat lentäneet maailmalle jo ajat sitten ja Tiina asustaakin nykyään kahdestaan sähköasentajana työskentelevän puolisonsa kanssa.

– Tätä ennen vaikutin parikymmentä vuotta vaatetusalalla, mutta sitten tuli mitta täyteen ja aloin opiskella luontaistuotepuolta. Omat terveyskremppani olivat yhtenä syynä radikaaliin alan vaihtoon. Olen jo 15 vuotta hoitanut omia vaivojani menestyksellä luontaistuotteilla ja atopia on pysynyt kurissa. Nykyisellään kukaan ei uskoisi, että minulla on joskus ollut iho-ongelmia.

Tiina kertoo syövänsä paljon rasvahappoja, sekä omega-3- että omega-7-sarjan valmisteita. Hän ottaa päivittäin paljon muitakin ravintolisiä, vitamiineja ja hivenaineita, ja näillä konsteilla hän on saanut myös tyttärensä ihon pysymään terveenä. Myös tytöllä on äitinsä tavoin kuiva iho.

Tänä syksynä Tiina löysi uuden avun oman herkän ihonsa hoitoon. Kyseessä on M. Aimo Oy:n Fresco-sarja, jonka valmisteista hän on käyttänyt päivä-, yö- ja jalkavoidetta. Tarkempia tietoja sarjasta on www.frescocream.fi -nettisivuilla.

– Vaikka olen käyttänyt niitä vasta vajaan kuukauden, huomaan jo nyt selvän eron entiseen, Tiina toteaa tyytyväisenä. – Ihoni on muuttunut kimmoisammaksi ja se on myös rauhoittunut, sillä minulla on taipumusta punakkaan couperosa-ihoon. Voiteita on helppo käyttää ja ne imeytyvät hyvin. Näissä ei ole hajusteita, mikä on meikäläiselle elintärkeä asia. Olen monesti ostanut turhiksi osoittautuneita päivävoiteita, jotka tuoksuvat hyvältä mutta ”haisevat minun nenääni”, ja jos olen laittanut niitä aamulla kasvoihini ja kaulaani, silmäni ovat saattaneet vielä iltapäivällä olla kirvelevät ja punaiset. Olen monta kertaa joutunut antamaan tällaisia voiteita ystävilleni, kun en ole itse voinut niitä käyttää.

– Fresco-sarjan päivävoide suojaa koko päivän ja yövoide, joka laitetaan illalla, sisältää ihoa ravitsevat aineet. Minulla on oikein hyviä kokemuksia myös saman sarjan jalkavoiteesta, joka ensin viilentää ja sitten lämmittää. Kantapääni eivät enää ole sellaiset korput kuin aikaisemmin. En suoraan sanoen muista, koska ne olisivat viimeksi olleet yhtä ihanan sileät kuin nyt. Niitä kelpaisi vaikka näytellä!

Teksti: Reijo Ikävalko

 Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 12-2007

Teksti:Reijo Ikävalko
Avainsanat: allergiat, atooppinen iho, atopia, ihon ongelmat

Kommentit

Oma kommentti