Verenpaine putosi luontaisin keinoin

Linnea MäenpääLinnea Mäenpään verenpaine näytti vielä kymmenen vuotta sitten lukemia 195/95, mutta nykyään samat numerot ovat enää 135/85. Hän lopetti kuitenkin puoli vuotta sitten verenpainelääkkeiden käytön!

Toimistoalalla aikanaan työskennellyt joensuulainen Linnea Mäenpää, 55, on toiminut neljävuotiaana vammautuneen lapsensa omaishoitajana kuusi vuotta.

– Hän vammautui vaikeasti ja menetti kaiken, niin näkö- kuin liikuntakykynsäkin. Vammat ovat hyvin vakavat, ja olen saanut taistella täällä kehitysalueella ihan kaikesta. Mitään apua ei tahdo saada kaupungilta ilman, että joutuu tekemään kamalasti paperityötä ja pyyntöjä sen eteen.

Ei siis mikään ihme, että lapselle sattuneet vastoinkäymiset ovat tuntuneet myös Linnea-äidin omassa terveydessä.

– Olen hyvin harvoin joutunut käymään lääkärissä enkä olisi osannut epäillä verenpainettakaan, mutta aina kun lähdin miehen kanssa lenkille, minua alkoi vetää vasempaan suuntaan. Päässä oli tunne kuin olisi ollut pikkuisen hiprakassa.

Hurjat lukemat

Syy outoihin tuntemuksiin selvisi lääkärin tutkimuksissa. Linnean verenpainelukemat olivat hurjat, peräti 195/95. Lääkäri totesi tiukasti, että nyt on aloitettava lääkitys, ettei sydän ota itseensä ja aiheuta ongelmia. Lääkitys aloitettiin vuonna 2008.

– Olen käynyt kymmenkunta vuotta vyöhyketerapiassa, ja shiatsuhoitoja olen saanut hiukan toista vuotta. Shiatsuhoitoja Joensuussa antava Kaija Suomalainen huomasi stressaantumiseni ja alkoi suositella pieksämäkeläisen Vitacom Pharman valmisteita. Olen saanut niistä todella hyvän avun.

– Ihan ensimmäiseksi hän ehdotti minulle Stressgard-nimistä valmistetta ja sen lisäksi B-Calm -nimistä tuotetta, koska heräilin aina yöllä enkä tahtonut enää sen jälkeen saada unen päästä kiinni. Kun otan sitä illalla kaksi tablettia, saan nukuttua oikein hyvin. Shiatsusta on ollut minulle monenlaista apua, mistä olen Kaijalle kiitollinen. Esimerkiksi paha lonkkakipu tuli kuntoon.

Ravintolisät ja luontaishoidot auttoivat

Linnea on tutustunut muihinkin tuotteisiin. Tutuiksi ovat tulleet muun muassa probiootit, pH-Balance emäsjauhe ja Womega-kalaöljykapselit. Viime keväänä Linnea sopi lääkärin kanssa, että verenpainelääkitystä voi ruveta pikkuhiljaa vähentämään.

– Purin lääkitystä neljä kuukautta ja elokuussa lopetin sen kokonaan. Nykyään verenpaineeni on jo ihan normaali ja suorastaan lähellä ihannetta. Lukemat ovat 135/85. Kantavat voimat korkean verenpaineen hoidossa ovat ravintolisien ohella olleet luontaishoidot shiatsu ja vyöhyketerapia.

Tosin Linnea tunnustaa alkuun epäilleensä koko hoitoja ja arvelleensa niiden kuuluvan huuhaa-osastolle, mutta hän sai hyvin pian huomata olleensa täysin väärässä.

– Käyn nykyään kerran kuussa vyöhykkeessä ja shiatsussa. Kaija antaa vammaiselle lapsellenikin vuoron perään vyöhykettä ja shiatsua. Hoidoista on ollut hyötyä hänellekin.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Johanna Kokkola

Terveys-Hymy 2-11

Teksti:Vitacom
Avainsanat: verenpaine

Kommentit

Oma kommentti