Vulkaaninen kivijauhe Itävallasta

Mainos

Itävallassa käytettiin runsaat nelisenkymmentä vuotta sitten tienrakennuksessa kivimateriaalia, jota levisi lähiympäristön maahan rankkasateiden johdosta. Lähistöllä olevia puita oli määrätty kaadettavaksi niiden huonon kunnon takia.

Robert Schindele alkoi ihmetellä, miksi nämä puut alkoivatkin yhtäkkiä kukoistaa. Hän alkoi etsiä vastausta ja se löytyikin, kun kivijauhe analysoitiin. Näin oli löytynyt mineraaliesiintymä, jonka kaltaista ei ole tavattu missään muualla.
Monet tutkijat selvittivät löytöä vuosien ajan, kunnes Itävallan tiedeministeriö vuonna 1985 järjesti tiedotustilaisuuden, jossa asia julkistettiin. Mineraalijauhe voitti jo samana vuonna kultamitalin Wienin kansainvälisillä keksijämessuilla. Schindelen mineraalituotteen koostumusta ja hygieenisyyttä valvotaan ja tutkitaan säännöllisesti.
Ravinto ja sen sisältö vaikuttavat joko suoranaisesti tai välillisesti jopa kahteen kolmasosaan sairauksistamme. Ravintomme sisältö on usein puutteellinen emmekä itse voi tietää, saammeko  päivittäin riittävästi esimerkiksi hivenaineita. Terveyden ylläpitämisessä ja sairauksien ennaltaehkäisyssä mineraaleilla ja hivenaineilla on kuitenkin tärkeä tehtävä.
Schindelen mineraalijauhe sisältää runsaasti mm. piitä, rautaa, mangaania ja kromia. Siinä on myös lukuisia muita mineraaleja pieniä määriä kuten kaliumia, magnesiumia, sinkkiä, kuparia, booria, fosforia, kaliumia ja molybdeeniä. Schindelen mineraalijauhe imeytyy hyvin, koska se on luonnollinen vulkaaninen kivijauhe. Mineraalit ovat luonnollisessa suhteessa. Schindelen mineraalijauhetta voi käyttää joka päivä.
Stressi kuluttaa elimistön mineraaleja. Ruuasta saatavat mineraalimäärät ovat pienentyneet tehomaatalouden myötä, sillä kasvit eivät enää saa heikkoravinteisesta maasta riittävästi ravinteita kasvaakseen. Mineraalien merkitys terveydellemme on korostunut, ja moni kärsii niiden puutoksesta. Mineraalien ja hivenaineiden tärkeys terveydellemme on todistettu lukuisin tutkimuksin.

Helpotusta reumapotilaille

Vuonna 2010 professori Beuth Colognen yliopistosta tutki Schindelen mineraalijauheen vaikutuksia reumapotilailla. Kahdeksan viikon aikana reumapotilaat söivät säännöllisesti Schindelen mineraalijauhetta. Tutkimuksessa havaittiin, että erityisesti nivelongelmat ja pehmytkudosturvotus vähenivät huomattavasti tutkimuksen aikana. Olon koheneminen tapahtui yli 80 prosentilla potilaista. Sivuvaikutuksia ei tullut lainkaan. Potilaiden omasta mielestä heidän elämänlaatunsa koheni huomattavasti. Elämänlaadun paraneminen johtui erityisesti merkittävästä nivelkipujen vähenemisestä ja pehmytkudosturvotuksen alenemisesta.
Mineraalijauhe sisältää paljon rautaa, joten mikäli haluaa suurimman hyödyn raudasta, voi ottaa lisäksi C-vitamiinia, mikä edistää raudan imeytymistä. Raudan tarve lisääntyy erityisesti naisilla raskauden ja kuukautisten aikana,  jolloin raudan saantiin kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota. Rauta edistää normaalia kognitiivista toimintaa, energia-aineenvaihduntaa, hapen kuljetusta kehossa, punaisten verisolujen ja hemoglobiinin muodostusta sekä immuunijärjestelmän toimintaa. Rauta auttaa vähentämään väsymystä ja uupumista sekä osallistuu solujen jakautumisprosessiin.
Annostus on aikuisille 0,5 tl kerran päivässä nesteeseen sekoitettuna (3 g).

Monia hyviä vaikutuksia

Schindelen mineraalijauheen käyttäjät ovat kertoneet, että se on vaikuttanut ihon hyvinvointiin, vähentänyt hiusten lähtöä sekä parantanut hiusten ja kynsien kasvua. Se on myös auttanut nivelkipuihin, ehkäissyt raudan puutetta, helpottanut reumaoireita ja tasapainottanut suoliston toimintaa. Se on auttanut kipuihin ja helpottanut vatsaoireita. Lootuskauppa (www.lootuskauppa.fi) tuo maahan Schindelen mineraalijauhetta. Sitä on saatavissa myös luontaistuotekaupoista, ekokaupoista ja sitä myyviltä terapeuteilta ympäri Suomen.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:OM-arkisto
Avainsanat: Kivijauhe, Itävalta, Schindelen mineraalituote

Kommentit

Oma kommentti