Miss Suomi -finalistit uusissa bikinikuvissa – voittaja valitaan lauantaina Aino Areenalla!

Miss Suomi -kilpailun finaali käydään tulevana lauantaina Aino Areenalla Järvenpäässä. Eino Heiskasen ja Saimi Hoyerin juontama finaalilähetys nähdään suorana tv-lähetyksenä Eveo-kanavalla kello 21.00. Kilpailun tuomareina toimivat Jaana Villanen, Kerttu Rissanen, Linda Lampenius, Anitra Ahtola ja Auri Kananen. Lähetyksessä nähdään useita yllätysesiintyjiä.

Roosa: ”Tyylini on simppeli ja useimmiten hyvinkin sporttinen. Olen pienestä pitäen halunnut pukeutua ennemmin mukavasti kuin hienosti. Kierrätän vaatteitani hyvin paljon. Siskojen ja serkun kesken annamme ja lainaamme vaatteitamme toisillemme sekä lahjoitamme eteenpäin tarvitseville. Teimme perheeni kanssa Hope ry:lle ison vaatelahjoitulahjoituksen, johon keräsimme vaatteita lähes vuoden ajan! Tykkään myös käydä kirppiksillä shoppailemassa. Olen lähes koko ikäni ollut pihi ja hyvin säästeliäs tyyppi, ja olinkin lähes vuoden ajan ostamatta uusia vaatteita tai asusteita! Iän myötä olen alkanut ostamaan vaatteita, kenkiä ja asusteita vain ja ainoastaan tarpeeseen. Tarkkaa summaa on vaikea arvioida, mutta sanoisin 100-200 euroa vuodessa!”

Miisa: ”Tyylini on vaihteleva. Urheilun puolesta olen tottunut urheiluvaatteisiin, mutta rakastan myös pukeutua juhlavasti ja käytän paljon korkoja myös arkisissa asuissa. Mielestäni kierrätys on tärkeää ja olen jo pienenä tottunut, että käyttämättä jääneet vaatteet annetaan nuoremmille serkuille tai naapureille. Lainaamme myös ystävien sekä äidin kanssa vaatteita toisillemme. Ostan vaatteita myös käytettynä ja varsinkin Helsinkiin muuton jälkeen olen ihastunut kirppareihin! Käytän vaatteisiin rahaa noin 700-1000 euroa vuodessa.”

Amanda: ”Tyylini on klassinen ja hyvin perus. En hirveämmin käytä värejä muussa kuin asusteissa tai juhlatilanteissa. Pidän kovasti myös klassisesta tyylistä. Neuleet on mun heikkouteni. Arvostan kierrätystä ja sitä, että voin antaa itselleni käyttämättömäksi jääneet vaatteet eteenpäin. Myönnän kyllä, että minun pitäisi käydä enemmän kirpputoireilla kuin ostaa uusia vaatteita. Olen viimevuoden aikana kiinnittänyt enemmän huomiota siihen, että ostan vaatteita ja asusteita vain silloin kun niitä oikeasti tarvitsen. Rahaa käytän vaatteisiin vuodessa noin 400-800 euroa.”

Emilia: ”Tyylini on klassinen ja ajaton. Käytän lähinnä neutraaleja sävyjä. Välillä tykkään käyttää vaatteita, jossa on erottuvia leikkauksia. Rakastan kirppistelyä sekä kivijalkakaupoissa että netissä. Jos tarvitsen tai haluan jotain, yritän aina ensin etsiä käytettynä. En kuitenkaan tingi laadusta, vältän tekokuituja ja pikamuodin ostamista. Käytän myös lähes kaikki vaatteet aina ompelijalla, koska minulle tärkeintä vaatteessa on materiaalin lisäksi se, että vaate istuu hyvin. Panostan myös kenkiin. En osaa sanoa, paljonko käytän rahaa vaatteisiin – ehkä noin 500-1500 euroa vuodessa.”

