”Virtaa ja energiaa on tullut kovasti”

Pentti KoivunenTamperelainen Pentti Koivunen vakuuttaa nykyään olevansa pirteämpi kuin vuosikausiin. Kaikki vaivat ja krempat ovat jättäneet miehen.

Pentti Koivunen, 63, on ollut eläkkeellä viime aprillipäivästä asti ja on ratkaisuunsa hyvin tyytyväinen. Hän pyöritti yhden miehen kuorma-autofirmaansa 27 vuotta, mikä kuulemma riittää.

– Isä aloitti tämän homman vuonna 1945 ja minä jatkoin sitä. Kuljetin kaikkea mahdollista, etupäässä kuitenkin soraa. Joskus kuskasin kappaletavaraakin. Ikinä en suosittele tätä hommaa kenellekään, sillä kulupuoli kasvaa koko ajan ja palkkapolitiikka huononee.

Koivusen Pena on syntyperäinen tamperelainen ja vielä tarkemmin sanottuna alapispalalainen. Hänen kotinsa sijaitsee kilometrin verran kuuluisasta haulitornista alaspäin, mutta kesät Pentti ja hänen avopuolisonsa Anne viettävät pariskunnan mökillä Velaatassa. Pentillä on edellisestä elämästään kolme aikuista lasta, joista kukaan ei aja työkseen autoa.

Pentti on nykyisen avovaimonsa Annen kanssa kihloissa. Puoliso on eläkkeellä vahtimestarin hommista.

– Terveys on erinomainen ja olen todella hyvässä kunnossa, mikä on varmaan laskettava sen ansioksi, että tuli nuorempana urheiltua. Pelasin koripalloa, jalkapalloa ja jääkiekkoa, ja koripalloa katselin vähän aikaa mestaruussarjassa asti, kun Pispalan Tarmo nousi sinne. Lopetin koripallon pelaamisen kuitenkin jo ekan kauden aikana, kun olisi pitänyt ruveta enemmän treenaamaan. Piti tehdä töitäkin. Siihen aikaan kaikki oli vielä puhtaasti amatööripohjalla, Pentti kertoo.

– Kumpikin sääriluu meni jalkapallossa poikki, mutta se kuului lajin luonteeseen, hän nauraa. – Jokaisella automiehellä on jonkinlaista pientä kolotusta. Vajaat kymmenen vuotta sitten minulta loppui mökillä happi ja jouduin ambulanssilla keskussairaalaan, missä löydettiin kaksi tukosta. Kardiologi ehdotti leikkausta, mutta minä pistin hanttiin, ja koska olin hänen mielestään niin kovakuntoinen kaveri, tilannetta päätettiin seurata puolen vuoden välein.

– Kun puolitoista vuotta oli kulunut, mitään tukoksia ei enää löytynyt, mitä ne ihmettelivät porukalla. Sanoin niille lopettaneeni stressin ja että olin ruvennut polttamaan tupakkia ja ottamaan viinaa viikonloppuisin. En tänä päivänäkään tiedä, mihin ne tukokset hävisivät, mutta niin siinä vaan kävi. Yksi vaikuttava asia oli varmasti stressin väheneminen, mutta ei sen kai nyt pitäisi tukoksiin vaikuttaa. Tai mistä sen tietää?

Havupuu-uutejuomaPentti sai työnsä hedelminä myös peräpukamat, mikä on monen istumatyötä tekevän perusvaiva. Nyt niitäkään ei ole ilmaantunut moneen vuoteen, ja Pentti uskoo tietävänsä, että se on Havupuu-uutejuoman ansiota. Saman juoman vuoksi hän kertoo myös olevansa pirteämpi kuin moneen vuoteen. Virtaa piisaa aivan eri lailla kuin ennen.

– Katselin telkkaria sivusilmällä, kun siellä ruvettiin puhumaan Havupuu-uutejuomasta. Siellä haastateltiin Kari Herttuaa ja juttu muuttui sen verran mielenkiintoiseksi, että oli pakko ruveta katsomaan telkkaria ihan tosissaan. Karille ja tilasin juomaa. Olen nyt juonut sitä pari desiä joka aamu tyhjään vatsaan jo ainakin neljän vuoden ajan – ja hyvin menee.

– Virkeyttä on aivan valtavasti. Löin aikoinani niskani yhteen autokatokseen, mutta ei sieltä röntgenissä mitään löytynyt ja magneettikuviin mua ei olisi päästetty muuten kuin omilla rahoillani. Niska oli aikansa helvetin kipeä, mutta nyt sekään ei enää vaivaa, vaikka ehdin jo luulla, etteivät ne säryt mene ikinä ohi. Sama juttu on ollut selän kanssa.

Myös Pentin avovaimo Anne nappaa joka aamu pari desilitraa Havupuu-uutejuomaa. Tällä konstilla hän on saanut pehmytkudosreuman eli fibromyalgian aisoihin.

– Se puhkesi sille kuutisen vuotta sitten. Sille ei osattu määrätä muuta kuin särkylääkkeitä. Anne ei kuitenkaan ole tarvinnut ensimmäistäkään särkylääkettä sen jälkeen, kun se rupesi samoihin aikoihin mun kanssani juomaan Havupuu-uutejuomaa. Ei se ole valittanut enää vuosikausiin särkyjään.

Pentti Koivusen mieliharrastus mökkimaisemissa on kalastus. – Suurin kala on kuusikiloinen hauki, ja jokin aika sitten sain jigillä puolikiloisen ahvenen. Niitä saisi vain tulla vähän useammin, hän naureskelee.

Lue lisää Havupuu-uutejuomasta.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Veli-Matti Parkkinen

Terveys-Hymy 10-2006

 


Havupuu-uutejuoma

Turun yliopistossa tutkittu luonnon antioksidantti länsirannikon männystä. Tutkimuksiin perustuvien kemiallisten havaintojen ja havupuu-uutejuomaa käyttäneiden henkilöiden kokemusten perusteella sen hyvää tekevä sisältö ei ole pelkän uskon varassa.

Havupuu-uutejuoma

Teksti: Hymy
Avainsanat: havupuu-uutejuoma, kunnon kohennus, hyvä olo, sairauksien ennaltaehkäisy, Karin havupuu-uutejuoma

Kommentit

Oma kommentti