Uusi kasviöljysekoitus

Udo Erasmus tunnetaan Fats That Heal, Fats That Kill -nimisen ”rasvaraamatun”, kirjoittajana. Tämän lisäksi Erasmusta pidetään yleisesti yhtenä maailman arvostetuimmista rasvatutkijoista. Nyt hän on pyrkinyt kehittämään täydellisen kasviöljyn.

Rasvahapot ovat erityisen herkkiä valolle ja hapelle. Siksi Udo’s kasviöljysekoituksien tuotanto-, pakkaus- ja säilytysprosessit on valvottu erityisen tarkasti. Kasviöljysekoitus valmistetaan ilman kemikaaleja sekä pakataan tummaan lasipulloon. Sitä ei suositella käytettäväksi ruuan paistamiseen tai muunlaiseen kuumentamiseen. Paistaessa kannattaa suosia esimerkiksi Cocovin kylmäpuristettua kookosöljyä, jonka kemiallinen rakenne ei muutu yhtä helposti kuin muiden kasviöljyjen.

Saamme ravinnostamme nykyään liikaa omega-6-rasvahappoja, ja kasviöljysekoituksien idea pohjautuu tämän epätasapainon korjaamiseen. Länsimainen ruokavalio sisältää vaarallisen vähän omega-3-rasvahappoja ja liikaa omega-6-rasvahappoja. Udo’s kasviöljysekoituksen raaka-aineita ovat kylmäpuristettu pellavaöljy, auringonkukkaöljy, seesaminsiemenöljy, kookosöljy, helokkiöljy, soijalesitiini, riisin alkio- ja kuoriöljy, kauran alkio- ja kuoriöljy sekä hapettumisenestoaine, joka on geenimuuntelematon tokoferoli eli E-vitamiini.

Uutuus sopii myös kasvissyöjille, sillä öljysekoituksen DHA on lähtöisin levästä eikä kalasta. DHA-öljy on lisäksi puhdistamatonta eikä sisällä heksaania. Kasviöljy kannattaa säilyttää jääkaapissa, myös avaamattomana.

Teksti: Hymy
Avainsanat: kasviöljysekoitus, kasviöljy

Kommentit

Oma kommentti