Voide helpottaa polvikipuja

Mika_Lätti_th_by_matti_matikainenMika Lätin polvessa kivut ja säryt ovat olleet tuttuja. Onneksi asiaa löytyi helpotusta. – Kaveri tiesi suositella erästä unkarilaista voidetta, ja minähän rupesin kokeilemaan, Mika kertoo.

Karkkilassa asuva Mika Lätti, 47, on ammatiltaan nuoriso-ohjaaja, mutta hän on myös kirjoittanut useita kirjoja. Monen touhun mies siis.

Mika on entinen piirinmestaruustason 400 metrin juoksija, jonka ennätyksellä voitettaisiin vieläkin naisten Suomen mestaruus. Mikan ennätys, 53 sekuntia on edelleen kova aika myös miesten puolella, sillä miesten mestaruuksia on viime vuosinakin voitettu noin 47–48 sekunnin ajoilla. Hän on innokas koripallofani ja harrastaa kuntoilua kolme, neljä kertaa viikossa.

Mika on myös innokas elokuvafani ja hän pyörittää Karkkilassa elokuvateatteri Kino Iglua. Hän näyttää filmejä 35-millisellä projektorilla eli niin sanotulla vanhalla formaatilla. Samalla hän pystyy hyvien elokuvien myötä tekemään kulttuurikasvatusta karkkilalaisen nuorison parissa.

Kesken kulttuuririentojen polvi ilmoitti kivuilla, ettei kaikki ollut kunnossa.

– Vuosi sitten filmejä Helsingissä hakiessani minulla oli vaikeuksia kantaa painavia kelalaatikoita kipeiden polvien ja lihasten takia. Kaverini suositteli minulle Inno Rheuma Cream -nimistä voidetta, jota rupesinkin kokeilemaan. Se alkoi toimia hyvin nopeasti, ja jo seuraavana aamuna tilanne oli parempi.

”Pystyn taas 
treenaamaan”

– Vanhoja filmejä voi paikata teippaamalla, mutta vanha urheilija tulee kuntoon Inno Rheumalla, Mika viisastelee.

– Olen saanut lihaskipuja katoamaan ja voin sen ansiosta taas treenata ja kantaa tavaroita entiseen malliin. Olen ostanut sitä lisää Sokokselta ja tiedän, että sitä on myynnissä myös Virossa. Nyt kun lihas- ja polvikivut ovat vähentyneet, pystyn näyttämään nuorillekin mallia, kuinka treenataan ja jumpataan. Tärkeintä kuitenkin on, että olen voiteen ansiosta päässyt eroon vaivoista, jolloin arkisten askareiden tekeminen sujuu paremmin.

Nyt on pakko kysyä, mikä on Mikan suosikkielokuva.

– Voi, niitä on niin paljon, hän naurahtaa.

– Suosikkileffa voisi olla urheiluun liittyvä koripalloelokuva eli Spike Leen Mustat donkkaa tykimmin. Ehkä vielä joku päivä minäkin pystyn kokeilemaan koripallon pelaamista. Myös juoksemisen aloittaminen kiinnostaa.

Mika yllyttää uusia kokeilijoita tarttumaan rohkeasti Inno Rheuma Creamiin.

– Itsekin suhtauduin aluksi hiukan skeptisesti koko asiaan, mutta en epäile enää. Voidetta kannattaa kokeilla, jos pikkuisenkin sen avulla saa helpotusta. En ole huomannut sen käytössä mitään negatiivista, pelkkää plussaa vaan.

Terveys-Hymy 6-2016

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Matti Matikainen
Avainsanat: lihaskipu, polvikipu

Kommentit

Oma kommentti