
PETTERI ORPO, 26.4.2011
© Kaisa Rautaheimo/Kuvaryhmä/SKOY
Ahvenen fileeraus on taidelaji.
Niitä voidaan fileerata monella eri tyylillä. Mikä onkaan parempaa kuin pannulla paistettu ahvenfile. Tosin myös kokonaisena savustetut ahvenet ovat aivan vailla vertaansa. Entäs ahvenkeitto, nam, nam ja vielä kerran nam.
Petteri Orpo jakaa päivityksessään oman tyylinsä kuinka näppärästi ahvenen fileeraus sujuu.
”Parasta kesätekemistä – mökkeilyä ja kalastusta. Ruoka pöytään tuoreena järvestä.
Ahvenet olivat olleet hyvin liikkeellä viime yönä ja katiskassa oli kelpo saalis. Tein fileitä ja osa pääsi savustukseen.
Reseptini paistetuille ahvenille 🐟
– Pyöritä fileet kananmunassa
– leivitä korppujauhoilla, joihin raastettu parmesaania sekaan sekä ripaus mustapippuria
– rasvaa (voita) pannuun ja paistetaan hetki molemmin puolin, suolaa maun mukaan
Tarjolle uusien perunoiden, tilli-kermaviilikastikeen ja salaatin kera”, kirjoittaa Petteri Orpo videon yhteydessä.
Katso video alla.
Kommentit
Oma kommentti