Sisko Tuohinolla on ollut monenlaista stressiä jo monen vuoden ajan, ja niinpä hän alkoi reagoida vatsallaan.
Helsingin Vartiokylässä asuva Sisko Tuohino, 60, joutui jäämään sairauseläkkeelle kesken parhaiden työvuosiensa, vain 43-vuotiaana. Omakotitalossaan yhden naisten kampaamoa pitäneen yrittäjän lonkkaan iski niin paha verenkiertohäiriö, että lääkärit suosittelivat työelämästä luopumista välittömästi.
– Se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, Sisko muistelee. – Lääkärit varoittelivat, että lonkka voi romahtaa ihan välittömästi, eikä tosiaankaan kulunut pitkää aikaa, kun lonkka kipeytyi tosissaan. Seisominenkin tuotti tuskaa, eikä kampaajan ammatista voinut enää haaveilla.
Siskon aviomieskin on jo eläkkeellä. Hän työskenteli satamatyönjohtajana. Pariskunnalla on poika, jolla on 11-vuotiaat kaksospojat.
– Muitakin terveysmurheita on ollut, sillä minulla on nivelrikon tapaista vaivaa vähän siellä ja täällä. Minut on kuvattu perusteellisesti ja lausunnossa todettiin, ettei kyseessä ole varsinainen nivelrikko, vaan senkaltainen sairaustila. Joka tapauksessa särkyä ja vaivaa on melkein kaikissa nivelissä. Tämän takia en voi liikkua kovin pitkiä matkoja.
Sisko on ollut jo vuosikausia lahtelaisen lääkärin Juhani Lattusen potilaana. Sisko kehuu pysyneensä Lattusen neuvojen ja hoitojen ansiosta sen verran hyvässä kunnossa, ettei hänen ole tarvinnut mennä lonkkaleikkaukseen.
Siskon terveysmurheet eivät ole vielä tässä. Hänellä on muutaman viime vuoden aikana ollut sen verran paljon eri seikoista johtuvaa stressiä, että hän on alkanut reagoida siihen vatsallaan.
– Elämänvaiheeni on ollut hyvin stressaava ja paineentäyteinen. Olen joutunut hoitamaan muitakin kuin omia asioitani, ja niinpä se on ottanut vatsahermojen päälle. Olen aina ollut ihminen, joka on tarttunut kaikkeen ja niinpä asiat ovat myös tarttuneet minuun. Kun viimeksi kävin Lattusen puheilla, hän huomasi heti, että vatsani oli hyvin huonossa kunnossa. Aikaisemmin minulla ei ole koskaan ollut minkäänlaisia vatsaongelmia.
– Olin jo noin viiden kuukauden ajan kärsinyt ripulista. Sain heti syömisen jälkeen lähteä heti vessaan, ja maha oli muutenkin koko ajan rauhaton ja siellä oli jotenkin vellova olo. Se ehti vaivata minua turhan pitkään, ennen kuin Lattunen puuttui asiaan ja suositteli minulle aivan uutta, Immolina-nimistä levävalmistetta. Tämä oli viime syksynä, jolloin valmistetta ei vielä ollut kaupoissa, joten soitin sitä maahantuovaan firmaan, joka on pieksämäkeläinen Vitacom Pharma. He halusivat auttaa minua ja niin pystyin aloittamaan Immolina-kuurin. Rupesin ottamaan sitä kaksi kapselia aamulla, kaksi päivällä ja kaksi illalla.
– Pian kuitenkin huomasin, että annostus oli minulle liian vahva, sillä nivelet alkoivat kipeytyä. Kyseessä oli kuitenkin eräänlainen paranemisreaktio eli paranemiskriisi. Kun pienensin annokseni kolmeen kapseliin päivässä, niveloireet katosivat ja kun kolmisen viikkoa oli kulunut, myös kaikki vatsaoireet olivat hävinneet. Vatsa tuli kerta kaikkiaan täysin kuntoon ja muutama viikko sitten lopetin myös Immolinan syömisen. Haluan katsoa, mitä tapahtuu, mutta jos uusia oireita ilmenee, aloitan kuurin taas. Kerroin vatsatilanteeni korjaantumisesta myös Lattuselle ja hän oli tietysti hyvin mielissään.
Sisko käyttää myös muita Vitacomin valmisteita. Erityisen ihastunut hän on tohtori Donsbachin kehittämään tuotesarjaan. Tuttuja tuotteita ovat muun muassa Mivitotal, B-Calm ja Fortodol. Myös tohtori Lattunen on suositellut samoja valmisteita.
– Nyt tilanne on olosuhteisiin nähden hyvä, Sisko naurahtaa. – Mitään jatkuvaa kovaa lääkitystä minulla ei ole. Varmuuden vuoksi kaapissa tosin on reseptillä olevaa särkylääkettä, mutta onneksi sitä ei ole pahemmin tarvittu.
Spirulina kuuluu sinileviin, joiden luonnollinen kasvuympäristö on trooppiset tai subtrooppiset, emäksiset vedet. 1990-luvun puolivälissä useat tutkimusryhmät alkoivat tutkia spirulinan terveysvaikutuksia eläinkokeissa ja soluviljelmissä. Spirulina osoittautui immuunijärjestelmää vahvistavaksi, virusinfektioita ja syöpää vastustavaksi. Niinpä spirulinaa on käytetty jo pitkään myös ihmisten immuunijärjestelmää vahvistavana ravintolisänä.
Teksti:
Kuvat:
Terveys-Hymy 5-2007
Kommentit
Oma kommentti