Yli neljä kertaa maapallon ympäri

Arjen askelissa -kampanja liikutti viime vuonna maa- ja kotitalousnaisia. Askelia on kerätty arjessa ja kilvoiteltu ryhmissä askeltenkeräysviikoilla. Kolmen askeltenkeräysviikon aikana naiset kävelivät lähes 300 miljoonaa askelta, joka on yli neljä kertaa maapallon ympäri. Askelten keräyskilpailuun osallistui kaikkiaan 160 ryhmää.

- Kertyneiden askelten määrä on upea! Kaikkiaan askelia on kertynyt kampanjan aikana vieläkin enemmän, sillä askelia on seurattu liikuntakortin avulla joka päivä. Tavoitteena on ollut vähintään 10 000 askelta päivässä. Lisäksi askelia ovat keränneet muutkin kuin kilpailuun osallistuneet, kertoo Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen järjestöpäällikkö Helena Velin.

Askeltenkeräyskilpailuun osallistui pääosin Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksiä mutta myös muista yhdistyksistä ja työpaikoilta kerättyjä joukkueita. Askeltenkeräyskilpailun voittaja on Ikolan pienviljelijäyhdistyksen Havumäen-ryhmä Keski-Suomesta. Ryhmässä oli mukana kuusi kävelijää ja heistä jokainen käveli kolmen viikon aikana keskimäärin 430 000 askelta. Eri maakuntien parhaat joukkueet löytyvät Maa- ja kotitalousnaisten verkkosivuilta www.maajakotitalousnaiset.fi.

Teksti: Hymy
Avainsanat: arjen askelissa -kampanja, askeltenkeräyskilpailu

Kommentit

Oma kommentti