62-vuotias Henna ja 35-vuotias Niksu: ”Seksi sujuu, eikä pillereitäkään tarvita!”

Henna ja Niksu Henttunen– Niksu on niin ihana poika! Rakastuin häneen ensisilmäyksellä, Henna Henttunen kertoo.
Ivalolaisille Henna, 62, ja Niksu Henttuselle, 35, kaikki tapahtui nopeasti. He solmivat avioliiton vain neljän kuukauden kuluttua ensinäkemisestä. Niksu Henttunen ei ole seurustellut vakavassa mielessä aikaisemmin. Hennalla sen sijaan on takanaan useita kariutuneita suhteita.

– Minulla on aina ollut huono tuuri miesten suhteen. Ensimmäinen avioliitto päättyi vuonna 1975. Tuosta liitosta minulla on nyt 36 vuotta täyttänyt tyttö. Niksu on siis isäpuoli itseään vanhemmalle naiselle. Toinen avioliittoni alkoi pian sen jälkeen ja kesti noin neljä vuotta. Sen jälkeen elin 25 vuotta avoliitossa, kunnes kohtasin Niksun. Tässä suhteessa kaikki eteni nopeasti. Kysyin Niksulta, asuuko hän yksin. Hän vastasi, että asuu. Seuraavaksi kysyin, voinko tulla käymään kylässä. Sille kyläreissulle minä jäin, kertoo Henna.
Niksun tunteet Hennaa kohtaa heräsivät myös nopeasti. Vain yhden viikon seurustelun jälkeen hän kosi Hennaa.
– Niksu sanoi, että seuraavan tilin jälkeen hän ostaa kihlat. Niin tapahtui. Neljä kuukautta myöhemmin solmittiin avioliitto. Nyt yhteistä taivalta on kertynyt kymmenen kuukautta. Niksu on niin suloinen ja ihana poika, sellainen ahkera mies, ihan minun mieleiseni. Ja maailman komein mies! Meillä on samanlaiset luonteetkin. Aluksi pelkäsin, että hän sanoo, että lopeta nyt mummeli hulluttelu, kun menin lähelle. Mutta ei siinä niin käynyt, Henna kuhertelee Niksun sylissä ja suutelee miestään.
– Me rakastamme toisiamme, toteaa Niksu ja katsoo Hennaa.

Niksulle testamentti
Henna ja Niksu HenttunenKyyhkyläiset asuvat Hennan omistamassa pienessä omakotitalossa Ivalon keskustassa. Niksu kertoo olevansa sekatyömies: hän tekee kaikenlaisia hommia. Henna siivoaa Inarin kirkkoa ja seurakunnan tiloja. Hän on tullut uskoon jo vuosikymmeniä sitten. Omaisuus on järjestelty avioehdolla ja testamentilla. Hennalla on velattoman talon lisäksi kylän ulkopuolella noin yhden hehtaarin maa-alue, jossa on pieni mökki. Niksulla ei omaisuutta ole, joten avioliiton solmimisen yhteydessä tehtiin avioehtopaperit. Samalla Henna teki testamentin, jossa kylän ulkopuolella oleva mökki ja maat määrättiin hänen kuolemansa jälkeen Niksulle.
– Jos sattuisi, että Niksu elää vaikka 80-vuotiaaksi ja tyttäreni haluaa tämän talon, niin Niksulla on paikka, mihin muuttaa. Minusta on aika jo jättänyt siinä vaiheessa, Henna miettii.
Niksu pitää tehtyjä sopimuksia reiluina.
– Henna on hyvä ihminen. Minullakin on nyt tulevaisuuden turva, ainakin asumisen kannalta. Meillä ei ole velkoja: harva tämän ikäinen asuu velattomassa talossa. Tämän paremmin asiat eivät voisi olla. Minä huolehdin lämmityksestä ja talon huollosta, Niksu kertoo.

Appivanhemmat ovat Hennaa nuorempia
– Meillä on ihana elämä. Niksun vanhemmat ovat suhtautuneet meihin hyvin ja innostuneesti. Anoppini ja appiukkoni ovat minua nuorempia, mutta he neuvovat minua, niin kuin miniää pitääkin neuvoa, nauraa Henna.
– Appiukko on neuvonut talon lämmityksen hoitamisessa ja kaikissa käytännön asioissa. Anopilla taas on muita neuvoja. Tietenkin he ovat varovaisia neuvoissaan, että eivät loukkaisi meitä, Henna hymyilee.
Kahdenkymmenenseitsemän vuoden ikäero ei tunnu merkitsevän mitään Hennalle ja Niksulle, eivätkä ulkopuolisetkaan ole heille puhuneet asiasta.
– Me kalastamme ja olemme paljon yhdessä Niksun vanhempien kanssa. He ovat hyväksyneet meidän liittomme ja antavat tukea niin paljon kuin voivat. Työkaverit ja ystävät sanovat, että minä olen nuortunut ainakin kymmenen vuotta sen jälkeen, kun olen löytänyt Niksun, Henna kertoo.
Yhteisen harrastuksen eli kalastuksen lisäksi Henna kulkee myös pienriistaa metsästämässä.
– Minulla on haulikko: olen ampunut sorsia ja jäniksiä. Talvella laitan riekonansoja. Se on mukavaa puuhaa, Henna kertoo omista harrastuksistaan, joissa Niksu ei ole mukana.
Hennan harrastuksiin kuuluu myös taulujen maalaaminen ja lumiveistosten teko. Lumiveistoksillaan hän on voittanut useita valtakunnallisiakin kilpailuita.