Tiia: ”Olen aina ollut kiinnostunut muodin ja trendien seuraamisesta. Vuosien varrella olen etsinyt omaa tyyliäni ja huomannut ottavani vaikutteita monista eri genreistä. Välillä minut voi nähdä glamour-tyylisessä lookissa, toisinaan taas street style -asuissa. Ekologisuus ja kierrätys ovat minulle tärkeitä arvoja. Rakastan kirppareita ja teenkin usein päiväretkiä eri kaupunkien kirppiksille. Kaveriporukkani kanssa olemme myös ratkaisseet asukriisit ja meillä on tapana lainailla vaatteita toisillemme – toisen vanha on toisen uusi! Arvioisin, että vuodesta riippuen minulla menee keskimäärin rahaa vaatteisiin, kenkiin ja asusteisiin noin 700-1500 euroa.”

Meri: ”Mie tykkään suosia pukeutumisessa pehmeitä materiaaleja ja naisellisuutta. Rovaniemellä mulla on pari luottokivijalkamyymälää, joista teen pääasiassa kaikki löydöt esiintymis- ja juontotyökeikoille. Laatu ja kestävyys on minulle tärkeää. Liian pienet vaatteet olen vienyt konttiin tai antanut ystävilleni. Miss Suomi -kilpailun aikana olen ollut Hopen Hämeenlinnan pisteellä ottamassa vaatelahjoituksia vastaan. Mie en osaa sanoa, että kuinka paljon käytän vuodessa vaatteisiin ja asusteisiin, mutta arvioisin, että noin 800 euroa vuodessa.

Viivi: ”Tyyliäni voisi kuvailla rennoksi ja huolettomaksi, mutta samalla siinä on trendikäs vivahde, joka heijastaa modernia katumuotia. Tyylini mukautuu tilanteen ja fiiliksen mukaan. Tykkään kuitenkin usein pukeutua rennosti ja käyttää vaatteita, joissa on mukava olla. Pidän vaatteista jotka on ajattomia ja helposti yhdisteltävissä. Käytän myös joka päivä koruja, ne lisäävät persoonallisuutta ja viimeistelee lookin. Pyrin valitsemaan vaatteita, jotka on kestäviä ja laadukkaita, jotta ne kestävät käytössä mahdollisimman pitkään. Vältän heräteostoksia ja mietin tarkkaan, mitä todella tarvitsen. Kestävän kehityksen periaatteet ovat tärkeitä minulle ja pyrin yhdistämään ne osaksi arkea myös pukeutumisessa. . Minulle menee vuodessa rahaa vaatteisiin noin 500-1000 euroa.”

Matilda: ”Kulmakiviäni pukeutumisessa ovat naisellisuus, eleganttius ja edustavuus. Olen aina rakastanut korkokenkiä ja koruja – omistin ensimmäiset korkkarini 9-vuotiaana. Äitini kuvaileekin minua tänä päivänä sanoin “esteetikko, mutta ei materialisti”. Se on mielestäni osuva kuvaus! Rakastan käyttää värejä ja kuoseja, enkä pelkää olla näyttävä. Muotiin ja pukeutumiseen keskittyvällä alalla minulle on kuitenkin tärkeää myös kiertotalous ja ympäristön suojelu. Teen suuren osan pukeutumisen hankinnoistani second handina, sillä se on paitsi ekologista, myös innostavaa! Olen löytänyt kirppiksiltä aivan mielettömiä aarteita, joita ei varmasti kaupoista löytäisi. Mummoni vanha ompelukone mahdollistaa kirppislöytöjen muokkaamisen oman kokoisiksi tai vanhojen vaatteiden tuunaamisen nykyiseen tyyliin sopiviksi. Laitan myös omia käyttämättä jääneitä vaatteitani eteenpäin siskolle ja äidille, kirpparille sekä lahjoituksina vaatekeräyksiin. Suurin osa kiertueella päälläni nähtävistä asuista on aiemmin käytettyjä ja rakastettuja! Missipukeutuminen voi olla myös kestävää. Kuukausittainen vaatteisiin ja asusteisiin käyttämäni raha vaihtelee, mutta arvioisin vuosimääräksi noin 1 000 euroa.”

