Zanna teki itse voiteensa!

Mainos

Helsingissä asuva Zanna Neulinger on koko ikänsä kärsinyt kuivasta ja kiristävästä ihosta. Hän on kokeillut kaikkien mahdollisten firmojen erilaisia rasvoja ja voiteita, mutta tuloksetta. Niinpä hän kehitti itse oman voiteensa – Zanna-creamin!

Zanna Neulinger ja voiteet.

Zanna Neulingerin, 47, eksoottinen nimi selittyy sillä, että hän on alun perin juuriltaan virolainen, sukunimi puolestaan on peräisin hänen itävaltalaiselta ex-mieheltään. Tarjoilijana Helsingissä työskentelevä Zanna rantautui Suomeen Virosta jo parikymmentä vuotta sitten ja hän puhuu puhdasta suomea.

Zanna on koko ikänsä kärsinyt kuivasta ja kiristävästä ihosta. Sopivaa yleisvoidetta ei lukuisista yrityksistä huolimatta ole löytynyt. 
– Iho on ollut aina kuiva ja kiristävä, ja olen joutunut rasvaamaan sitä parin tunnin välein. Kun yhtä ja joka tarkoitukseen sopivaa voidetta ei ole löytynyt, olen joutunut käyttämään ainakin puolta tusinaa erilaista valmistetta eri tarkoituksiin. 
Zanna tutustui Itävallan vuosinaan jo iällä olevaan kosmetologiin, perhetuttuun, joka oli tehnyt erilaisia voiteita koko ikänsä. Zanna kiinnostui asiasta tosissaan ja pyysi kosmetologia opettamaan hänelle, kuinka voiteita tehdään.
– Hän oli jo hyvin vanha, ja oli ihan viimeisiä hetkiä saada häneltä opetusta. Ostin liput Itävaltaan, pyysin opettamaan minua ja sainkin häneltä arvokkaita neuvoja. Hän kuoli sitten jo viime kesänä. 
Zannalla ei ole minkäänlaista lääketieteellistä, kosmetologin tai kemian alan koulutusta ja hän sanookin olevansa pelkästään asioista kiinnostunut harrastaja. Se ei kuitenkaan ole estänyt häntä kehittämästä parannettua versiota itävaltalaisen kosmetologin voiteesta.

”Oma voide riittää”

Zanna on nyt valmistanut omaa Zanna-creamiaan parin kolmen vuoden ajan, mutta ei kaupallisiin tarkoituksiin. Hän käyttää voidettaan joka ikinen päivä ja jakelee sitä myös ystäväpiirilleen, joka on ollut hyvin kiitollinen saamastaan avusta. Esimerkiksi Zannan hyvä ystävä on saanut helpotusta psoriasisvaivoihinsa.

– Voide tepsii erityisen hyvin kuivaan ihoon. Se poistaa kuivuuden, kosteuttaa, suojaa ja korjaa, Zanna luettelee.
– Kun itse käytin pahimmillaan varmaan kymmentä eri voidetta, en enää tarvitse kuin tätä omaani. Aiemmin piti olla omat rasvat niin silmänympäryksiin, kaulaan ja ties minne, mutta ne ajat ovat nyt ohi. Kun aiemmin jouduin rasvaamaan ihoani parin tunnin välein, saatan nykyään unohtaa rasvaamisen kokonaiseksi päiväksi, eikä silti tule ongelmia. Iho on edelleen kunnossa, ei kiristä eikä kutia, sillä voide palauttaa ihon oman luonnollisen pH:n. 
Zannan voidetta ei ikävä kyllä voi ostaa mistään, sillä hänellä ei ole valmistukseen, myyntiin ja markkinointiin tarvittavaa lisenssiä. Huhu hänen voiteestaan kiiri kuitenkin viranomaisten korviin, ja seurauksena oli Zannan mukaan aikamoinen haloo. Kohu kuitenkin tyyntyi, kun Zanna selvitti, ettei kyseessä ole kaupallinen hanke vaan hyvää tarkoittava harrastus.
– Käytän sitä joka ikinen päivä. Aamulla meikin alle ja illalla yövoiteena. Kun laitan voidetta kasvoilleni, sivelen jämärasvat hiuksiini ja poistan näin niiden sähköisyyttä. Vaikka voide on aika rasvainen, se imeytyy nopeasti. Monet kärsivät kuivista ja halkeilevista kantapäistä, ja voide sopii siihenkin tarkoitukseen. Samoin kuiviin käsiin. 

Mitä aineksia se sisältää? 

Zanna-cream sisältää tekijänsä kertoman mukaan vain iholle terveellisiä aineksia. Se pitää sisällään laloliinia, mehiläisvahaa, oliiviöljyä, kookosöljyä, A-vitamiiniöljyä, E-vitamiiniöljyä, arganöljyä, vehnänalkioöljyä ja manteliöljyä. Ihovoiteeseen on mahdollista saada myös erilaisia tuoksuja kuten titridaa, eucalyptusta ja rosmariinia. 

Kuinka voide auttaa?
– Zanna-cream auttaa koko ihoon, Zanna vakuuttaa.
– Varsinkin kuivaan ihoon, millainen omanikin on. Sitä voi käyttää myös vaurioituneeseen ihoon. Se kosteuttaa ja ravitsee kuivaa ihoa. Voide palauttaa ihon luontaisen kimmoisuuden. 
– Se on täysin veden-, tuulen- ja kylmyyden kestävä. Sillä on myös PH-arvo 15 auringonvaloa vastaan. Tuo suoja tulee kookospähkinästä ja laloliinista, jotka löytyvät voiteesta. Voidetta voi käyttää huoletta sekä kesällä että talvella. Zanna-creamin kaikki materiaalit ovat 100-prosenttisen luonnonmukaisia. ❄

 

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Kari Pekonen
Avainsanat: voide, Zanna Neulinger, Zanna-cream

Kommentit

Oma kommentti