Seksi sujuu
Niksu ei pidä ongelmana, että jälkeläisiä he eivät voi saada. Hänen mukaansa sen asian voi hoitaa vaikka hankkimalla adoptiolapsen. Seksi sujuu kuitenkin hyvin. Molemmat ovat tyytyväisiä.
– Meillä seksi on vapaata: ei tarvitse huolehtia ehkäisystäkään. Minä olen nuortunut senkin myötä. Meillä on niin hyvä sänkyelämä! Siinäkään ei ikäero ole vaikuttanut mitenkään. Edellisen miehen kanssa en ollut kahdeksaan vuoteen minkäänlaisessa Henna ja Niksu Henttunenseksisuhteessa. Minä sanoin Niksulle, että kokeile, onko se mennyt umpeen tai kuivanut. Mutta hyvin kaikki toimii: me olemme kuin nuoripari. Nuorena miehenä Niksu jaksaa ja on innoissaan, Henna iloitsee.
Niksu vakuuttaa tyytyväisyyttään: häntä ei ikäero haittaa.
– Onhan minulla ollut tyttöystäviä, useitakin. Henna on kuitenkin minun mielestäni taitava niissäkin hommissa. Meillä menee sängyssä erinomaisesti. En edes ajattele Hennan ikää. Paremmin ei voisi olla, meillä menee hyvin, toteaa Niksu.
Henna ja Niksu esittelevät makuuhuonettaan ja pujahtavat hetkeksi yhdessä peiton alle.
– Meillä on kolme koiraa, jotka hyppäävät usein tänne sänkyyn seuraksemme. Olemme yhdessä koko perhe. Niksun löytäminen on parasta, mitä minun elämässäni on tapahtunut, Henna kikattaa Niksun sylissä.

 

Haastattelu liittyy historiasarjaamme Hymyn hurjimmat.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Henna Henttunen, Niksu Henttunen

Kommentit

Kuule Anpsu, jos sinäkin olisit normaali ostavainen ihminen, sä lukisit Hymyä printtilehtenä etkä täällä netissä. Katsos kun ei tää netti oo lainkaan sama kuin printti. Siellä lehdessä on vaikka mitä hyviä juttuja, kas kun ihmiset ostaa sitä. Tääl netissä on tätä hukkakauraa, kun pitäähän lehdellä jotkut sivut olla.

Rakkaus on aina ihana asia, kunhan kyseessä ovat täysi-ikäiset ihmiset, ja molemmila mielessään puhdas rakkaus. Toivotan paljon onnea ja terveitä vuosia Hennalle ja Niksulle, olette varmasti rakkautenne ansainneet! Hienoa myös, ettei lähipiiri ole ennakkoluuloinen.

Ja Hymylle myös plussaa näistä oikean elämän jutuista, eikä vaan aina tylsiä pikkujulkkisten kompurointeja.

Hienoa että moinen pikkuseikka kuin ikäero ei ole tullut heidän rakkauden esteeksi. Rakkaus on ihaninta maailmassa ja toivon että kaikki muutkin uskaltavat rakastaa ja tulla rakastetuksi.

Oon 42v menestyjä ja kiinostunut 18-v ja 19-v mallitytöistä. Olenko normaali vai onko tämä ihan ok?

No ei siin muut ku onnee vaa ja kaikkee hyvää jos ovat kerran onnellisia. Ite en kyllä nuorena kundina uskois rakastuvani huomattavasti vanhempaan naiseen, mutta mikäs siinä jos kaikilla on kivaa. Jengii on kuitenki erilaista: jotku tykkää suolast, jotku pippurist. Jotkut taas tuplasti itteensä vanhemmist rouvist, mut jos homma sujuu nii miks ei?

”35 vuotta on pitkä aika käsityöläiselle”
-tv sarjasta Tummien Vesien Tulkit

Oisko se kielikuva. Oisko Niksu kielimies. Oisko niin että HAISTA V JA HANKI ELÄMÄ, LOPETA PILKKUJEN NUSSIMINEN JA MENE TÖIHIN LUUPÄÄ!

Miten Henna voi jäädä ensimmäiselle kyläreissulle Niksun luokse, kun he asuvat Hennan talossa???

Oma kommentti