Linda Lampenius tekee joulukiertueen Suomessa yhdessä Apocalypticasta tutun sellistin Perttu Kivilaakson kanssa.

IL: On asia, jota Linda Lampenius ei anna koskaan anteeksi

Ruotsissa asuva huippuviulisti Linda Lampenius odottaa Suomessa pian alkavaa jouluista konserttikiertuetta. Iltalehdelle antamassaan haastattelussa hän kertaa kuluneita vuosia ja tapahtuneita vaikeitakin asioita.

Viimeisten vuosien aikana mediasirkus on pyörinyt liikemies Peter Nygårdin ympärillä, jota vastaan on esitetty vakavia syytteitä. Nygård haastoi Lampeniuksen oikeuteen kunnianloukkauksesta jo vuoden 1990-loppupuolella.

Lampeniuksen oli pakko pyytää julkisesti anteeksi kalliilla lehti-ilmoituksella ja kirjoittaa salassapitosopimus. Jos viulisti rikkoisi sen, luvassa olisi miljoonien korvaukset.

Nygård pidätettiin joulukuussa 2020. Oikeudenkäynti on edelleen kesken. Lampenius itse kuvailee päässeensä pimeydestä pakoon.

Vuosien ajan hänen piti harkita tarkasti, mitä hän puhuisi Nygårdista. Eniten Lampeniusta harmittaa, miten hänen vanhempansa joutuivat sijaiskärsijöiksi.

– Eniten minuun sattui se, miten minun vanhempiini sattui. Sitä en anna ikinä anteeksi Nygårdille, hän sanoo Iltalehdelle.

Teksti:Hymyn toimitus
Kuvat:OM-arkisto

Kommentit

Oma kommentti