Francesca: ”Löysin oman tyylini muutama vuosi sitten, kun aloin oppia enemmän siitä, miten voi ilmaista itseään muodin ja luovuuden kautta. Sanoisin, että tyylini on elegantti ja neutraali, lämpimällä persoonallisella kosketuksella. Kesti jonkin aikaa löytää oma tyylini, mutta kun aloin ymmärtää muotia paremmin, päätin myös alkaa opiskella muotimarkkinointia. Muotia opiskellessani ja siitä oppiessani olen samalla oppinut paljon itsestäni. Uskon vahvasti siihen, että perusvaatteiden käyttäminen, joita voi stailata uudelleen useita kertoja, auttaa välttämään jatkuvaa uusien vaatteiden ostamista. On tärkeää uskaltaa leikitellä tyylinsä kanssa ja kokeilla uusia yhdistelmiä. Mielestäni on myös erittäin tärkeää lahjoittaa vaatteita, joita ei enää käytä ja ostaa second hand -vaatteita. Tämä vähentää ympäristökuormitusta ja edistää kestävää kulutusta. Kulutan vaatteisiin rahaa noin 600 euroa vuodessa.

Nelli: ”Tyylini on värikäs, naisellinen ja kokeileva. Tykkään haastaa itseäni hankkimalla vaatekappaleita tai asusteita, joiden asustaminen ja pukeminen vaatii mielikuvitusta. Uskon myös niin sanottuun dopamiinipukeutumiseen: kirkkaat värit, kimaltavat asusteet ja hulmuavat helmat lisäävät hyvää oloa mielessä ja kehossa. Pukeutuminen on pienestä pitäen ollut minulle tärkeä itseilmaisun keino. Olen onnekas, koska olen saanut erinomaisen kasvatuksen vaatteiden kierrätykseen. Lapsena suurin osa vaatteistamme oli kirpputorilta. Äitini on oikea kirpparihaukka ja löysi meille aina kauniita ja siistejä käytettyjä vaatteita ja opetti meillekin saman tarkan silmän kirpputorien haravointiin. Olen siis oppinut ajattelemaan, että jos tarvitsen jotain, etsin aina ensin kirpputorilta. Vanhat vaatteemme lahjoitimme aina joko muille perheille, UFF:lle tai veimme itse kirpputorille. Nykyään ostan vaatteita joskus myös kaupasta, mutta minulla on yhä selkeä linja: Uutena ostan vain laatua tai yksittäisiä spesiaalijuttuja. Pikamuotia ostan vain kirpputorilta, koska sen on joku jo kerran kaupasta ostanut. Itse laatuvaatteita vuosia myyneenä minut on vaikea saada uskomaan että pikamuoti olisi todella hintansa väärti. Käytän vaatteita hyvin pitkään ja tunnen tyylini. Minulla on lempivaatteita, jotka ovat kymmenenkin vuotta vanhoja. En siis osta kovin usein uusia vaatteita, mutta välillä saatan käydä kirpparikierroksen, jolta kannan Ikea-kassillisenkin uusia vaatteita takaisin. Vaikea arvioida, mutta sanoisin että käytän vuodessa noin 500 euroa vaatteisiin ja asusteisiin.”

Valokuvaaja: Laura Iikkanen
Kampaaja: Isabella Kantola
Meikkaaja: Meri Leiviskä
Asusteet: Liisas Garage
Bikinit: Change lingerie
Lokaatio: Järvisydän

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: bikineissä, Bikinit, Miss Suomi 2024 -finalistit

Kommentit

Oma kommentti