Toukokuun Hymyssä puhutaan intohimoja herättävästä aiheesta, lasten huostaanotoista. Kerromme Mirjan tarinan ja haastattelemme myös asiantuntijaa, varatuomari Leeni Ikosta, joka on seurannut juristina lastensuojelukenttää 20 vuoden ajan.
-Nykypäivän huostaanoton laukaisevat yhä enemmän koulunkäyntipulmat. Kuka tahansa voi päätyä lastensuojelun asiakkaaksi, Ikonen herättelee.
-Kuntiin ajettu varhaisen puuttumisen huolimalli muutti juttujen luonnetta 2000-luvulla. Viranomainen alkoi leimata ja medikalisoida lapsia eli selittää käytöksen terveydentilan kautta. Perheet joutuivat epätieteellisen arvioinnin kohteeksi.
Tämä kaikki on johtanut Ikosen mukaan siihen, että lastensuojelu on muuttunut valvonnaksi ja pakkoauttamiseksi, mikä taas pelottaa avun tarvitsijat pois.
Näin kävi myös Mirjalle. Hän haki apua omaan jaksamiseensa, ja eri vaiheiden takia kävikin niin, että häneltä vietiin lapsi. Lue Mirjan järkyttävä tarina Hymy-lehden sivuilta.
Ota myös osaa keskusteluun verkkosivuillamme!
Tuo koulukiusaaminen on vihoviimeisin HUOLI-keksintö!!!
Kiusaamisen uhri otetaan aiheeksi palavereihin ja hänestä syntyy huoli…kouluterveydenhoidossaon jotain pahasti pielessä. Mikä estää terkkareita menemästä lasten seuraan ehkäisemään kouluväkivaltaa??
Näkyvät kiusaajat on aika monasti kiristyksen uhreja eli katalin aines pysyy autuaan puhtoisena. Jotenkin tuntuu, että viranomaiset on halunneet että se UHRI otetaan huolimyllytykseen? Ja päätyy huostaan. Ehkäpä Hyväveli-kollegoiden lapset on niitä raukkamaisimpia kiusaajia…2000-luvun alussa moni vanhempi alkoi vaatia huonojen opettajien erottamista ja taisi tulla siinä määrin kanteluita oppilaitoksistakin, että HUOLI-ilmiö voi hyvinkin olla Veljien ja Rotareiden aikaansaannosta.