Vaimon tokaisu Raulille: ”Syö niin kauan kuin henki pihisee”

Rauli HeinonenJokainen ikämies tietää, etteivät pelit ja pensselit toimi enää samalla lailla kuin Kekkosen aikana. Sen on saanut kokea myös Jokioisissa asuva Rauli Heinonen, mutta hänen ongelmansa ovat nykyään ohi.

Jo Junnu Vainio aikoinaan riimitteli, että ”mies kun tulee tiettyyn ikään, niin ei sillä pelaa mikään” ja Rauli Heinonen, 62, allekirjoittaa Junnu-vainaan viisauden sataprosenttisesti.

Jokioisissa Forssan kupeessa asuva Rauli on ollut kirjapainohommista sairauseläkkeellä jo viitisentoista vuotta selkänsä ja polviensa takia. Hänellä on myös ollut jo yli kymmenen vuotta lääkitys kilpirauhasen vajaatoimintaan. Mitään vakavampi sairaus ei kuitenkaan onneksi ole iskenyt.

– Selkä ja polvet ovat olleet huonoja jo syntymästä asti, Rauli arvelee. – Osasyy on myös siinä, että kollina tuli urheiltua, ja loukkasin polveni siinä touhussa. Vahvin lajini oli 800 metrin juoksu, jonka ennätykseni on vähän päälle 2.10. Satanen kulki suhteellisesti hitaammin, siinä 12 sekunnin paikkeille. Nämä ajat juoksin ihan pikkupoikana.

Rauli on monien vanhenevien miesten tavoin kärsinyt suurentuneesta eturauhasesta, joka höylättiin laserilla viitisen vuotta sitten. Samalla tarkistettiin, ettei eturauhasessa ollut syövän alkua.

– Operaatio onnistui, mutta siitä seurasi potenssin heikkeneminen, hän kertoo. – Se ei tullut ihan heti, mutta aika pian höyläyksen jälkeen. En silti halunnut kokeilla Viagraa, sillä se on lääke ja pelkäsin sen mahdollisia sivuvaikutuksia. Niinpä lähdin kokeilemaan eri luontaistuotteita, joiden mainostettiin tepsivän potenssiongelmiin. Luontaistuotteet sinänsä olivat meille molemmille tuttuja, sillä syömme jatkuvasti muun muassa ubikinonia, karnosiinia, kalaöljyä, D-vitamiinia ja magnesiumia. Niinpä flunssaakaan ei ole ollut vuosikausiin.

– Syömme myös muuten terveellisesti eli paljon kanaa ja kalaa ja myös liikumme paljon. Pyöräily on parantanut polveni ja painokin putosi siinä rytäkässä kymmenkunta kiloa. En tupakoi enkä käytä alkoholia, joten tämäkin puoli on kunnossa.

Terveet elintavat ja liikunta eivät kuitenkaan palauttaneet potenssia entiselleen. Niinpä Rauli alkoi tehdä ”ihmiskokeita” itsellään, niin kuin hän itse asiaa luonnehtii. ”Ihmiskokeet” alkoivat melko pian laserhöyläyksen jälkeen.

– Ostin luontaistuotekaupasta kaikki mahdolliset potenssivalmisteet ja käytin jokaista vuorollaan parin kuukauden ajan. Välillä pidin parin kuukauden tauon. Mikään niistä ei toiminut, ja viimeisenä vuorossa oli Pharma Nordin Prelox. Se alkoi toimia hyvin nopeasti, jo viikon parin sisään, ja olen siitä lähtien ottanut sitä yhden tabletin aamulla ja toisen illalla. Olen kokeillut olla ilman Preloxiakin pari kuukautta, mutta sain huomata hyvin pian, että ilman ei passaa olla. Kun mies ei ole enää entisensä, ei sille mahda mitään, mutta onneksi nykyään on apua saatavissa.

– Olen sitä mieltä, että näistä asioista on voitava puhua avoimesti, sillä kyllähän jokainen ymmärtää, etteivät paikat enää kuusikymppisellä miehellä pelaa samalla lailla kuin nuoremmilla. Tämän tietää jokainen ikämies, vaikka siitä ei yleensä kehdata puhua. Asia on kuitenkin maailman luonnollisin.

Raulin ”ihmiskoe” sai lopulta myös vaimon siunauksen, vaikka tämä ei alkuun ollutkaan innostunut asiasta. Kun Prelox näytti tehonsa, vaimo heitti Raulille, että syö vaan Preloxia niin kauan kuin henki pihisee.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Markku Wiik

Terveys-Hymy 03-10

Teksti:Pharma Nord
Avainsanat: potenssi, eturauhanen, höyläys

Kommentit

Oma kommentti