Virpin kasvojen iho on nyt kunnossa

Mainos

Virpi Rissanen kertoo kärsineensä koko ikänsä herkästä ja kuivasta ihosta. Reilu kymmenen vuotta sitten kasvoihin alkoi ilmaantua myös couperosaa ja maksaläiskiä.
– Nämä murheet ovat nyt kuitenkin ohi, hän toteaa tyytyväisenä.

Virpi Rissanen, 41, toimii esikouluikäisten lastentarhanopettajana Rovaniemellä. Kyseessä on englanninkielinen leikkikoulu ja muksuja on 14. Virpillä on jälkikasvua omastakin takaa, sillä perheeseen kuuluu kolme lasta: 19- ja kolmevuotiaat tytöt sekä 15-vuotias poika. Perheen isä Mikko Tekoniemi, 42, myy työkseen Kookenkää sekä Rovaniemellä että Torniossa.
Koska Virpi on vasta nelikymppinen, vakavia terveysmurheita ei ole. Jotakin pientä kuitenkin, sillä hän sanoo kärsineensä koko ikänsä herkästä ja kuivasta ihosta.
– Olin varmaan kolmissakymmenissä, kun kosmetologi suositteli iholleni sopivia tuotteita, jotta poskipäiden couperosa saataisiin piiloon. Sitä oli myös nenän pielessä. Kesäisin kasvoihini ilmaantui aina myös pisamia, ja iän myötä näkyviin tuli poskipäihin ja huulten yläpuolelle myös maksaläiskiä. Couperosan suhteen talvi oli aina kaikkein hankalin aika, kun tuuli, oli kuivaa ja pakkasta. Varsinaisia iho-ongelmia ei kuitenkaan ollut muualla kuin kasvojen alueella.
Virpi on innokas saunoja, mikä sai couperosan kukoistamaan.
– Meillä on kolme saunaa, hän naurahtaa.
– Saunomme melkein joka ilta, ja siitä iho ei tietenkään tykännyt.
Virpi alkoi noudattaa kosmetologin neuvoja ja hän yritti saada iho-ongelmiaan piiloon peite- ja meikkivoiteilla. Couperosan suhteen se onnistui meikkivoiteen avulla, mutta ilman meikkivoidetta kasvot tahtoivat punoittaa. Maksaläiskiä hän sai jonkin verran vaalennettua, mutta kokonaan ne eivät
kadonneet.

Sitten tuli esitelmä arbutiinista

Rovaniemeläisen Detrian markkinoinnissa työskentelevä Matti Mörsäri piti pienelle naisporukalle tuote-esittelyn marraskuussa 2016. Tuolloin puhuttiin myös Detrian arbutiinivalmistei-
sta.
– Ostin sitä kokeeksi ja huomasin hyvin nopeasti, kuinka iho rauhoittui ja suorastaan imaisi arbutiinin sisäänsä. Oli kerta kaikkiaan hyvänoloinen tuote. Sekä couperosa että maksaläiskät rupesivat katoamaan.
Virpi alkoi käyttää Detrian neljän tuotteen arbutiinisarjaa, johon kuuluvat seerumi, päivä- ja yövoide sekä silmänympärysvoide.
– Suosikkini ja tehokkain on seerumi, mutta muutkin sarjan valmisteet kyllä toimivat, hän vakuuttaa.
– Käytän joskus yövoidetta myös päivällä, koska se on niin rasvaista ja ravitsevaa. Sopii oikein hyvin kuivalle iholle.
Virpi on enemmän kuin tyytyväinen nykytilanteeseen.
– Maksaläiskät ovat lähteneet melkein kokonaan pois, vain muutamia pisamia on jäljellä. Arbutiinin ansiosta pystyn couperosan suhteen olemaan jopa töissä ilman meikkivoidetta, sillä naama ei enää ole punakka. Käytän seerumia säännöllisesti aamuin illoin puhtaalle iholle. Kosmetologin luona olen käynyt viimeksi syksyllä 2016. Hänen palveluitaan ei ole enää tarvittu.

Kenkiä koko perheen voimin

Perheen isä myy Kookenkää, mutta kenkien parissa touhuavat myös 19-vuotias esikoistyttö Anniina ja äiti-Virpi.
– Tyttärellä on Nettikenka.fi ja nyt meillä on Facebookissa jo 46 000 tykkääjää, Virpi kertoo.
– Olen aika ahkera Facebookin käyttäjä. Perustin sinne sivut ja nyt kauppa käy hyvin. Anniina on muodista kiinnostunut, mutta kyllä tässä touhussa tahtoo mennä omakin vapaa-aika, Virpi naureskelee.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Timo Lindholm
Avainsanat: couperosa, arbutiini, iho-ongelma, maksaläiskä, Detria, Virpi Rissanen, Matti Mörsäri

Kommentit

Oma kommentti