Tätä maata ei johda kukaan!

Hallitus: Teemme päätökset asiantuntijoiden näkemysten mukaan.
Asiantuntijat: Viime kädessä päätökset ovat poliittisia ratkaisuja.
Tätä tämä koronan hoito on ollut puolitoista vuotta.
Tätä maata ei johda kukaan.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö yritti heti pandemian aluksi puhua erityisen nyrkin perustamisen puolesta, mutta se ei hallitukselle kelvannut.
Nyrkkiä olisi tarvittu.

^^

Valtaa ei ollut tarkoitus keskittää, vaan valmistella ja suunnitella päätökset paremmin. Niin toimitaan myös liike-elämässä eli valmistaudutaan eri vaihtoehtoihin, kun aina voi tulla yllätyksiä. Mutta suunnitelmat eri vaihtoehdoille ovat valmiina.
Nyt Suomi ja sen hallitus on päätöksissään koko ajan vähintään pari kuukautta muita maita jäljessä.
THL sitä ja STM tätä ja aluehallinto jotain muuta ja sitten Kiuru tulee ja sotkee koko pakan.
Otetaan nyt esimerkiksi tämä koronapassi. Se on jo viime keväänä ollut käytössä monessa maassa, mutta Suomessa sitä aletaan vasta selvitellä, kunhan kaikki ministerit ovat palanneet lomiltaan.
Koronapassi olisi pitänyt selvitellä valmiiksi jo viime keväänä niin, että se olisi voitu ottaa käyttöön kesällä.

^^

Koululaiset palaavat kouluun ja ihmiset töihinsä, mutta kukaan ei tiedä millä mallilla. Ministerit puhuvat koululaisten puolesta, mutta jättävät kertomatta, että olivat itse päättämässä rokotusjärjestyksestä.
Tanska oli hereillä ja osti ylijäämärokotteita niin, että kaikki yli 12-vuotiaat saavat kaksi piikkiä elokuun loppuun mennessä. Suomessa ministerit lomailevat.
Tartunnat ovat nousseet viime viikkoina ja mitä tekee hallitus? Lupaa elokuun aikana miettiä, mitä pitäisi ruveta tekemään.
Koko touhussa ainoa onni on, että tällä valmistautumisella ja toiminnalla ei ollut koronaa pahemmasta pandemiasta kyse. Tällä kertaa.

Teksti:Hjallis Harkimo
Avainsanat: Hjalliksella on asiaa, Hjallis Harkimo

Kommentit

Oma kommentti