Uutejuoma pitää Pentin nivelsäryt poissa

Mainos

Pentti Rindell on nauttinut havupuusta tehtyä uutejuomaa jo yli kymmenen vuoden ajan – ja on tyytyväinen.
– Otan sitä yleiskunnon takia ja sen ansiosta myös nivelsäryt pysyvät poissa.

Vaikka Pentti Rindell, 70, on alun perin kotoisin Mynämäeltä Turun kupeesta, elämä on heittänyt hänet Tampereen lähimaisemiin Ylöjärvelle ja Hämeenkyröön. Hän on kirjoilla ensiksi mainitussa, mutta asunto on Frans Sillanpään maisemissa Hämeenkyrössä.
Pentti on ammatiltaan kuljetusalan yrittäjä. Hän tekee ison kuorma-autonsa ja nelikymppisen poikansa kanssa hommia muun muassa rakennusliikkeille ja sähköyhtiöille.
Pentti on jo virallisesti eläkkeellä, poika jatkaa isänsä töitä. Pentillä on myös pari vuotta poikaa vanhempi tytär. Poika vaimoineen on tehnyt Pentistä jo isoisänkin, lapsenlapsista vanhempi on 13-vuotias poika ja toinen on kymmenvuotias tyttö.

Kun mittarissa on jo seitsemän vuosikymmentä, luulisi miehestä löytyvän jos jonkinlaista kremppaa. Mutta mitä vielä, Pentillä ei ole minkään valtakunnan lääkitystä ja hän tekee edelleen pitkää päivää.

Kuoleman portilla

Kerran tosin oli kuolema lähellä.
– Olin toistakymmentä vuotta sitten siskon miehen kanssa Rodoksella ja meinasin hukkua. Lähdin rannasta uimaan, mutta merivirta vei mennessään. Se oli sellainen ranta, josta virtaukset vievät merelle päin. En yhtään tiedä, kuinka ja kuka minut sai ylös ja pelastettua, joku rantavahti varmaan, mutta viimeinen muistikuva oli kuin olisi pumpulissa ollut. Oli hienoa kuolla, hän viisastelee.
Pentin tilanne oli niin vakava, että hänet kuljetettiin helikopterilla Ateenaan sairaalahoitoon. Sydän oli jo välillä ehtinyt pysähtyä, mutta hänet saatiin elvytettyä elävien kirjoille.
– Pari kolme viikkoa olin hiukan huonossa kunnossa, mutta sitten tultiin takaisin taas. Eikä jäänyt minkäänlaisia jälkiseuraamuksia.
Kun Pentti palasi kotiin, hän alkoi vahvistaa itseään Ravintorenkaan Karin Havupuu-uutejuomalla. Hän ei enää itsekään muista, mistä kimmoke tähän tuli, mutta siitä lähtien hän on joka ikinen aamu nauttinut sitä kaksi desilitraa. Se tapahtuu aina hampaiden pesun jälkeen.
– Juon sitä yleiskunnon takia ja se pitää myös nivelsäryt poissa. Käyn ystäväni kanssa joka talvi etelässä, enkä kerran tullut ottaneeksi juomaa mukaani. Olimme kaksi viikkoa reissussa. Seurauksena oli, että niveliä särki niin lujaa, etten pystynyt tekemään oikein mitään. Mutta kun palasin Suomeen ja aloin taas ottaa havupuujuomaa, kaikki nivelsäryt katosivat. Kun nivelsäryt iskevät, kipuja on ranteissa, kyynär- ja olkapäissä sekä polvissa. Siis ihan joka puolella.

”Prätkäjengi” koolla taas

Pentti on yhä hurjassa iskussa. Hänen lempiharrastuksensa on moottoripyöräily, tallissa nököttää Honda Valkyrie -merkkinen menopeli.
– Kunnossa ollaan, ei tämmöinen seitsemänkymppinen ukko jaksaisi ajella sellaisia matkoja mitä viime kesänäkin tuli ajeltua, yhteensä 4 000 mailia. Kävin tutun porukan kanssa Göteborgissa asti.
Nyt ei pidä kuitenkaan pelästyä. Pentti ei kuulu mihinkään liivijengiin.
– Se on vain tuttujen äijien porukka, Ruotsin reissu oli Volvo-motoristien kesäretki, Pentti nauraa. – Ei ole mulla liivejä.
Pentin pyörä on talven ajaksi tallissa, hän ajelee sillä vain kesäisin. Vapaa-aikoinaan hän puuhastelee myös vuosimallia 1986 olevan Mersunsa kanssa. Kyseessä on siis moottorimies henkeen ja vereen.
– Helmikuussa lähden taas ystäväni kanssa kuukaudeksi etelään. Ja nyt muistan taatusti ottaa juomaa mukaan. Ilman en enää tule toimeen, hän toteaa.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Mika Lahtonen
Avainsanat: havupuu-uutejuoma, nivelsärky, Pentti

Kommentit

Oma kommentti