Uusi Vanhanen kehiin

Markku VanhanenPainakaapa mieleen Markku Vanhanen, pääministeri Matti Vanhasen kaukainen sukulainen. Kun Mr. Finland-kisat pidetään marraskuun puolivälissä, parrasvaloissa saattaa olla kaksi Vanhasta.

Turkulainen Markku Vanhanen, 21, on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo moneen. Hänellä on paperit kauppaopistosta, hän työskentelee myymäläpäällikkönä, toimii järjestyksenvalvojana ja tekee keikkaluontoisesti mallin töitä. Pääduuninaan hän pitää myymäläpäällikön hommia.

– Tällä hetkellä ajankohtainen juttu on Mr. Finland -kisat, joissa olen päässyt jo finaaleihin saakka, Markku selvittää ja kertoo, että finaali on marraskuun puolivälin paikkeilla.

Mr. Finland -kisat ovat tavallaan vastine naisten missikisoille, mutta Markku toteaa kuitenkin, että Mr. Finland -kisat ovat missikisoja monipuolisemmat, sillä esiintymisiä ja puheosuuksia on enemmän. Hän itse hakee kisoista näkyvyyttä ja lisää mallin töitä, sillä nuorukaisen tähtäimessä on saada tukeva jalansija malli- ja viihdemaailmassa. Tunnetusta sukunimestä ei näissä ympyröissä ainakaan ole haittaa.

Markku on 183 cm pitkä ja painaa nykyään 78 kiloa, mutta vielä alkuvuodesta 2008 vaaka näytti toisenlaisia lukuja. Viisari pysähtyi vasta 94 kilon kohdalle. Markku sanookin, että hän on aina tykännyt syömisestä.

– Paino on kuitenkin pudonnut, koska harrastan kaikenlaista. Käyn kuntosalilla ja nostelen puntteja, harrastan thainyrkkeilyä ja lenkkeilen paljon. Olen myös kahdeksanvuotiaasta saakka soittanut klassista kitaraa, mutta tämä harrastus on valitettavasti nyt töitten takia jäänyt vähän vähemmälle.

– Onnistuin pudottamaan painoani 94 kilosta 86:een. Sen verran painoin vuosi sitten lokakuussa. Sitten tiivistin treenaustahtia ja otin avukseni JR Fitnessin (www.jrfitness.net) valmisteet. Vielä lokakuussa 2008 rasvaprosenttini oli 18–19, mutta viime mittauksissa painoni oli enää 78 kiloa ja rasvat olivat yhdeksässä. Vuoden alusta painoa on siis kadonnut kahdeksan kiloa ja rasvat ovat tippuneet kymmenkunta prosenttia.

Markku sanoo päässeensä näin huimaan tulokseen aktiivisella urheilulla ja monipuolisen ravintolisäsetin avulla. Hän on pyrkinyt tekemään treeninsä niin tehokkaasti kuin suinkin, koska töitä on ollut kiitettävästi.

– Käytän pelkästään JR Fitnessin valmisteita. Karnosiinia otan antioksidanttina, lesitiiniä pitämään verisuonet kunnossa, helokkiöljyä taas siksi, että minulla on luonnostaa hiukan huono iho ja helokki parantaa ihon laatua. Esityksissäkin on paljon kivempi liikkua, kun ei ole finnejä naamassa, Markku nauraa.

– Käytän myös vihreää teetä, koska se toimii rasvan polttajana. Kun treenatessa hikoilee, sen avulla elimistöstä poistuu enemmän tavaraa. Vihreä tee toimii myös antioksidanttina. Käytän myös CLA:ta, joka nopeuttaa rasva-aineenvaihduntaa treenatessa. Kalaöljy voitelee niveliä, niin etteivät ne pauku, vaikka rasvaprosentti putoaisi vieläkin alemmaksi.

– Viikkoa ennen kisoja rupean käyttämään nesteenpoistaja Arbuterolia, jolloin itse kisoissa ei näytä pöhöttyneeltä. Kisapäivänä otan vielä Fiilistä, joka on stressiä poistava valmiste. Olenkin sanonut kavereilleni, että Fiilis antaa hyvät fiilikset.

Markku kertoo olevansa mittavaan ravintolisäpakettiinsa enemmän kuin tyytyväinen. Kantavimmiksi valmisteiksi hän hetken miettimisen jälkeen nimeää vihreän teen, CLA:n ja kisapäivänä nauttimansa Fiiliksen.

– Tavoitteena on pitää jatkossakin rasvat alle kympissä, koska keikkoja voi tulla parin päivän varoitusajalla eikä silloin voi pitää kauheaa möhömahaa. Myymäläpäällikön hommissakaan pullottava massu ei ole kovin uskottava, ja järkkärinä toimiessa lihakset eivät ole pahitteeksi.

Syömisen suhteen Markku ei yllättäen ole kovinkaan tarkka.

– Valitsin harrastuksekseni punttisalin ihan sen takia, että siinä saa syödä. Koko viime viikonkin söin joka päivä ulkona jotakin roskaruokaa enkä yleensäkään katso kovin tarkkaan, mitä pistän suuhuni, mutta noin viikkoa ennen kisoja rupean kyllä varomaan tiettyjä juttuja. Siinä olen kuitenkin koko ajan tarkkana, etten illalla ennen nukkumaan menoa syö hiilihydraattipitoisia ruokia, koska ne kertyvät suoraan elimistöön.

Markku on tällä hetkellä vapailla markkinoilla, mikä täten tiedoksi saatettakoon. Itse hän on ilmoittanut, että parasta hänen kropassaan ovat ruskeat silmät, sillä nehän ovat sielun peili.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Reino Kaivola

Terveys-Hymy 9-09

Teksti:JR Fitness
Avainsanat: stressi, ravintolisä, vihreä tee, iho, painonhallinta, antioksidantti, kalaöljy, nivel, karnosiini, finni, helokki, lesitiini, rasva-aineenvaihdunta

Kommentit

Oma kommentti