Kuva Kari Pekonen

Johanna Tukiainen sai kutsun itsenäisyysjuhliin – katso kuva! ”Kadetti käväisi”

Kohukaunotar Johanna Tukiainen kertoo saaneensa kutsun Linnan juhliin. Se osoittautui kuitenkin pilakirjeeksi, taidokkaasti tehdyksi sellaiseksi. Johanna paljastaa Hymylle, että asia johtaa poliisitutkintaan.

Näin Johanna Hymylle viestittää:

-Kirjekuori oli suuri, ruskea kuori, jossa oli osoitteeni Helsingissä, ja siihen oli koneella kirjoitettu teksti: Lähetetty Tasavallan Presidentin kansliasta. Kirjekuoren sisällä oli valkoinen kutsu, jossa oli selkeä Suomen leijonan logo. Ehdin innostua kovasti ja isäni Markku oli niin liikuttunut, että hän puhkesi kyyneliin asti. Isäni kyyneleet valuivat kun hän mietti miten minua on pilkattu ja herjattu netissä, ja nyt vihdoinkin saan edes jotain oikeutta.

Johanna alkoi suunnitella pukuaan ja kampaustaan innoissaan. Myöhemmin hän rupesi miettimään, miksi kutsu toimitettiin ruskeassa kirjekuoressa, eikä valkoisessa. Kuoresta löytyi myös leimaamaton Muumi-postimerkki.

Johanna kertoo Hymylle soittaneensa kirjekuoressa olevaan numeroon presidentinkansliaan. Sieltä luvattiin palata asiaan.

Nyt Johannalle on soitettu takaisin. Hänelle todettiin, että kutsu tulee samppanjanvärisessä kuoressa, ei ruskeassa. Johannan nimeä ei löydy kutsuttujen joukosta. Asiaa pahoiteltiin. Kutsu on siis väärennetty.

-Asia otettiin kuitenkin vakavasti. Presidentinlinnasta käväisi kadetti hakemassa väärennetyn kutsuni, jota piti käsitellä muovihansikkain. Se toimitettiin poliisille, Johanna toteaa Hymylle.

Johannalle toivotettiin hyvää 100-vuotisitsenäisyyspäivää presidentinkansliasta. Hän toteaa kuitenkin, että tästä pilasta johtuen hänellä meni juhlamieli.

-Kyllä siinä tuli kyyneleet silmiini etenkin sairaan isäni Markun puolesta, Johanna sanoo hiljaa.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: feikki, itsenäisyysäpäivä, Johanna Tukiainen, kutsu, Linnan juhlat, presidentinlinna, väärennös

Kommentit

Oma kommentti