Hymyn toimittaja sai vihjeen uudesta ilmiöstä, johon suomalaisneitokaiset ovat hurahtaneet netissä.
Tavalliset opiskelijatytöt hankkivat nyt lisätienestejä strippaamalla skype-puhelun aikana, eli tekemällä niin sanottuja privaattiesityksiä. Palveluksiaan he markkinoivat chateissa.
Toimittaja käväisi keskellä sunnuntaipäivää suositussa Livechat-palvelussa, jossa näytti olevan iltapäivän hetkinäkin useampi nuori neitokainen kyseisellä asialla.
Janinaaa-niminen 23-vuotiaaksi itsensä esittelevä 165-senttinen ja 53-kiloinen neitokainen kertoi miten homma menee.
Asiakas laittaa erityisen pikasiirtopalvelun kautta rahan hänen tililleen. Sitten skypeyhteys voidaan avata. Strippauksen hinta oli 30 euroa 20 minuutilta. Asiakas pysyy anonyyminä käyttäessä pikasiirtopalvelua.
Neitokainen lupasi näyttää kasvonsa ennen strippauksen aloittamista. Hän lupasi myös leikkiä seksileluilla, mutta itse strippauksen aikana hän ei kasvojaan näyttäisi. Tämä siitä syystä, että kuvia voitaisiin käyttää väärin kuvakaappaustoiminnolla.
Riina-niminen 21-vuotias neitokainen samassa palvelussa puolestaan kertoi olevansa yliopisto-opiskelija Turusta. Hän halusi kätevästi pientä lisätienestiä kotisohvalta käsin. Hän kertoi tienaavansa jopa 100 euroa päivässä vain leikittelemällä itsellään. Asiakkaina oli kaikenikäisiä miehiä, jotka halusivat maksaa nimenomaan ”heille” tehdyistä esityksistä.
-Asiakas saa pyytää mitä teen, ja sitten teen, Riina kuvasi.
Kun toimittaja kysyi, ilmoittaako hän tienestit verotuksessa, nainen sulki yhteyden.
Huijauksia?
Emme testanneet kummallakaan kertaa palvelun toimivuutta, mutta netissä on syytä varoittaa myös huijareista. Palveluiden tarjoajissa voi olla myös naisiksi tekeytyviä miehiä.
Luonnollisesti maksajalle jää aina tilinumero, jonka kautta henkilöllisyys voidaan petostapauksissa selvittää, mutta moni ei vie tapaustaan eteenpäin, jos tulee huijatuksi. Höynäytetty häpeää ja huijarit voivat jatkaa höynäyttämistään.
Poliisin mukaan rikosilmoitus kannattaa tehdä pienissäkin tapauksissa, sillä yleensä saman henkilön kontolle kertyy useita petoksia. Lopullinen summa voi olla satoja tai tuhansia euroja, joka ei enää olekaan pieni juttu.
Hyvä Hymyn toimitus, tapanani ei ole kommentoida uutisia tai edes ”uutisia” lukematta ensin. Missään ei lukenut että kyseessä olisi aeutenttista keskustelua, toki sen tuosta kuvasta voi arvata. Ja kyllä, jutun tekstissä mainitaan pikasiirtopalvelu mutta sehän nyt ei kerro yhtään mitään sivuston nimestä. Se olisi voinut olla tuo tilisiirto.fi:kin. Lähinnä nyt jäin ihmettelemään tuota että eivät edes itse muista minkä sivuston kautta sitä rahaa pitikään laittaa. Mutta semmosta se on tämä hektinen internet-aika…
Tervetuloa tähän päivään Hymy, näitähän nyt on kuitenkin jo vuosia ollut. Ei, en ole itse käyttänyt palveluita mutta tiedossa on kyllä ollut. Ei näy toimivan toi http://www.tilisiirto.fi sivukaan joten kyllä, huijaukselta haisee. Vai onko toimittajan photoshoppia ja oikean osoitteen tilalle laitettu väärä tuohon kuvaan. ”uutinen” kuitenkin alle kaksi päivää vanha.
Hyvä Tukkahius, jos luet uutisen, huomaat, että kuvituksena on käytetty autenttista toimittajan ja palvelua tarjoavan neitokaisen keskustelua chatissa. Neitokainen kertoo palvelusta nimeltä http://www.tilisiirto.fi, mutta tarkoittanee oikeammin pikasiirto.fi:tä. Hän siis epähuomiossa muistanee asian väärin. Emme korjaa autenttisia keskusteluja, joten emme tätäkään. Sen sijaan toimittaja kirjoittaa jutussa ”pikasiirtopalvelusta”, kuten jutun lukiessasi huomaat.