Willen levottomat jalat rauhoittuivat

Haaparannassa asuva Wille Pekkala potee synnynnäistä sydänsairautta, jonka yhtenä sivuoireena ovat levottomat jalat. Ne ovat vaivanneet erityisesti iltaisin nukkumaan mennessä.

Haaparannassa syntynyt ja siellä edelleen asuva Catharina Pekkala, 51, on hiukan tavallista hankalampi tapaus. Ensinnäkin hän on Ruotsin kansalainen, vankkumattomasti Ruotsin puolella kun pelataan jääkiekkoa Suomea vastaan – ja kaiken huipuksi hän myy nuuskaa Snuskungen-nimisessä yrityksessä. Siis nuuskakuningas! Kaikki aika pahoja juttuja.

– Ilman muuta olen jääkiekossa Ruotsin puolella, hän ilmoittaa sujuvalla suomen kielellä.

– Siitä ei tarvitse edes kysyä.

Vaikka Catharina onkin siis läpeensä ruotsalainen, hän puhuu suomea kuin syntyperäinen.

– Mulla oli lapsena suomalaisia ystäviä, joten kieltä tuli harjoiteltua. Nykyisessä työpaikassani olen ollut joulukuusta 2011. Myydään meillä muutakin kuin nuuskaa, muun muassa limsoja. Aiemmin olen ehtinyt tehdä vaikka mitä, olen asunut etelässäkin ja ollut muun muassa kukkakaupassa töissä.

Parempaan päin

Catharina on yksinhuoltaja ja hänellä on 15-vuotias poika Wille, joka valitettavasti potee synnynnäistä vaikeaa sydänsairautta. Hänelle on tehty jo kaksi sydänleikkausta ja kolmaskin on tulossa, kun poika kasvaa aikuisiin mittoihin. Silloin hänelle on tarkoitus asentaa sydämeen metallinen keinoläppä, joka mahdollistaa normaalin elämän.

– Nykytilanne rajoittaa aika lailla. Wille ei pysty rasittamaan itseään ja liikkumaan samalla tavalla kuin ikätoverinsa. Kunto loppuu aika nopeasti. Läppäoperaation jälkeenkin hän joutuu syömään verenohennuslääkkeitä ja käymään kerran vuodessa tutkimuksissa koko loppuikänsä. Lääkärit ovat kuitenkin vakuuttaneet, että läppäleikkauksen jälkeen tilanne helpottuu.

Yksi Willen sydänsairauden lieveilmiöistä on ollut levottomat jalat. Ne ovat kiusanneet poikaa etenkin iltaisin nukkumaan käydessä.

– Olin pitkään ihmeissäni, sillä en löytänyt sopivaa valmistetta, kun poika oli pieni, Catharina kertoo.

– Voiteissa oli yleensä hyvin vahva haju ja jos lapsi siveli niitä itse, piti aina muistuttaa käsien pesusta.

Lihakset rentoutuvat

Onneksi Haaparanta on käytännössä Tornion kaksoiskaupunki ja yhteydet Suomeen ovat jokapäiväiset. Niinpä Catharinakin sai kuulla rovaniemeläisen Detrian kehittämästä Relaxant-lihasrentouttajasta ja hankki sitä.

– Siitä on jo seitsemän vuotta aikaa. Se alkoi toimia ihan heti, ja sen jälkeen on mennyt toinenkin purnukka. Nyt kun Wille voitelee jo itse omat jalkansa, ne rauhoittuvat Relaxantin ansiosta ja poika pystyy nukkumaan.

Voide alkaa toimia jo vähän ajan päästä, lihakset rentoutuvat ja uni tulee helposti. Rasvausoperaatio toistuu joka ilta.

– Relaxantissa ei ole samoja ongelmia kuin monissa muissa samaan tarkoitukseen tehdyissä voiteissa ja rasvoissa. Relaxant ei haise ja se imeytyy nopeasti. Se on kerta kaikkiaan hyvä tuote.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuvat Mika Hyvärinen

Terveys-Hymy 4-14

Teksti:Detria
Avainsanat: levottomat jalat

Kommentit

Ulkoisilla voiteilla (salvoilla) hoidatte vaan seurausta – syy ei salvoilla parane – kun se johtuu samasta syystä kuin sydänsairauskin, eli mitä todennäköisemmin B6-vitamiinin vajauksesta tai/ja sen toimintaparin, magnesiumin pitkäaikaisesta (ehkäpä synnynnäisestä) vajauksesta.

– Tarkistakaapa asia hivenaineanalyysillä!
Tutkimuksia tehdään ainakin Suomen puolella, ainakin
Helsingin, Tampereen, Oulun ja Kristiinan Antioksidanttiklinikoilla ja Kristiinankaupungin klinikoilla. Kielitaito: suomi.

Menestystä Wille-pojalle – Sinullakin on oikeus terveeseen ja hyvään elämään.

Oma kommentti