Hymyn lukijaäänestys: Pitääkö Suomen liittyä Natoon?

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/37/Fla...

Hymy järjestää Nato-äänestyksen lukijoilleen. Voit äänestää tavallisella tekstiviestillä, tulisiko Suomen liittyä Naton jäseneksi. Äänestäneiden kesken arvomme Suomi-aiheisen yllätyspalkinnon.

Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä on keskusteltu useiden vuosien ajan, mutta Venäjän viimeaikaiset edesottamukset ovat lisänneet painetta jäsenyyden hakemiseksi. Viimeistään helmikuussa alkanut Ukrainan sota nosti Nato-kortin pinnalle.

Nato on poliittinen ja sotilaallinen liittoutuma, johon kuuluu 30 eurooppalaista ja pohjoisamerikkalaista jäsenmaata. Nato perustettiin 4. huhtikuuta 1949 Washingtonissa, Yhdysvalloissa. Naton päämaja sijaitsee Brysselissä, Belgiassa. Nato perustettiin Neuvostoliiton länsimaille aiheuttaman uhan takia.

Kyllä vai ei?

Suomen Nato-jäsenyys jakaa niin poliitikkojen kuin tavallisten kansalaistenkin mielipiteitä. Osa kansasta pitää Nato-jäsenyyttä välttämättömänä Suomen turvallisuudelle. Niin sanotut turvatakuut edellyttävät jäsenyyttä.

Toisaalta osa kansasta näkee Nato-jäsenyyden ­uhkana turvallisuudel­le. Joidenkin mielestä se olisi ­suora provokaatio Venäjän suuntaan, mikä voisi aiheuttaa vakavan uhan turvallisuudelle.

Hymy järjestää nyt lukijaäänestyksen Nato-jäsenyydestä. On vain yksi kysymys: Pitääkö Suomen liittyä sotilasliitto Naton jäseneksi?

Voit vastata tekstiviestillä ”Kyllä” tai ”Ei”.

­Lähetä vastauksesi numeroon 0500 624741 viimeistään 1.4.2022.

Tekstiviestin lähettäminen maksaa normaalin operaattorisi vahvistaman maksun. Vastauksesi yhteydessä voit myös nimettömästi perustella mielipidettäsi.

Lukijaäänestyksen tulokset julkistetaan seuraavassa ­Hymyssä.

Teksti:Hymyn toimitus, Mika Lahtonen
Avainsanat: äänestys, Nato

Kommentit

Oma kommentti