Väsymys hävisi, suonenveto katosi

Pirjo PeräkamppiVaikka valkeakoskelainen Pirjo Peräkamppi voitti erään aikakauslehden kilpailusta koko joukon vitamiineja ja hivenaineita, hän suhtautui voittoonsa aluksi hiukan epäluuloisesti. Ei suhtaudu enää.

Kurikasta kotoisin oleva Pirjo Peräkamppi, 51, on työskennellyt Info-ketjuun kuuluvassa Valkeakosken Kirjakeskuksessa myyjättärenä jo toistakymmentä vuotta. Sitä ennen hän ehti vaikuttaa tarjoilijana ruokapuolella lähes kaksi vuosikymmentä, mutta tästä työstä hänen oli luovuttava, sillä niskat alkoivat vihoitella. Työ käsitti koko ajan käsillä tekemistä ja painavien astioiden kantamista. Pirjo on avoliitossa eikä hänellä ole lapsia.

– Niskan reistailun ohella minulla on ollut ongelmia myös kilpirauhasen kanssa. Ensiksi minulta leikattiin runsaat 30 vuotta sitten struuma, ja sen jälkeen vaiva muuttui vajaatoiminnaksi, joka kuitenkin hoituu tyroksiinilääkityksellä. Verenpaine on kiusannut viitisen vuotta, ja sekin pysyy kurissa lääkityksellä. Verenpainetta on äidin puolelta sukua runsaasti. Kaikesta huolimatta tunnen itseni suurin piirtein terveeksi, hän naurahtaa.

Pirjolla on ollut tapana osallistua ”kaiken maailman” kilpailuihin, joista hän ystäviensä harmiksi on silloin tällöin myös voittanut jotakin. Hiljattain hän voitti tanskalaisen Pharma Nordin luontaistuotteita eli postista tuli paketti, joka sisälsi Bio-Selen+Sinkkiä, ubikinonivalmiste Bio-Qinonia sekä Bio-Magnesiumia.

–Ravintolisät olivat jollakin lailla tuttuja ja Bio-Qinonin nimen tiesin, mutta en ollut koskaan kokeillut juuri näitä valmisteita ja olin myös aika lailla epäileväinen, olisiko näistä mihinkään, Pirjo tunnustaa. – Rupesin kuitenkin loppukesästä syömään yhden tabletin tai kapselin päivässä. Varmistuin kuitenkin sitä ennen, sopivatko nämä valmisteet muun lääkitykseni kanssa, eikä mitään estettä ollut.

Parin kuukauden päästä hän huomasi yhtäkkiä olevansa huomattavasti virkeämpi kuin aikaisemmin.

– Olin siihen asti ollut suorastaan hirvittävän väsynyt, sillä vuoden mittaan oli vastaan tullut monenlaista harmia ja ikävää uutista. Nyt kuitenkin piristyin ja rupesin jaksamaan tehdä kaikenlaista. Olotila muuttui kaikin puolin paremmaksi ja hiuksenikin tulivat parempaan kuntoon.

– Minulla oli ennen tätä kuuria usein iltapäivisin vetänyt suonta oikeasta jalasta, mutta nyt sekin hellitti. Kun voittamani valmisteet loppuivat, päätin hankkia niitä lisää omalla kustannuksellani, sillä saamani kokemukset olivat sen verran positiivisia. Perun kerta kaikkiaan alkuaikojen ajatukseni siitä, ettei tällaisista valmisteista ole mihinkään. Ne ovat tosi hyviä tuotteita ja sopivat varmaan monille muillekin, jotka ovat samankaltaisessa tilanteessa kuin minä.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Veli-Matti Parkkinen

Terveys-Hymy 2-09

Teksti:Reijo Ikävalko
Avainsanat: magnesium, ravintolisä, seleeni, sinkki, ubikinoni

Kommentit

Oma kommentti