Reply To: Luontaistuotteet ISO HUIJAUS

Home Forums Terveys-Hymy Luontaistuotteet ISO HUIJAUS Reply To: Luontaistuotteet ISO HUIJAUS

#21781 Ilmoita asiaton viesti
Matti Tolonen
Member

Näin rintasyöpäkirurgeista tuli "vitamiinilääkäreitä": D-vitamiinin puute on kaksi kertaa yleisempää rintasyöpäpotilailla kuin terveillä verrokeilla, ja lisäksi puutos huonontaa taudin ennustetta, raportoi newyorkilaisen Rochesterin yliopiston syöpäklinikan rintakirurgi Kristin A. Skinner. Hän esitti uuden tutkimuksensa Yhdysvaltain rintakirurgien vuosikokouksessa, johon osallistui 1200 syöpäkirurgia. Syöpäpotilaat tarvitsevat D-vitamiinia jopa 175 mikrogrammaa (µg) päivässä, jotta seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) nousee tavoitetasoon, yli 125 nmol/l. Suomessa viranomaissuositus on katastrofaalisen pieni, vain 7,5 µg (20 µg yli 60-vuotialle). Pekka Puskan johtamassa THL:ssa kuvitellaan, että S-D-25:n pitoisuus 50 nmol/ riittää kaikille, myös syöpäpotilaille. Amerikkalaiset syöpälääkärit ovat aivan toista mieltä. Heistä onkin nyt tullut vitamiinilääkäreitä!

Skinnerin työryhmä mittasi 194 rintasyöpäpotilaan seerumin D-vitamiinin (S-D-25) pitoisuuden. Kullekin kaltaistettiin terve verrokki sellaisten naisten joukosta, joiden S-D-25 oli mitattu samassa yliopiston laboratoriossa samaan aikaan kuin rintasyöpäpotilaita hoidettiin. S-D-25-lukemat luokiteltiin kolmeen ryhmään: ihanteellinen > 80, suboptimaalinen 50–79 ja puutos < 50 nmol/l. Syöpäpotilaiden S-D-25 oli yleensä pienempi kuin verrokkien. Mitä pienempi lukema, sitä aggressiivisempi syöpä ja sitä huonompi enuste.

Rochesterin syöpäklinikassa potilaiden S-D-25 mitataan nykyään rutiininomaisesti ja jos tulos on liian pieni, tilanne korjataan antamalla riittävästi D-vitamiinia. "Pyrimme 125 nmol/l-pitoisuuteen. Annamme D-vitamiinia aluksi 25–50 mikrogrammaa päivässä, mutta tarkistamme S-D-25:n ja ellei annos riitä, lisäämme sitä niin, että tavoitetaso saavutetaan", Skinner sanoi. Hän korosti, että monissa väestötutkimuksissa on havaittu johdonmukaisesti, että aggressiivista rintasyöpää sairastavilla potilailla on matala S-D-25 ja että sen yhteys tautiin on biologisesti uskottava. Hänen työryhmänsä tulokset vahvistavat D-vitamiinin puutteen merkitystä rintasyövässä. Eräät muut amerikkalaiset D-vitamiinitutkijat ovat esittäneet arvionaan, että jopa 90 % rintasyövistä voitaisiin ehkäistä pelkästään nostamalla D-vitamiinin saanti riittäväksi.

Noin 3500 suomalaista sairastuu vuosittain rintasyöpään. Moni ilmeisesti aivan turhaan D-vitamiinin puutteen vuoksi. D-vitamiini on immuunijärjestelmän avaintekijä, joka lisää vastustuskykyä paitsi rinta-, eturauhas- ja suolistosyöpiä, myös monia muita sairauksia vastaan: atopia, infektiot, masennus, MS-tauti, psoriasis, reuma-, sydän- ja verisuonitaudit jne. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan tulee viipymättä nostaa D-vitamiinin saantisuositus tutkimustiedon edellyttämälle tasolle, kymmenkertaiseksi nykyisestä.