Tuula sai liikettä niveliin!

Yhden naisen siivousyritystä pyörittävä Tuula Keränen tekee raskasta työtä. Ei siis ihme, että kremppoja ilmenee. – Onneksi ei ole ollut ongelmia muualla kuin oikeassa polvessa, ja nyt sekään ei enää oireile, kiitos hyvien luontaistuotteiden, Tuula toteaa tyytyväisenä.


Vanhan väittämän mukaan suutarin lapsilla ei ole kenkiä, mutta tämä viisaus ei päde keravalaiseen Tuula Keräseen, 48. Omassa yhden naisen siivousfirmassaan työskentelevä Tuula joutuu siivoamaan myös kotonaan.

Tuula on käynyt syntymässä Kuopiossa, mutta muutti kuitenkin vanhempineen jo yksivuotiaana Keravalle, joten hän pitää itseään hyvästä syystä keravalaisena.

Tuula on siivonnut kotonaan niin tehokkaasti, että mieskin on lähtenyt. Perheeseen kuuluu huhtikuussa 18 vuotta täyttävä tytär ja nelisen vuotta Keräsillä kehrännyt Aapo-kissa, jota Tuula kutsuu hellästi läskiksi. Alun perin se on haettu löytöeläintarhasta, joten katin tarkkaa ikää ei tiedä kukaan, ei edes kissa itse.

Tuula on ollut siivousalalla koko ikänsä. Nykyisessä hommassaan hän on vaikuttanut nelisen vuotta, ja sitä ennen hän työskenteli Lassila & Tikanojalla konttorin puolella. Tuula toimii francising-yrittäjänä L&T:n Huomenta-ketjussa. Hän siivoaa toimistokohteita, joista yksi on luontaistuoteyritys Via Naturale. Sen nurkkia hän on putsannut kolmisen vuotta.

Tutut luontaistuotteet

Tuulan työ on hyvin raskasta, joten ei ole mikään ihme, että paikat joskus vaivaavat. Onneksi mitään pahempaa ei ole koskaan ilmaantunut, vain oikea polvi on etenkin rasituksessa oireillut silloin tällöin.

– Kävin sen takia lääkärissä ollessani vielä toimistopuolella töissä, mutta röntgenkuvissa ei näkynyt syytä sen kipuiluun. Magneettikuvaa siitä ei ole otettu. Kävin jonkin aikaa fysioterapiassa, mutta asia jäi sikseen.

– Polvi on kiusannut lähinnä silloin, kun paino osuu oikealle jalalle, ja se on tuntunut myös portaissa, joita tässä työssä riittää. Polvi alkoi vaivata jo kymmenkunta vuotta sitten.

Tuula on ollut koko ikänsä kiinnostunut luontaistuotteista ja niinpä hän käytti Via Naturalen valmisteita jo vuosikausia ennen kuin hän alkoi siivota siellä. Hauska yhteensattuma.

– Omegoita olen ottanut useita vuosia, mutta Via Naturalen Nokkos-Kalkki-Inkivääri+vihersimpukkaa olen syönyt vasta vuoden verran. Kolmas heidän tuotteensa, jota otan säännöllisesti, on Tyrniöljy + Mustikka Omegat. Tyrniä otan päivittäin yhden, Omegoita kaksi ja Nokkos-Kalkkia samoin kaksi.

Sali on elämäntapa

Tuula kävi salilla jo ennen nykyistä työtään, joten selitykseksi ei käy, ettei hän saisi siivoushommissa riittävästi liikuntaa. Salilla käynti on elämäntapa, joka on kulkenut hänen mukanaan jo vuosikausia ennen nykyistä työrupeamaa.

– Mielestäni polvi on rauhoittunut selvästi Nokkos-Kalkki-Inkivääri+vihersimpukan myötä. Nyt pystyn ja uskallan tehdä salilla sellaisia liikkeitä, joita en uskaltanut yrittää aikaisemmin. Tuote on tuonut helpotusta, mutta se on varmasti auttanut myös ennaltaehkäisevästi.

– Minulla oli aikoinaan niskan alapuolella lapaluun kohdalla myös ihottuman tapaista, mutta se katosi Omegoiden myötä. Jossakin vaiheessa hiuksista lähti katkenneita isoja tuppoja, ja mietimme kovasti kampaajan kanssa, mistä se johtuisi, mutta sitten huomasin, että olin juuri silloin pitänyt taukoa Omegoiden ottamisessa. Nykyään tätäkään ongelmaa ei enää ole.

Tuula ottaa kolmen edellä mainitun valmisteen lisäksi päivittäin myös D-vitamiinia ja monivitamiinivalmistetta. Ja voi hyvin!

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvaus: Miguel Vera

Terveys-Hymy 2-13

Teksti:Via Naturale
Avainsanat: kipu, kuntosali, nivel, polvi

Kommentit

Oma kommentti